plugin van de maand : PolyLang

Group portraitEen multi-talen versie van wordpress is altijd een beetje kantje boordje geweest. Uiteraard zijn er grote spelers op de markt zoals WPML die werkelijk alle toeters en bellen aan te bieden hebben om je grote website in tientallen talen te maken.

Maar wat met de gemiddelde website ? Slechts een 5 à 6-tal pagina’s waarvan er misschien 3 of 4 vertaald moeten worden ? Moeten we daarvor een uitgebreide installatie doen van wpml ? Uiteraard niet. Dan komt een handige plugin zoals polylang uitstekend van pas.

Op dit moment (18 mei 2014) hebben reeds 214.000 mensen de plugin gedownload. Om maar te zeggen dat deze plugin toch niet van de kleinste is. Maar onbekend maakt onbemind.

Via polylang kan je alle posts en pagina’s in verschillende talen schrijven. En leuke filter bovenaan de admin bar laat je makkelijk toe een filter aan te brengen. het extra leuke is nu dat de verschillende vertalingen van dezelfde pagina gewoon aan mekaar gelinkt zijn zodat je (binnen de post editor)  gewoon van taal kan wisselen voor dezelfde pagina. Nice !

Ook de structuur van je permalinks integreert zich perfect met de plugin. Zo kan je de default language instellen en de taalcode deel late uitmaken van je url structuur. Bovendien integreert de plugin zich wonderwel met verschillende posttypes, media, widgets en menu-structuren.

screenshot-1