In de wereld van content marketing is het soms een jungle, vooral met een strak budget. Maar geen zorgen, ook met beperkte middelen kun je schitteren! šŸŒŸ

In dit stuk duiken we in hoe je, zelfs als kleine vis, grote golven kunt maken in het content marketing universum. We gaan het hebben over slimme strategieĆ«n en creatieve hacks die jouw merk in de spotlight zetten, zonder je bankrekening te plunderenšŸš€šŸ’”.

HĆ©t grote probleem bij startups is dat de website geen of weinig authoriteit heeft. Dat is dus Ć©Ć©n van de eerste dingen waarop je je best concentreert.

Wat is content marketing?

content strategie tijdslijn
Content Strategy tijdslijn

Content marketing is een marketingstrategie die zich richt op het creĆ«ren en delen van waardevolle content met je doelgroep. Deze content kan in verschillende vormen voorkomen, zoals blogartikelen, infographics, video’s, e-books en whitepapers. Het doel van content marketing is om je doelgroep te informeren, te entertainen en te overtuigen om zaken met je te doen.

Waarom is content marketing belangrijk voor start-ups?

Content marketing is belangrijk voor start-ups omdat het een kosteneffectieve manier is om je merk te bouwen, leads te genereren en klanten te bereiken. Content marketing kan je helpen om:

 • Je expertise en autoriteit in je vakgebied te laten zien
 • Je doelgroep te leren kennen en hun behoeften te begrijpen
 • Je website te laten ranken in zoekmachines
 • Meer leads te genereren
 • Je relaties met je klanten te versterken

Content marketing is een krachtige tool voor startups om zich te onderscheiden van de concurrentie en hun merkbekendheid te vergroten. Hier zijn enkele van de meest frappante internationale cijfers over content marketing voor startups:

 • 68% van de B2B-kopers vertrouwt op content om hun beslissingen te nemen.
 • 72% van de B2C-consumenten zegt dat ze eerder een aankoop doen van een bedrijf dat waardevolle content biedt.
 • Content marketing kan 62% meer leads genereren dan traditionele marketingkanalen.
 • Content marketing kan 3x meer websiteverkeer genereren dan zoekmachinemarketing.
 • Content marketing kan de verkoop met 20% verhogen.

Bron : https://blog.hubspot.com/marketing/content-marketing

Het belang van EEAT voor startups

google eeat

In deze sectie zullen we bespreken wat EEAT betekent en waarom het belangrijk is voor start-ups. We zullen ook enkele strategieƫn bespreken die start-ups kunnen gebruiken om hun EEAT op te bouwen met beperkte middelen.

Wat is EEAT?

EEAT staat voor:

 • Expertise: De mate waarin een bedrijf of persoon kennis en vaardigheden heeft in een bepaald vakgebied.
 • Experience : vertel voluit of je (persoonlijke) ervaring
 • Autoriteit: De mate waarin een bedrijf of persoon gerespecteerd wordt als expert in een bepaald vakgebied.
 • Betrouwbaarheid: De mate waarin een bedrijf of persoon als betrouwbaar wordt beschouwd.

Waarom is EEAT belangrijk voor start-ups?

EEAT is belangrijk voor start-ups omdat het helpt om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiƫle klanten en partners. Als een start-up als expert, autoriteit en betrouwbaar wordt beschouwd, is het waarschijnlijker dat mensen zaken met hen doen.

En als jij in de ogen van Google goed scoort op deze parameters, zal Google bezoekers naar je website sturen die interesse hebben in topics die je behandelt op je website.

Strategieƫn voor start-ups om EEAT op te bouwen

Er zijn veel manieren waarop start-ups hun EEAT kunnen opbouwen. Hier zijn enkele strategieƫn die start-ups met beperkte middelen kunnen gebruiken:

 • CreĆ«er waardevolle content: Content marketing is een van de beste manieren om EEAT op te bouwen. Door waardevolle content te creĆ«ren over je vakgebied, laat je zien dat je expert bent en dat je weet waar je het over hebt.
 • Word een thought leader: Word een thought leader in je vakgebied door deel te nemen aan online discussies, interviews te geven en presentaties te geven. Dit helpt om je autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten.
 • Partner met andere experts: Door samen te werken met andere experts in je vakgebied, kun je je kennis en expertise vergroten. Dit kan ook helpen om je autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten.
 • Gebruik sociale media om je content te promoten. Sociale media is een geweldige manier om je content gratis te promoten. Maak gebruik van relevante hashtags, deel je content regelmatig en reageer op reacties en vragen van je publiek.

De Rol van AI in Content Creatie voor Start-ups

ai

AI is niet alleen voor de big guys! šŸŒŸ Voor start-ups is het een gamechanger in content creatie. Stel je voor: AI helpt je met het genereren van ideeĆ«n, schrijven van teksten en zelfs SEO-optimalisatie, en dat allemaal zonder een fortuin uit te geven. šŸ¤–

AI is een belangrijke tool als het gaat om het creeĆ«ren van content. Vergeet echter niet dat Ć©Ć©n van de “E’s” van EEAT experience is : je integreert dus ook best je persoonlijke ervaringen in de content van je website !! Experience is immers dĆ© methode om nikszeggende AI gegenereerde teksten tegen te gaan.

contentcreatie

Bijvoorbeeld, je kunt AI gebruiken om snel blogonderwerpen te genereren die resoneren met je doelgroep. Of wat dacht je van AI-tools voor keyword research, waardoor je content beter gevonden wordt? En laten we AI-aangedreven contentanalyse niet vergeten, wat je helpt om jouw content nĆ³g beter te maken. Kortom, AI biedt efficiĆ«nte, kostenbesparende oplossingen waarmee je als start-up je contentstrategie naar een hoger niveau tilt! šŸš€

De chatgpt Pro kost je slechts 20 ā‚¬ per maand en daarmee kan je al snel aan de slag. Of gebruik Google Bard. Ook (nog) gratis.

chatbots

AI is dƩ sleutel voor start-ups om slimmer, niet harder te werken. Denk aan chatbots die klantvragen beantwoorden, waardoor jij tijd overhoudt voor grotere projecten. Ga eens kijken op de Appsumo website. Daarvind je zeker een aantal mogelijkheden om ene goedkope chatbot aan te kopen.

FunctieBeschrijving
KlantserviceChatbots zijn handig in klantenservice voor het beantwoorden van vragen en bieden van ondersteuning, wat tijd en moeite bespaart.
VerkoopInzet van chatbots in verkoop helpt bij het genereren van leads, promoten van producten en sluiten van verkopen zonder extra personeel.
MarketingChatbots zijn effectief voor marketingdoeleinden zoals het uitvoeren van campagnes, opbouwen van e-maillijsten en engageren van klanten.
OnboardingZe zijn nuttig voor het onboarden van nieuwe klanten of gebruikers, zodat ze snel aan de slag kunnen met producten of diensten.
SupportChatbots bieden technische ondersteuning, beantwoorden vragen en lossen problemen op, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring.
Ondersteunende rol van een chatbot

content curatie

En vergeet AI-aangedreven content curatie niet, waarmee je razendsnel relevante artikelen en posts verzamelt voor je sociale media. Door AI slim in te zetten, bespaar je tijd Ć©n geld, terwijl je contentstrategie straalt!

Content curatie is het proces waarbij zorgvuldig relevante content wordt verzameld en gedeeld met je doelgroep. Dit kan inhoud zijn zoals artikelen, blogs, video’s, of sociale media berichten die door anderen zijn gemaakt en die waardevol zijn voor jouw doelgroep. De curator selecteert, sorteert en presenteert deze externe content op een manier die aansluit bij de interesses en behoeften van zijn of haar publiek. Het doel is om waarde toe te voegen door kwaliteitsvolle informatie te bieden zonder zelf alle content vanaf nul te hoeven creĆ«ren.

Kwaliteit boven Kwantiteit: Budgetvriendelijke SEO Strategieƫn

In deze sectie bespreken we hoe start-ups de kwaliteit van hun content kunnen verhogen zonder het budget te overschrijden. We zullen enkele praktische tips geven voor het schrijven van waardevolle content die relevant is voor je doelgroep en die goed scoort in zoekmachines.

Waarom is kwaliteit belangrijk?

Kwaliteit is belangrijk voor SEO omdat het helpt om je website hoger te rangschikken in zoekresultaten. Google wil gebruikers de beste resultaten bieden, dus als je content van hoge kwaliteit is, is de kans groter dat het bovenaan de zoekresultaten wordt weergegeven.

Hoe kan ik de kwaliteit van mijn content verhogen?

buyer persona
Focus op de doelgroep, op de buyer persona

Hier zijn enkele praktische tips voor het schrijven van waardevolle content:

 • Focus op je doelgroep. Wat zijn hun behoeften en interesses? Wat willen ze leren? Als je je content op je doelgroep richt, is het meer waarschijnlijk dat ze het waardevol vinden. Semrush heeft trouwens een geweldige tool om je buyer persona’s te beheren.
 • Doe onderzoek. Zorg ervoor dat je goed geĆÆnformeerd bent over het onderwerp waar je over schrijft. Dit zal je helpen om relevante en accurate informatie te verstrekken.
 • Schrijf helder en beknopt. Gebruik eenvoudige taal die gemakkelijk te begrijpen is. Vermijd jargon en technische termen die je doelgroep mogelijk niet begrijpt.
 • Gebruik sterke visuals. Afbeeldingen, video’s en infographics kunnen helpen om je content visueel aantrekkelijker en boeiender te maken.
 • Promoot je content. Zorg ervoor dat je je content op de juiste manier promoot, zodat je doelgroep het kan vinden.

Budgetvriendelijke tips

Hier zijn enkele budgetvriendelijke tips voor het verbeteren van de kwaliteit van je content:

 • Gebruik gratis tools en resources. Er zijn veel gratis tools en resources beschikbaar die je kunt gebruiken om je content te maken en promoten. Denk aan tools voor het schrijven van blogartikelen, het maken van infographics en het analyseren van je resultaten.
  • WordPress is ideaal om te starten. Naast de pagina’s kan je ook makkelijk een blog maken op je website om de waardevolle content te delen
  • Canva is een gratis online ontwerptool waarmee je eenvoudig infographics kunt maken.
  • Google Analytics is een gratis online analysetool waarmee je het verkeer naar je website kunt volgen.
  • Ahrefs is een andere betaalde online analysetool waarmee je het verkeer naar je website kunt volgen en je concurrenten kunt analyseren. Er zijn echter mogelijkheden om bepaalde functionaliteiten gratis uit te proberen.
 • Vraag om feedback. Vraag vrienden, familie of collega’s om feedback op je content. Dit kan je helpen om te zien wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden.
 • Partner met andere bedrijven. Door samen te werken met andere bedrijven, kun je je bereik vergroten en nieuwe ideeĆ«n opdoen.
 • CreĆ«er een blog. Een blog is een geweldige manier om regelmatig nieuwe content te publiceren die relevant is voor je doelgroep. Je kunt je blog gebruiken om nieuws, tips, inzichten en andere informatie te delen.
 • Schrijf e-books of whitepapers. E-books en whitepapers zijn waardevolle bronnen die je kunt gebruiken om je expertise te delen en je doelgroep te informeren. Je kunt deze content aanbieden als een leadmagnet om mensen aan te moedigen zich aan te melden voor je e-maillijst.
 • Maak infographics. Infographics zijn een geweldige manier om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Je kunt infographics gebruiken om je producten of diensten te promoten, tips te geven of informatie te delen over je industrie.
 • Maak video’s. Video is een krachtig medium dat je kunt gebruiken om je boodschap op een boeiende manier over te brengen. Je kunt video’s gebruiken om productdemonstraties te geven, tips te geven of verhalen te vertellen over je bedrijf.
 • Ga live op social media. Live video is een geweldige manier om een persoonlijk contact te leggen met je doelgroep. Je kunt live video gebruiken om vragen te beantwoorden, productlanceringen aan te kondigen of gewoon een kijkje achter de schermen te geven van je bedrijf.

Specifieke voorbeelden

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe start-ups de kwaliteit van hun content kunnen verhogen:

 • Een start-up die software voor online marketing verkoopt, kan een blogartikel schrijven over de nieuwste trends in online marketing. Dit artikel zou waardevol zijn voor hun doelgroep, omdat het hen zou helpen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.
 • Een start-up die duurzame producten verkoopt, kan een video maken over hoe je je huis duurzamer kunt maken. Deze video zou waardevol zijn voor hun doelgroep, omdat het hen zou helpen om hun huis te verduurzamen.
 • Een start-up die een nieuwe app lanceert, kan een e-book maken met tips voor het gebruik van de app. Dit e-book zou waardevol zijn voor hun doelgroep, omdat het hen zou helpen om het meeste uit de app te halen.

Door waardevolle content te creƫren die relevant is voor je doelgroep, kun je je start-up op de kaart zetten en meer leads genereren (waar het tenslotte toch om draait).

Als je wat hulp nodig hebt om je content marketing plan op te zetten, surf dan zeker eens naar onze content marketing services.

FAQ’s

Wat zijn de uitdagingen van content marketing voor start-ups?

Start-ups hebben vaak te maken met een aantal uitdagingen bij het implementeren van een content marketingstrategie. Deze uitdagingen kunnen zijn:
Tijd en middelen:Ā Start-ups hebben vaak beperkte tijd en middelen om te investeren in content marketing.
Expertise:Ā Start-ups hebben vaak niet de expertise in huis om waardevolle content te creĆ«ren.
Focus:Ā Start-ups kunnen het moeilijk vinden om focus te houden op hun content marketingstrategie en consistent content te creĆ«ren en te promoten.

Welke contentvormen zijn geschikt voor start-ups?

Enkele populaire contentvormen voor start-ups zijn:
Blogartikelen:Ā Blogartikelen zijn een geweldige manier om informatieve en relevante content te delen met je doelgroep.
Infographics:Ā Infographics zijn een visueel aantrekkelijke manier om complexe informatie op een eenvoudige manier te communiceren.
Video’s:Ā Video’s zijn een krachtige manier om je verhaal te vertellen en je doelgroep te engageren.
E-books en whitepapers:Ā E-books en whitepapers zijn een waardevolle manier om je expertise te delen en leads te genereren.

Hoe kan ik mijn content marketingstrategie meten?

Het is belangrijk om je content marketingstrategie te meten om te zien of je resultaten behaalt. Er zijn een aantal verschillende manieren om je content marketingstrategie te meten. Enkele populaire KPI’s (key performance indicators) voor content marketing zijn:
Websiteverkeer:Ā Het aantal bezoekers dat je website bezoekt via je content.
Leads:Ā Het aantal leads dat je genereert via je content.
Verkoop:Ā Het aantal verkopen dat je genereert via je content.

Bronnen