De meesten van ons kennen de nieuwssite van Newsmonkey wel. Met de pagina ‘Newsmonkey Zoo’ hebben zij een digitaal goudmijntje aangeboord. Door hun website met anderen te delen, creëren zij een win-win situatie. Zij krijgen gratis extra pagina’s die door Google opgepikt worden. En tegelijkertijd geven ze een gratis platform aan mensen die iets te zeggen hebben.

Een mooie marketingtool dus. In dit artikel vertel ik je hoe dat werkt en hoe je hier zelf ook je voordeel mee kunt doen.

Wat is Newsmonkey Zoo ?

Newsmonkey heeft op haar website een aparte sectie aangemaakt waar iedereen zijn verhaal kwijt kan, compleet met foto’s, video’s en linken naar de social media en andere websites. Die sectie heet ‘Newsmonkey Zoo’.

Naast wat regels met betrekking tot de invulling en aanlevering van de artikelen zijn verder de enige voorwaarden die zij daaraan verbinden dat degene die een artikel plaatst, zich aan de regels van goed fatsoen houdt. Dit wordt overigens voor alle zekerheid gemonitord door de redactie van Newsmonkey.

Wat kan je ermee doen?

logo newsmonkey

Als je je registreert op de website van Newsmonkey, mag je zelf artikelen aanleveren voor de sectie Newsmonkey Zoo. Dat is leuk als je als bezoeker je verhaal kwijt wilt.

Als ondernemer kan je hier natuurlijk goed je voordeel mee doen. Je kunt namelijk via de Newsmonkey Zoo niet alleen een artikel laten publiceren dat aan een groot publiek getoond wordt, maar je kunt tevens bezoek naar je eigen social media pagina’s of naar je eigen website genereren.

Newsmonkey biedt namelijk de gelegenheid tot backlinks en links naar social media pagina’s. De Newsmonkey redactie houdt de vinger aan de pols en checkt alle artikelen voordat ze op hun website gepubliceerd worden.

Zo is het voor iedereen leuk, de schrijver of schrijfster van de artikelen krijgt extra aandacht en doorverwijzend bezoek van Newsmonkey Zoo. Newsmonkey krijgt gratis interessante content die men via de social media ook weer kan delen, wat dus ook weer zorgt voor extra bezoekers op de site.

Een paar voorbeelden

Voor Moederdag heeft AH een aantal heerlijke verwenrecepten voor moeder op Newsmonkey Zoo geplaatst. Dat is leuk voor de bezoekers van Newsmonkey, die kunnen hun voordeel hiermee doen. Newsmonkey op haar beurt, krijgt gratis relevante en interessante content op de website, compleet met mooie foto’s. En AH krijgt extra bezoekers op haar website die weer voor meer omzet kunnen zorgen. Onderaan het artikel van AH staat namelijk een link, die jou naar de recepten van de Moederdag-gerechten op de website van AH stuurt.

Nog een voorbeeld van de mensen van www.overtreding.be, die komen met een informatief artikel: “18 Belgische verkeersregels die je zeker nog niet kende”. Leuk om eens door te lezen. Onderaan het artikel staat dat je zelf de hoogte van de boetes voor verkeersovertredingen uit kunt rekenen als je de link volgt. De link onderaan het artikel leidt je naar de pagina op website van overtreding.be, waar je zelf de hoogte van diverse verkeersboetes kunt berekenen. Slim toch? Wederom win-win, goed voor Newsmonkey, die heeft een interessant artikel en de mensen van overtreding.be krijgen weer extra bezoek op de website.

Conclusie

Zo zie je maar weer dat internet een bijzonder medium is, hoe meer je met anderen deelt, hoe meer je uiteindelijk zelf ook ontvangt. Newsmonkey Zoo is natuurlijk maar één voorbeeld. Met een beetje fantasie kom je zelf ook nog genoeg andere interessante opties tegen waarmee je extra bezoek naar jouw website kunt krijgen.