Nu je een goede, duidelijke website hebt die bezoekers aantrekken, wil je die bezoekers natuurlijk graag aanzetten tot actie. Een actiegerichte website als het ware.

Het probleem van veel websites, en dat zien we ook vaak bij KMO’s en het MKB, is dat ze niet voldoende actiegericht zijn.

Waarom actiegricht werken ?

Bezoekers zien dan niet meteen wat ze kunnen doen op de website en hoe ze met jou in contact kunnen komen. Zo loop je natuurlijk een hoop interessante gesprekken en zelfs potentiële klanten mis.

Daarom is het belangrijk om er even over na te denken of jouw website wel actiegericht is. Eens je weet hoe en waar je kan verbeteren, kan je dit onder handen nemen.

Maar met vele standaardopties is dat niet altijd even gemakkelijk. Standaard WordPress formulieren vallen niet echt op en lijken vaak op administratieve formulieren en zetten niet echt duidelijk tot actie aan. Daarom is het slim om hiervoor een tool te gebruiken om je website te upgraden en je bezoekers tot actie aan te sporen.

GetSiteControl : maak je website actiegerichter

getsitecontrol widgets for blogger 1 Haal meer uit je website : zet je bezoekers aan tot actie

GetSiteControl is één van die tools om je website meer actiegericht te maken, want 9 op 10 van jouw bezoekers verlaten je website zonder actie te ondernemen.

Ze bieden alle widgets die je nodig hebt voor enquêtes en bevragingen, lead en contact formulieren, live chats, popups en sociale media knoppen. De 6 verschillende widgets zijn volledig aan te passen, kunnen geïntegreerd worden met andere cloud software (zoals MailChimp bijvoorbeeld) en kunnen op elke website ingepast worden.

Personaliseer ze volgens jouw huisstijl en laat ze van je computerscherm afspringen zodat jouw conversie omhoog gaat!

In dezelfde categorie van diensten kunnen we bijvoorbeeld ook AddThis zetten die een gelijkaardig aanbod heeft. Alleen vind ik ik dat Getsitecontrol wat intuïtiever en makkelijker werkt. Ook zijn de mogelijkheden om te personaliseren groter. Ook de chatfunctie springt eruit in vergelijking met Addthis.

Subscribe widget

Deze widget is een opt-in formulier dat volledig aangepast kan worden om meer e-mailadressen binnen te halen. Bouw je e-maillijsten op om jouw nieuwsbrieven verder te verspreiden en haal meer leads binnen via je website. Je kan gemakkelijk popups, balken of knoppen op maat creëren, je eigen beelden toevoegen en de kleuren aanpassen.

Contact widget

Dit aanpasbaar contactformulier is een ideale manier om je klantendienst te verbeteren en feedback van bezoekers te verzamelen. Nodig bezoekers uit om ideeën en suggesties achter te laten, stel hen vragen, laat ze problemen melden en zelfs bestellingen plaatsen via online formulieren. Contactformulieren zijn een eenvoudige, laagdrempelige manier voor bezoekers om met jou in contact te komen.

Promo widget

Om de aandacht te vestigen op een bepaalde pagina en je conversie te verhogen, kan je de promo widget gebruiken. Zorg ervoor dat je bezoekers de belangrijkste plaatsen van je website bezocht hebben met meldingen die een nieuw product promoten, de belangrijkste inhoud aanduiden, bedrijfsnieuws of evenementen meedelen of die bezoekers rechtstreeks naar de aankoop pagina’s leiden. Dit kan je doen met popups, balken, knoppen of panelen in slechts 5 minuten.

Survey widget

Enquêtes en polls zijn natuurlijk de ideale manier om je bezoekers vragen te stellen. Met de Survey Widget ontdek jij wat je goed doet en waar verbetering nodig is. Laat je bezoekers vragen beantwoorden zodat jij beter begrijpt wat zij nodig hebben en meteen je klanttevredenheid te verbeteren.

Follow widget

Is jouw bedrijf aanwezig op sociale media? Vergeet daar dan zeker ook niet naar te linken op je website. “Volg ons” knoppen, balken en popups op je website maken je bezoekers attent op jouw sociale media profielen zodat jij ook buiten je website in contact kan komen met je doelpubliek. Voeg

Share widget

Bezoekers die tevreden zijn over jouw website, willen die graag ook delen. Daar dient de Share Widget voor: je website leuk vinden, delen, tweeten en pinnen wordt hiermee mogelijk gemaakt. Moedig bezoekers aan om jouw producten en diensten te delen op sociale media om jouw naamsbekendheid te vergroten.

Chat widget

De laatste widget is de live chat: kleine popups laten je bezoekers weten dat ze via de live chat meteen met jou in contact kunnen komen. Dit is een erg snelle en efficiënte vorm van klantendienst die je bezoekers zeker zullen appreciëren. Help je klanten in real-time met hun vragen en problemen en krijg onmiddellijk feedback.

Gratis tot 50.000 views op je website

Het basispakket van GetSiteControl is gratis tot 50.000 views per website. Je hebt zo toegang tot alle widgets, aanpasbare kleuren en real-time statistieken.

Voor slechts € 10 per maand kan je veel verder gaan in de customisatie van je widgets en krijg je toegang tot zoveel meer extra’s zoals exit popups en A/B testing.

Het Pro abonnement voor 15 per maand is ideaal voor als je met meerdere gebruikers samenwerkt die je elk aparte toegangsrechten wilt geven, en je kan tot ongelimiteerde views gaan.