bpost shipping manager plugin voor woocommerce

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Met de ontwikkeling van de bpost shipping manager plugin voor woocommerce lijkt Bpost een een schot in de roos te hebben gerealiseerd. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid en makkelijke installatie in wordpress, is het dé tool bij uitstek voor de eigenaar van kleine tot middelgrote shops om de logistiek van fysieke producten efficiënt en klantenvriendelijk te organiseren.

Bpost als logistieke partner voor e-commerce

Om wille van het jaarlijks dalende volume in levering van briefpost en direct mail, was Bpost vastbesloten de trein van de e-commerce niet te missen. De Bpost shipping manager (http://www.bpost.be/site/nl/business/send_post/parcels/shippingmanager.html) is daar een goed voorbeeld van.

Deze cloudapplicatie laat eigenaars van webshops toe om makkelijk en klantvriendelijk hun fysieke producten te laten uitleveren. Dat kan via verschillende methodes :

1. levering aan huis
2. levering in een afhaalpunt
3. levering in een pakjesautomaat
4. levering en ophaling in één van je eigen winkels

In deze video wordt het concept nog eens duidelijk uitgelegd.

https://youtu.be/-Ke_j78f5V0

En zoals een goede cloud applicatie betaamt, is er zowel een frontend als een api aanwezig. In het eerste geval log je gewoon in op de online applicatie gehost door Bpost en zo kan je je pakketten invoeren, traceren en opvolgen.

Maar de grotere webshops kunnen ook gebruik maken van de api (application interface) om binnen de webshop zelf de functies van de applicatie te gebruiken. Zonder dat de klant het merkt, worden alle gegevens nodig voor de verzending verzameld en online doorgegeven aan de cloud applicatie.

Uiteraard is het voor de kleine tot middelgrote webshop eigenaar niet vanzelfsprekend om een dergelijke ontwikkeling te laten programmeren en implementeren.

Welkom : bpost shipping manager plugin voor woocommerce

Vandaar dat het idee van Bpost om via Antidote een plugin te ontwikkelen voor wordpress en woocommerce waarschijnlijk een groot succes zal kennen.

Naar goede wordpress traditie is de bpost shipping manager plugin gratis en een korte blik op de repository van wordpress.org  zegt genoeg. De plugin krijgt positieve commentaren en een goede support wordt gegeven door antidot.

De plugin installeert zonder veel problemen en nestelt zich onder het menu item “woocommerce” bij de algemene instellingen en meer bijzonder onder de tab “verzendingsmethodes”. Eigenlijk had ik al een eeervolle vermelding moeten maken in dit artikel over handige plugins voor woocommerce. Maar dat is dus (gelukkig) bij deze gebeurd.

Qua functionaliteit zien we de volgende elementen bij de bpost shipping manager :

1. ondersteuning van de bovenvermelde 4 verzendingsmethodes
2. integratie met de kortingsbonnen van woocommerce
3. instellen van gratis verzendingen boven een bepaald minimum bedrag, configureerbaar per land
4. taalsupport voor Frans, Nederland en Engels (en voor onze Duitstalige landgenoten ???)

Twee functies worden echter niet ondersteund : de plugin kan geen gebruik maken van de woocommerce verzendingsklassen. Bovendien is de verzendingskost altijd met 21% BTW. Zelfs voor buitenlandse klanten.

Ter volledigheid kunnen we ook vermelden dat dezelfde ontwikkeling als voor woocommerce ook gedaan werd voor de andere grotere spelers op de e-commerce markt : prestashop, magento, woo, drupal commerce, seo shop en shopify.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Download e-book

Download gratis ons gratis "Praktisch Wordpress handboek"

Mailbox Marketing Favicon
Woocommerce en WordPress : a match made in heaven ?

Download ons gratis e-boek ! Boordevol praktische tips & tricks voor woocommerce.