fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

SSL certificaat : noodzakelijk voor e-commerce

Het gebruik van een SSL certificaat is de evidentie voor alle eigenaars van e-commerce websites.

Even technisch: wat is ssl ?

Een SSL certificaat of “Secure Socket Layer” is een encryptie protocol dat de communicatie tussen een server (een webserver in ons geval) en een gebruiker (via zijn of haar browser) beveiligd zodat andere partijen die de communicatie onderscheppen, deze niet kunnen interpreteren en inlezen.

In plaats van “http” gebruikt je browser dan “https”. Wat daarna in de url volgt, is in beide gevallen gelijk. Dus met andere woorden “http://mijnsite.be” is gelijk aan “https://mijnsite.be” waarbij in het tweede geval de gegevensoverdracht geëncrypteerd is.

Bovendien moet het desbetreffende bedrijf een SSL certificaat installeren op de webserver waardoor ook de identificatie van het bedrijf kan gecontroleerd worden.

SSL : Noodzakelijk voor e-commerce

Uiteraard beschermt het SSL protocol enkel de overdracht van de gegevens. Het is aan de eigenaar van de e-commerce website om de gegevens veilig te bewaken en daar loopt het nog vaak erg mis. Het geval van iThemes is daarvan een niet lichtend voorbeeld.

Gezien de bovenstaande opmerkingen, lijkt het een evidentie om dit protocol te gebruiken. Immers, het beperkt sterk de mogelijkheden van malafide bedrijven om je wind te verkopen. Bovendien bewijst de verkoper je een dienst door de mogelijkheden tot hacking tot een minimum te beperken. Een daar hebben we allemaal belang bij.

  • SSL beschermt de overdracht van gevoelige data tussen verkoper en aankoper.
  • Beschermt logins en paswoorden voor ontvreemding door hacking
  • In sommige landen is het gebruik van SSL voor e-commerce verplicht en volg je dus de wetgeving.
  • Geeft geloofwaardigheid aan je bedrijf en je verkoopproces.

Om een SSL protocol te gebruiken, heb je een certificaat nodig. Dat kan je best kopen bij je hosting provider. De prijzen zijn afhankelijk van je provider en de waarde hangt af van de geloofwaardigheid van de instantie die het certificaat uitgeeft. Verisign is bijvoorbeeld onklopbaar maar de prijzen (tot 900 $ per jaar) zijn daarvan ook een logisch gevolg.

De meeste e-commerce plugins (zie bijvoorbeeld Woocommerce)  voor wordpress ondersteunen het ssl protocol en de installatie is meestal vrij makkelijk. Uiteraard is het aan de eigenaar van de  e-commerce website om de nodige investeringen te doen bij de aankoop van het certificaat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

SSL certificaat : noodzakelijk voor e-commerce

Het gebruik van een SSL certificaat is de evidentie voor alle eigenaars van e-commerce websites.

Gebruik je best een CDN voor je WooCommerce webshop ?

Gebruik een goede CDN om je e-commerce webwinkel (bijvoorbeeld van WooCommerce) een flinke boost te geven. Als ondernemer met een eigen webshop kun je een betere conversie behalen als je website snel laadt. Voorkom hoge latency en werk met een goed CDN. Mailbox.be helpt je graag verder.

Handige woocommerce shortcodes voor je WordPress webshop

WordPress-shortcodes zijn een krachtige functie om met weinig moeite coole dingen te doen. Je kan er vrijwel alles mee doen. Met shortcodes is het inbedden van interactieve elementen of het maken van complexe pagina designs net zo eenvoudig als het invoegen van een enkele regel code.

payment service providers

Payment service providers of psp's zijn bedrijven die instaan voor de technische afhandeling van de betalingen via een online kanaal. Waarmee moet je rekening houden bij de keuze van PSP voor je webshop ?