Als webdevelopers zijn we binnen Mailbox constant op zoek naar nieuwe tools en functionaliteiten om onze websites naar een hoger niveau te tillen. Zo zijn we ook constant op zoek naar nieuwe plugins. We hebben hier dan logischerwijs ook een hele sectie op onze blog gewijd aan WordPress plugins. Hierin vertellen we je altijd meer over onze nieuwste ontdekkingen.
En ook vandaag hebben we een pareltje voor jullie. Namelijk een toolkit die we nu toch al enige tijd gebruiken, en waar we nog steeds zot van zijn, namelijk Crocoblock. We haalden Crocoblock ook al eerder aan in ons artikel over WordPress search plugins.
Wat is Crocoblock
Crocoblock is een ultieme toolkit, zoals ze het zelf noemen, specifiek gemaakt voor WordPress. Het Oekraïense (!!) bedrijf heeft reeds meer dan 10 jaar ervaring met WordPress. De Toolkit heeft 1 miljoen actieve installaties en is de nummer 1 Elementor Plugin Developer.
Ja je leest het goed! Crocoblock is gemaakt voor WordPress professionals en werkt perfect met Elementor en met de WordPress editor Gutenberg. Het is hier wel even belangrijk bij te melden dat alles werkt met Elementor, maar helaas sommige functionaliteiten niet met Gutenberg.
In totaal levert deze, volledige, toolkit je 20 JetPlugins met in totaal 200 widgets, meer dan 60 templates en 150 pop-ups. Daarnaast hebben ze ook een beperkt aantal gratis plugins en add-ons voor Elementor en Gutenberg. Deze zijn vooral leuk om bepaalde elementen uit te testen of als je werkt met de Gratis versie van Elementor.
Kava WordPress Theme
Een van de gratis features dat ze aanbieden is het Kava WordPress thema voor een WordPress site. Zelf omschrijft Crocoblock het als ‘Nothing superfluous, clean style and perfect for Crocoblock’.
Het Kava Thema is een licht en helder thema, helemaal gemaakt voor croco block, en dus helemaal gratis te downloaden. Het thema is speciaal gemaakt om te werken met JetPlugins en Elementor.
En beschikt dan ook over de mogelijkheid om de styling van het thema uit te schakelen. Zodat je er eigenlijk dus een wit canvas van kunt maken, een beetje zoals het Hello Theme van Elementor lijkt ons.
Maar zoals je weet, uit ons vorig artikel over thema’s, zijn er best wel wat elementen waar je naar moet kijken voor een thema. Laten we al met goed nieuws beginnen. Het thema krijgt via GTmetrix een A pagespeed score met een total page size van 184kb. Best goed dus.
Crocoblock haalt zelf ook aan dat het een ideaal thema is voor bloggen. Zo zijn er maar liefst 50 blogvariaties of blog pagina lay-outs voorzien! Denk hierbij maar aan een grid layout, masonry layout, vertical justify enzovoort.
Maar ook voor jouw blog zijn single post page zijn er meer dan genoeg lay-outs voorzien!
Daarnaast is het thema ook vertaalbaar, geschikt voor WooCommerce en responsive!
Wat kost Crocoblock?
Deze 20 JetPlugins kun je allemaal afzonderlijk kopen. Zo kun je kiezen welke je nodig hebt. Of je neemt de optie voor het All Inclusive pakket.
Laten we jullie waarschuwen, Crocoblock is niet de goedkoopste ToolKit op de markt, maar is volgens ons, als website creators, zeker zijn geld waard.
Koop je 1 JetPlugin voor 1 website? Dan betaal je $ 43 per jaar. Wil je graag alle Crocoblock functionaliteiten voor een website? Dan naam je het All-inclusive plan en dat kost je $ 199 per jaar.
Wil je echter Crocoblock gebruiken op meerdere sites dan zit je in All-inclusive Unlimited en dan betaal je $ 399 per jaar. Maar ben je een bedrijf dat dagdagelijks websites maakt? Dan neem je best de Lifetime, daarvoor betaal je $ 999 éénmalig voor een ongelimiteerd aantal aan websites.
Updates
Persoonlijk waren we zelf best bang voor de updates of eventuele problemen voor Crocoblock in de huidige context. Maar niets is minder waar. Ondanks de huidige omstandigheden zijn de Plugins up-to-date en komen er regelmatig updates uit.
Daarnaast heeft Crocoblock ook een levendig Youtube kanaal waar je veel Product Tutorials kan terugvinden.
Hoe werkt Crocoblock
Crocoblock werkt eigenlijk net zoals elke andere Plugin. Je installeert de gewenste Plugin en geeft je licentie op. Beschikt je over alle Plugins? Dan kun je zeer makkelijk vanaf het Crocoblock dashboard de andere Plugins ook activeren.
Daarnaast heeft elke plugin nog een hele hoop functionaliteiten die je kan aanzetten of uitzetten. Zo heb je totale controle over alles.
Elke JetPlugin heeft zoveel functionaliteiten, dat het soms toch wel moeilijk wordt om door de bomen het bos nog te zien.
Daarom zetten we even voor je onze favorieten en meest gebruikte JetPlugins op een rijtje.
Jetengine
Laten we beginnen met onze go-to en echt ultimate favorite. Namelijk JetEngine.
“JetEngine. Everything for dynamic content.” Dit is de slagzin van Crocoblock voor Jetengine,
Met deze tool kun je dynamische structuren gaan bouwen op je website. Zo kun je zelf post-types (CPT’s of custom post types) gaan aanmaken en daar meta fields gaan aan toevoegen. Of je kan kiezen op extra custom fields te gaan toevoegen aan bestaande post types.
Een ander leuk element is ook het aanmaken van taxonomies. En zelfs in deze taxonomies kan je dan nog eens meta fields gaan aanmaken. Maak je een bepaalde taxonomy aan voor een bepaald post type? Dan kun je zelf een filtering aanmaken voor deze taxonomy in het post type.
Daarnaast kun je met JetEngine ook listings voor elementor gaan aanmaken. Zo kun je zelf bepalen hoe je een items uit een post type wilt weergeven. Deze listing maak je gewoon aan met Elementor. Je kunt dus ook alle widgets van Elementor zelf gebruiken.
Daarna plaats je de Grid Listing widget gewoon op de pagina waar je wenst en dan heb je nog een hoop items dat je kan aanpassen. Hoeveel kolommen wens je? Wat is de afstand tussen de elementen? Wil ik het weergeven in een slider of niet?
Je maakt hier dus gebruik van dynamische tags waarmee je gegevens uit meta fields gaat halen. Maar daarnaast kan je ook conditionele logica gebruiken.
Dit moet je wel eerst even activeren in de instellingen. Via deze conditionele logica kan je ervoor opteren om bepaalde items al dan niet weer te geven. We geven even een voorbeeld.
Bijvoorbeeld: Je geeft graag je projecten weer op je website. Hiervoor vul je enkele metavelden in. Waaronder een metaveld e-mailadres. Via een dynamic tag laat je dan het het e-mailadres zien met een icoontje.
Maar wat als het e-mailadres niet is ingevuld? Wel dan kan je ook het icoontje verbergen door middel van deze conditionele logica.
Maar kortom de Dynamic features van Jetengine zijn zeer maar dan ook zeer uitgebreid. 👍
Alsof dat nog niet genoeg was kan je ook nog eens relaties gaan ontwikkelen tussen post types, taxonomies en gebruiker. Ook dit zorgt weer voor een hoop extra mogelijkheden.
En dit is slechts nog maar een deel van wat je allemaal kunt met JetEngine. Daarom is dat onze favoriet!
JetSmartFilters
“JetSmartFilters. Advanced filters for any post type.” Ook deze slagzin is volgens ons duidelijk. Met deze JetPlugin kun je namelijk geavanceerde filtering aanmaken voor je post type.
En je kunt deze ook gebruiken bij WooCommerce!
Maak in een eenvoudige handomdraai gebruiksvriendelijke filtering voor wat je maar wilt door hun uitgebreid aanbod aan type filters.
Wanneer je JetEngine en JetSmartFilters zelf combineert,kun je ook gebruik maken van een Map Listing Integration! Hierbij ga je twee losstaande listing grids gaan combineren om een filtering te maken en weer te geven op een Google Maps. Hieronder het ontwerp van Crocoblock.
JetElements
“JetElements. Must-have design widgets & interactive effects”. Net zoals alle slagzinnen omvat ook deze slagzin een weer duidelijke omschrijving van wat dat JetPlugin je allemaal te bieden heeft.
Met JetElements krijg je dus veel extra widgets die je website extra. Deze kommen immers gewoon bij je Elementor widgets te staan. Naast veel standaard features, maar met veel extra functionaliteiten komen er ook een paar nieuwe widgets aan te pas. Denk maar aan een before & after comparison slider, vertical scroll, interactive flip box enzovoort.
Of wil je de data op jouw website pimpen? Maak dan gebruik van verschillende grafieken en tabellen. Of kies jij eerder voor een leuke tijdslijn of progressie widget?
Deze JetPlugin is echter niet beschikbaar voor de Gutenberg editor.
JetMenu
“JetMenu. Build your custom Mega Menu with Elementor”
JetMenu is waarschijnlijk nog een van onze favorieten. Met JetMenu kun je namelijk mega menu’s maken. Zo kun je interactieve elementen toevoegen aan je menu en werken met de Elementor Drag & Drop builder.
Daarnaast kan je zelf kiezen voor een horizontaal, verticaal of hamburgermenu. En je kunt zelf kiezen een apart menu aanmaken voor mobiel, zonder je ander menu te moeten verbergen.
Voeg icons en badges toe. Meer controle over de lettertypes en ruimte.
Support & Solutions
Dit waren enkele van onze favorieten JetPlugins van Crocoblock. Maar hoe zit het met de support?
Solutions
Wel laten we eerst beginnen met de solutions pagina van Crocoblock. Op de website bevindt er zich namelijk een uitgebreide sectie waarin Crocoblock oplossingen aanbied voor de voorkomendste situaties. Hier bieden ze namelijk dynamische templates aan klaar voor gebruik, inclusief alle plugins.
Rent Go! is een voorbeeld van een solution voor een website die auto’s wilt verhuren. Je kunt daarnaast ook altijd de live demo bekijken van Crocoblock hun solutions.
Maar daarnaast hebben ze ook nog oplossingen voor Real estate, Car dealer, Spa appointment, medical appointment, barbershop, ec-ommerce shop enzoveel meer.
Support
Naast het uitgebreide kant-en-klare solutions gamma van Crocoblock bieden zij natuurlijk ook wel de nodige support.
De Support van Crocoblock biedt drie opties aan om contact op te nemen. Enerzijds is er de mogelijkheid om een ticket aan te maken. Aan de andere kant kun je ook een Zoom call inplannen van 20 minuten.
Maar de derde optie is het sturen van een bericht via messenger of via de crocoblock chat. Hiermee kom je in contact met een teamlid van Crocoblock. En ze kunnen je bijna altijd helpen. Daarnaast is het ook niet lang wachten voordat iemand je te hulp staat.
Kleine kanttekening echter wel. Wanneer er sprake is van custom programmatie kunnen ze echter wel niet verder helpen, wat natuurlijk normaal is.
Conclusie
Kortom Crocoblock is dus echt een uitgebreide ToolKit waarmee je van alles kan. Maak je jouw website zelf? Dan koop je natuurlijk best alleen de plugins die je nodig hebt.
Ben je een bedrijf dat dagelijks websites maakt? Dan is de lifetime formule misschien wel iets voor jou. Bekijk hier onder zeker nog de nuttige links voor Crocoblock en de FAQ.
FAQ
Heb je Elementor Pro nodig voor Crocoblock?
Voor Crocoblock heb je geen Elementor Pro nodig. Je kunt Crocoblock perfect gebruiken met Elementor en Gutenberg. Maar de PRO versie is dus zeker niet verplicht. Beter zelfs Crocoblock heeft ook enkele gratis plugins gelijkaardig aan enkele Elementor Pro widgets.
Hoe gebruik je Crocoblock?
Crocoblock is makkelijk te installeren. Je installeert de gewenste JetPlugin en hij installeert ineens het Crocoblock dashboard mee. In het Crocoblock dashboard geef je dan natuurlijk nog je licentie code in.
Heb je een lifetime of all-inclusive formule bij Crocoblock? Dan kan je vanop het dashboard ook ineens de andere Jetplugins installeren en activeren.
Is Crocoblock compatible met Divi?
Crocoblock is niet compatible met Divi. Maar de werking van Elementor in combinatie met Crocoblock zijn gelijkaardig met Divi. Desondanks biedt Crocoblock toch nog veel meer mogelijkheden.
Hoe koop je Crocoblock?
Kan je Crocoblock gebruiken voor WooCommerce?
Crocoblock kun je zeker gebruiken in combinatie met WooCommerce. Er bestaat zelfs een specifieke Jetplugin voor WooCommerce namelijk JetWoobuilder. Hiermee kun je custom templates maken, de lay-out aanpassen, custom card page, category cards aanmaken en nog zoveel meer.