waarom wordpress de juiste tool is voor elke website

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

We weten allemaal dat wordpress een fantastisch systeem is om websites te bouwen en te onderhouden. Maar hoe mensen overtuigen WordPress te gebruiken ?

WordpressZoals blijkt uit verschillende bronnen, nemen de wordpress installaties 17 tot 19% (afhankelijk van de bron) van alle websites wereldwijd voor hun rekening. Dat is uiteraard alle websites, ook blogs inbegrepen. Vaak denk men bij wordpress nog maar al te vaak aan een blogsite terwijl het systeem ondertussen geëvolueerd is tot een volwaardig content management systeem.

Om klanten te overtuigen ben ik vaak een stuk “evangelist”, de “wordpress don quichote”. Maar wat geeft nu uiteindelijk de doorslag bij de beslissing ?

 

[su_spoiler open=”yes” icon=”arrow” title=”Kostenbesparend”]

WordPress installaties zijn inderdaad vaak goedkoop. Maar niet enkel de installatie. ook onderhoud, backups en updates zijn makkelijk te managen. Veel cms systemen kosten handenvol geld en als je bepaalde specifieke behoeftes hebt, ben je ook veel geld kwijt aan developers en op maat gemaakte functionaliteiten.

Niet zo voor wordpress. De tienduizenden plugins en themas voorzien je ruimschoots van 98% van de functionaliteiten die nodig zijn om een website te beheren. WordPress is ook open source zodat maatwerk makkelijker is en migreerbaar van één site naar een ander.

[/su_spoiler]

[su_spoiler open=”yes” icon=”arrow” title=”Futureproof”]

Het grootste probleem met de meeste cms systemen, is dat ze gebouwd zijn zonder oog voor toekomstige ontwikkelingen en noodzakelijke updates. Gezien de grootte, open source en de steun van de ganse community, is dit scenario erg onwaarschijnlijk wat betreft wordpress.

[/su_spoiler]

[su_spoiler open=”yes” icon=”arrow” title=”SEO en vindbaarheid”]

Om wille van de grote penetratie wereldwijd van wordpress websites, hebben de meeste grote zoekmachines speciale algoritmes voor wordpress : titels, inhoud, images, … ! Dat zorgt voor een grotere vindbaarheid van je website op het net en een correcte inschatting van type content.
[/su_spoiler]
Maar de “proof of the pudding in in the eating”. Misschine is het gewoon het best even een demo van de wordpress admin sectie te geven. De pagina’s, de posts, de categorieën en tags, de plugins, menus, css en ga zo maar door. In mijn ervaring is deze demo het overtuigendste argument.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Download e-book

Download gratis ons gratis "Praktisch Wordpress handboek"