fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

seo : waar te starten

Eigenlijk is seo aan de basis vrij simpel : schrijf goede content (inhoud) en je zal veel bezoekers krijgen op je website. Volgens mijn ervaring is dat al 70% van een goede seo !

Volgens wikipedia is seo als volgt gedefinieerd :

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

De zoekmachines in volgorde van belangrijkheid zijn Google (80%), gevolgd door Yahoo(9,5%) en Bing (8,5%). De rest is verdeeld over de kleinere spelers.

Mailbox gebruikt voor de websites die we in beheer hebben 4verschillende seo plugins : SEO Ultimate, WordPress SEO by Yoast , SEOPress en Rank Math. Yoast heeft momenteel 6,853,513 downloads terwijl uitdager SEO Ultimate er “slechts” 1,193,732 heeft. Uiteindelijk zijn beide tools dé referentie maar ik vind de menu structuur van SEO Ultimate net iets begrijpelijker.

Een eerste technische aspect is de informatie die in de metadata van een webpagina getoond wordt (title, beschrijving, kernwoorden). De laatste twee jaar is daarbij de metadata van verschillende sociale netwerken (zoals Facebook en Twitter) bijgekomen die een volledig eigen manier van weergave van metadata hebben.

Verder bevelen we ook Simple Google Sitemap xml en Verify Google Webmaster Tools aan.

Interessante bronnen :

http://trendblog.net/start-learning-seo/

http://moz.com/beginners-guide-to-seo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Werken met focus keywords in SEOPress

Breadcrumbs en SEO

Het gebruik van breadcrumbs op je website is een belangrijke navigatiehulp. Zowel voor je bezoekers als Google is het een handige tool. Google kan je website nu beter doorzoeken naar relevante informatie. Dat zal weer leiden tot een betere score in de Google resultatenpagina's.

Hoe je productpagina’s optimaliseren in WooCommerce

Nieuwe klanten met Google Mijn Bedrijf

Als ervaren ondernemer weet je als geen andere dat het belangrijk is om bij te blijven met de ontwikkelingen in je markt. Als vakman werk je hard aan je bedrijf. Je volgt de noodzakelijke trainingen en je gaat ervoor. Want ondernemen is vooral doen!