Soms is less more. Maar als je online hulp zoekt voor een specifiek wordpress probleem, is more ook less. Er is namelijk gigantisch veel te vinden op het web om hulp te krijgen. Het is daarentegen niet altijd makkelijk om de juiste bronnen te vinden. In dit artikel bekijken we enkele methodes om snel hulp te zoeken voor je wordpress vragen of problemen.

Waar vind je tutorials en handleidingen ?

man coffee cup pen 1024x683 1 10 online hulpbronnen voor wordpress

Op de eerste plaats zou ik zeggen : op youtube. Daar vind je makkelijk duizenden video’s met allerhande tutorials om je op weg te helpen. Het grote probleem met youtube echter is dat je vaak op iets “oudere” videos terecht komt en dat de kwaliteit niet altijd ok is. Op creativebloq.com vind je echter wel een uitgebreide lijst met goede tutorials.

Daarnaast zijn er uiteraard nog een heleboel bronnen voor handleidingen en artikels over wordpress. Een van de beste websites met informatie en hulp voor de beginnende wordpress gebruiker is wpbeginner.com. Ze hebben een sectie met meer dan 100 video tutorials voor wordpress. Je moet je hiervoor inschrijven maar de dienst is gratis. Je vind ook best wel wat hulp op learn.wordpress.

Zoek je meer algemene hulp,dan kan je terecht bij Smashing Magazine. In een speciale subsectie van deze grafische blog, wordne meer alegemen onderwerpen over wordpress behandeld.

Een van de beste blogs waarop ik al jaren geabonneerd ben, is die van Elegant Themes. Elke dag (!!) komt er wel een nieuw artikel bij. De onderwerpen zijn heel gevarieerd en gaan van het gebruik ban plugins tot seo optimalisatie en het gebruik van tags en categorieën. Voor elk wat wils en onuitputtelijk met meer dan 300 artikels per jaar.

WP Handleiding Logo 10 online hulpbronnen voor wordpress

Ook bij onze noorderburen, is er een leuk initiatief : wphandleiding.nl. Zij verkopen Nederlandstalige handleidingen voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van wordpress aan zeer democratische prijzen. Er zijn ook verschillende onderwerpen : van installatie, gebruik tot seo optimalisatie. Voor elk wat wils.

Na betaling , donwload je in pdf je gevraagde handleiding en je begint te lezen. Uiteraard zijn er ook abonnementen voorhanden waarbij je gewoon alles krijgt en op regelmatige tijdstippen updates.

Je vind ook instructiesvideo’s en diverse hulp bij tutsplus. Een hele reeks videos die de werki gmet wordpress uitleggen, vind je bij de “cursussen” sectie. Dat is ook niet gratis en je betaald tot 180 dollar per jaar voor een bijna volledige toegang. Er is ook een gratis account en daarmee kan je ook al een heleboel video’s bekijken.

Het web is onuitputtelijk

Een van de beste methodes om snel antwoorden te krijgen over (courante) wordpress problemen of vragen, is via een zoekfunctie op google (of Bing).  Dat kan op een simpele manier door gewoon je probleem via enkele keywords te zoeken.

Stel dat je een probleem hebt met de permalink settings van je wordpress nan de installatie van de Yoast SEO plugin, dan kan je gewoon in google de volgende zin intypen : “wordpress problem sitemap yoast seo”. Zo krijg je al snel een overzicht van wat mensen met een identiek probleem gepost hebben.

Je kan de zoekfunctie in Google nog uitbreiden of verfijnen via een aantal “tweaks”. Door een “:” gevolgd door de site naam, zoek je enkel op de desbetreffende site. Zou zou ik kunnen zoeken op “yoast seo permalink problem site:wordpress.org”. Enkele sites die veel informatie bevatten zijn uiteraard wordpress.org maar ook wpbeginner.com en tutsplus.com.

Heb je verschillende zoekwoorden die je als één geheel wil opzoeken, dan zet je ze gewoon tussen haakjes. Dus dan zoek je zo : “‘yoast seo’ ‘permalink problem’ site:wordpress.org”, waarbij de “single quotes” dubbel worden als je ze gebruikt.