Ik herinner me van vroeger dat ik graag naar zolder ging. Daar lag namelijk een gigantische schat aan oude foto’s van mijn ouders. Van voor ik geboren was, hun trouwfeest. Zelfs foto’s van toen ze nog op school zaten en van mijn grootouders. Vergeelde zwart-wit foto’s. Ze leken wel van een andere planeet te komen want ik had altijd de indruk dat de wereld ondertussen veranderd was. Dat er een verschil was tussen nu en toen.

Dezelfde insteek vinden we op deze site. Grandpa’s Photos. Naast het feit dat het een erg mooie site is en dat de foto’s van opa ook gewoon erg mooi zijn, heeft de website nog iets extra in petto. Vermits opa (Stephen Clarke) ondertussen in een home zit en hij de dingen niet meer zo scherp herinnert, vraag de auteur van de blog de hulp van de bezoekers van de website. Je kan dus, als je bepaalde foto’s herkent, aanduiden waar ze genomen zijn. Leuk initiatief.

mozaiek 1024x515 1 de foto's van opa