fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

de iThemes case

Er zijn zo van die dagen dat je bij jezelf denkt : knijp me in de arm want dit geloof ik niet.

Het is “good practice” om paswoorden geëncrypteerd op te slaan in een database. Dus in plaats van gebruiker “z@xxxx.be” en paswoord “123abcd” sla je bijvoorbeeld md5 geëncrypteerde gegevens op. Dat zou dan zoiets worden als gebruiker “20eadb62da5e087787a3deeb088afbf1” en paswoord “9c98df872d24244696c393a1d26ab749”.

Bedrijven die niet dergelijk encrypties doen, lopen een verhoogd risico dat, eenmaal een hacker toegang heeft tot de database, de gegevens gewoon kunnen inlezen en gebruiken of misbruiken voor verschillende doeleinden. Nog erger wordt het als kredietkaartgegevens zomaar opgeslagen worden. En er zijn het laatste jaar veel voorvallen geweest : remember Icloud en sommige Hollywoord sterren.

Maar wat als … je vergeet te encrypteren en je bent gespecialiseerd in beveiliging van websites of in dit geval van wordpress websites. Dan wordt het pas echt kafkaiaans. Dat is nochtans exact wat Ithemes en hun Ithemes security Pro overkwam.  En dan moet je communiceren naar de markt en je klanten.

Dit is wat ze zeiden hierover : “There is no easy way to say this: We were storing your passwords in clear-text. This directly impacted approximately 60,000 of our users, past and current.”

Een knap staaltje van directe communicatie. En het meest bizarre is dat het aantal downloads na deze toch wel enigszins catastrofale communicatie, niet is in mekaar gestuikt. Integendeel.

Voor de liefhebbers, hierbij de link naar het Ithemes pers-communiqué.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

WordPress Bookly plugin : wordpress agenda planner

Met deze WordPress plugin kan je het maken van afspraken via je website automatiseren.

twitter wars

Al eens afgevraagd waarom sociale media sociaal genoemd worden ? Uiteindelijk zijn deze media vaak individuele uitingen van personen maar omdat de participatie zo massaal is, zijn het sociale krachten geworden.

Hoe digitale producten online verkopen

Iedereen wil tegenwoordig starten met een webshop. En dat is natuurlijk aan iedereen gegund. Maar zekere voor digitale producten geldt dat er een heel specifieke aanpak nodig is om dit rendabel te maken.

nieuwsbrieven : 10 praktische tips voor iedereen

Via wordpress websites kan je makkelijk je nieuwsbrieven naar klanten of geïnteresseerden sturen : Mailpoet is zo'n extensie die je toelaat inschrijvers te beheren, te segmenteren en op een simpele manier nieuwsbrieven te beheren.