Heb je al eens een oude boom geknuffeld? Een gelukzalig gevoel van stilte en rust overmeestert je. Want die boom staat er nog steeds. Na al die jaren, door wind en regen, oorlog en vrede, door alle veranderingen en evoluties heen.

Oude panden zijn net hetzelfde. Ze staan er nog steeds. Statig. Impressief. Hun verleden werkt inspirerend. En dat is net zo met het oude gemeentehuis van Ruisbroek, waar Mailbox bvba haar kantoren vestigde.

In de as van de Kerkstraat, op de splitsing van Ruisbroek-Dorp en de Gansbroekstraat, biedt het oude gemeentehuis een rustiek kader waar het rustig werken is. Een inspirerende omgeving die we delen met 2 andere bedrijven: Kultuz Interieurarchitecten en SV Meubelen.

Design, rust en efficiëntie

Allemaal kozen we zeer bewust voor dit pand. Design, rust en efficiëntie zijn er troef. Want het gebouw is niet gewoon een oud gemeentehuis, het is een beschermd neoclassicistisch monument. Door de jaren heen werd het voor verschillende doeleinden gebruikt. Het ademt charisma en vertrouwen.

Beschermd monument

Wie langskomt voor een vergadering of één van onze opleidingen, komt terecht in een neoclassicistisch vrijstaand gebouw uit 1839.

Het bestaat uit drie traveeën en twee bouwlagen opgetrokken onder een leien tentdak. Dat rust op een houten kroonlijst ondersteund door sierlijke modillons of beugels. Boven op het dak prijkt een bekronende windwijzer.

De symmetrische, bepleisterde en geschilderde lijstgevels zijn afgewerkt met typisch 19de -eeuwse puilijsten en kordons in arduin. De benedenverdieping is versierd met imitatievoegen en rondboogarcades. Aan de voorkant werd zo’n arcade opengewerkt tot portiek. Van een “entree” gesproken…

Het gebouw fungeerde eerst als gemeentehuis. Later werd het ingericht als museum “De Bres”, ter herinnering aan de overstroming van 1976. De gedenksteen is er nog steeds en houdt de herinnering levende.

In 2011 werd het gebouw volledig gerenoveerd. Maar omdat het een beschermd neoclassicistisch monument is, mocht de buitenkant niet veel veranderen. En binnen was er niet voldoende plaats om bijvoorbeeld een lift te installeren. Daardoor zijn niet alle verdiepingen voor iedereen toegankelijk. Omdat dit een essentieel punt is voor het museum, moest het noodgedwongen verhuizen. Je vindt het vandaag in het gebouw van de bibliotheek in de Kerkstraat.

Rust, focus en inspiratie: beter vind je niet

3Q7A9310 8d805ebbf9c370f4868407b6c225d59c 800 Ons kantoor : design, rust en efficiëntie

Het oude gemeentehuis kwam helemaal vrij te staan en de ruimtes werden te huur aangeboden op de privé-markt. Het charisma van dit historisch gebouw maakt indruk op zijn bezoeker en biedt een kalme werkomgeving, weg van de drukte buiten.

En zo’n rustige sfeer is niet alleen geweldig om elke dag in te werken, het schept ook de ideale omstandigheden voor opleidingen. Zo’n omgeving helpt ons en onze klanten ook online efficiënt en creatief te zijn. Rust, focus en inspiratie: we konden niet beter vinden.

Heb je nood aan een nieuwe website? Of ben je al begonnen met WordPress en je kan nog wat hulp gebruiken? Neem een kijkje in ons opleidingsaanbod of contacteer ons en maak een afspraak. Met wat geluk vergader je in het oude bureau van de burgemeester of in de raadzaal…