Mailbox logo

Online adverteren: zelf de touwtjes in handen

30/04/2021 429 woorden 2 minuten

Voor wie regionaal zaken doet, is het natuurlijk erg interessant om regionaal te adverteren. Dat je dit op elk ogenblik zélf kan doen, zonder nood aan een grafisch designer, maakt het des te aantrekkelijker. De Persgroep lanceerde daarom Ad friend. In enkele kliks zou je zelf je ad live zetten op HLN.be/regio.

Je vriend : adfriend van HLN

Je zal het zien: de beste ideeën heb je op locaties en tijdstippen die niet echt binnen de werkvloer- of uren vallen. Maar stel dat je net dat lumineuze campagne-idee hebt en je lay-out team is net de deur uit? Dan zit je eigenlijk met de gebakken peren.

Ad friend is een self-service advertentieplatform voor de online regiopagina’s van Het Laatste Nieuws, interessante pagina’s voor wie het nieuws uit zijn gemeente of regio op de voet wil volgen. Zo zouden dagelijks 159.420 bezoekers naar hln.be surfen met de regionale pagina’s als bestemming.

Het platform biedt je de mogelijkheid op eender welk moment in te loggen en je hebt de keuze een bestaande advertentie op te laden of eenvoudigweg zelf ééntje te maken. Dit doe je door een foto en logo op te laden, tekst in te voeren en er een kleurtje aan toe te voegen. Je vult de url van je landingspagina in, geeft je regio en startdatum aan en kiest uit een pakket met een aantal vertoningen:

Intro : 10.000 vertoningen € 199*
Basic : 25.000 vertoningen € 400*
Smart : 50.000 vertoningen € 500*
Premium : 100.000 vertoningen € 900*

* Tarieven exclusief BTW

Voilà, en je advertentie zou gedurende 2 weken te zien zijn op hln.be/regio. Zo simpel kan online adverteren zijn. Valt zeker eens uit te proberen.

Facebook : regionaal adverteren

img-2

Een andere mogelijkheid om erg regionaal te werken, wordt je geboden door Facebook.

Er zijn vier opties om mensen op een locatie te bereiken:

  • Iedereen in deze locatie : personen die in de geselecteerde locatie wonen. Je wil bijvoorbeeld advertenties voor een grote beurs of een belangrijk sportevenement tonen aan iedereen op een locatie.
  • Personen die hier effectief wonen:personen die in de geselecteerde locatie wonen Je wilt bijvoorbeeld advertenties voor een plaatselijk ziekenhuis of een sportschool tonen aan personen die op een locatie wonen.
  • Personen die hier geweest zijn: personen van wie de meest recente locatie binnen het geselecteerde gebied valt. Hieronder vallen personen die hier wonen of hier naartoe reizen.Je wilt bijvoorbeeld advertenties tonen voor tijdgevoelige verkopen aan mensen die recentelijk op een locatie zijn geweest.
  • Personen die reizen in de buurt van de gekozen locaties :personen die reizen in het geselecteerde gebied, Je wilt bijvoorbeeld advertenties voor huurauto’s tonen aan mensen die in een locatie reizen.
pen-idea-bulb-paper-1024x686

Inhoudsopgave

Download gratis ons e-book

Hoe van je WordPress site een commercieel succes maken? Tips, tricks én ons beste advies 🎁

Download ons gratis e-book

Hoe van je WordPress site een commercieel succes maken? Tips, tricks én ons beste advies 🎁