fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

wordpress 4.1 is in town

Sinds vanmorgen 19/12/2014, zijn alle wordpress sites die door mij beheerd worden, gemigreerd naar wp 4.1. Ook genaamd “Dinah”.

Op zeer regelmatige basis worden vernieuwde versies van wordpress via (automatische) updates aan het grote publiek van gebruikers van wordpress ter beschikking gesteld. Elke installatie van wordpress verwittigd de gebruikers dat er nieuwe update ter beschikking is. In dit geval versie 4.1 “Dinah” genaamd (what’s in a name).

Benny

De laatste grote update dateert al weer van 4 september 2014 en was in feite een major release nl 4.0, ook Benny genoemd. De grote vernieuwingen in deze versie waren :

  • verbeterde interface in de post-editor (rechtstreeks editeren van beelden uit de beeldenbibliotheek)
  • makkelijker zoeken naar de juiste plugins
  • consulteren van je favoriete plugins op elke wordpress installatie

Maar in feite was de “major” release een kleine tegenvaller. Alhoewel de functionaliteiten duidelijk verbeterd werden, had de community toch iets meer verwacht. En dat wordt nu voor een stuk opgevangen door 4.1 Dinah.

Dinah

Toen ik vanmorgen inlogde op mijn dashboard, waren er 52 thema updates en 74 plugins. Dit voornamelijk omdat een aantal ontwikkelaars de komst van Dinah hadden afgewacht en nu op dezelfde dag als de release met een aantal updates kwamen. Een plugin die ik altijd installeer, TinyMCE Advanced , die extra functionaliteit geeft aan je post editor,  is er zo één van.

Wat zijn nu de grote vernieuwingen ? Allereerst een uitbreiding van de “distraction free writing mode“. Soms moet je je gewoon kunnen concentreren op het schrijven van artikels en dan is het wel handing om je scherm even af te schermen van alle knoppen en buttons die voorhanden zijn in het admin menu als je ingelogd bent.

Een ander handig item is dat je nu handmatig makkelijk kan instellen in welke taal de basisinstallatie van wordpress gedaan is. WP is momenteel in meer dan 40 talen volledig vertaald en dan kan nu makkelijk ingestald worden bij instellingen -> algemeen -> site taal. Makkelijk.

In functie van je specifieke profiel, stelt wordpress voor om bepaalde plugins uit te testen. Als we kiezen voor plugins->nieuw, hadden we al de tabs “featured”, “populair” en ” favorites”. Nu hebben we er eentje bij “recommended”. Benieuwd wat hier uit gaat komen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Wat is een ssl certificaat?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de communicatie tussen je browser en de webserver geëncrypteerd is en dus onbruikbaar voor mensen of bedrijven die de informatie zouden willen stelen.

Toevoegen van google analytics in WordPress

Google Analytics (of GA) is dé tool bij uitstek om allerlei cijfers over de bezoekers van je website bij te houden en te analyseren. De tool is zo uitgebreid en volledig dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen.

VIJF vernieuwende wordpress plugins

Plugins hebben altijd al bestaan sinds het onstaan van worpdress. Maar het kaf van het koren onderscheiden is niet altijd makkelijk. Want er zijn er meer dan 30.000. And counting.

Unsplash : gratis foto’s voor je website

Gratis foto's voor op je website. Waar vind je die ?