Eigenlijk is seo aan de basis vrij simpel : schrijf goede content (inhoud) en je zal veel bezoekers krijgen op je website. Volgens mijn ervaring is dat al 70% van een goede seo !

Volgens wikipedia is seo als volgt gedefinieerd :

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Pie 1 seo : waar te starten

De zoekmachines in volgorde van belangrijkheid zijn Google (80%), gevolgd door Yahoo(9,5%) en Bing (8,5%). De rest is verdeeld over de kleinere spelers.

Mailbox gebruikt voor de websites die we in beheer hebben 4verschillende seo plugins : SEO Ultimate, WordPress SEO by Yoast , SEOPress en Rank Math. Yoast heeft momenteel 6,853,513 downloads terwijl uitdager SEO Ultimate er “slechts” 1,193,732 heeft. Uiteindelijk zijn beide tools dé referentie maar ik vind de menu structuur van SEO Ultimate net iets begrijpelijker.

Een eerste technische aspect is de informatie die in de metadata van een webpagina getoond wordt (title, beschrijving, kernwoorden). De laatste twee jaar is daarbij de metadata van verschillende sociale netwerken (zoals Facebook en Twitter) bijgekomen die een volledig eigen manier van weergave van metadata hebben.

Verder bevelen we ook Simple Google Sitemap xml en Verify Google Webmaster Tools aan.

Interessante bronnen :

http://trendblog.net/start-learning-seo/

http://moz.com/beginners-guide-to-seo