fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

dot vlaanderen iets voor u ?

Iedereen is wel bekend met de extensies .com en .be maar wist je dat er een 300-tal zullen bijkomen ? En dat je dot Vlaanderen kan gebruiken ?

Wat is er mogelijk ?

gTLD’s zijn de zogenaamde generic Top Level Domains. Een topleveldomein of TLD (letterlijk hoogste-niveaudomein) is het meest rechtse gedeelte in een internetdomeinnaam. Het wordt door de ICANN onder andere toegekend aan onafhankelijke landen.  In Belgie gebruiken we al sinds jaar en dag “.be” achteraan de url.

Volgens Hostbasket zullen de eerste door Icann gereleaste tld’s .vlaanderen, .brussels en .gent zijn. Antwerpen “eat your heart out”. Maar wist je dat er nog zo’n 300 andere extensies zijn die je kan gebruiken of zal kunnen gebruiken ?  Op de website van Icann vind je een overzichtelijke lijst van alle mogelijkheden en meer informatie over de mogelijkheden. Van .sexy tot .kitchen of .beer. Voor ieder is er wel een leuke extensie.

gTLD’s en SEO

Het gebruik van deze extensies heeft geen gevolgen voor de ranking van de website in Google of Bing. Google heeft al verschillende malen benadrukt dat het gebruik van gTLD’s geen effect zal hebben op de page ranking of weergave van hun zoekresultaten. Deze extensies zijn er uiteraard vooral gekomen om het arsenaal van mogelijkheden qua website-benamingen uit te breiden.

Maar logischerwijze zal een goed gekozen combinatie van website en extensie uiteraard wel betekenis hebben en dus zijn belang krijgen in seo. Neem bijvoorbeeld de firma (fictief !) “antwerpen-gitaren.be”. Zou de url “antwerpen-gitaren.music” een beter potentieel zoekresultaat opleveren voor gebruikers die muziek gitaren zoeken in Antwerpen ? Uiteraard wel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

WordPress Bookly plugin : wordpress agenda planner

Met deze WordPress plugin kan je het maken van afspraken via je website automatiseren.

Permissie marketing – Seth Godin

Sommige boeken zijn belangrijk omdat ze trendsetter waren. Andere omdat ze naderhand een kern van waarheid bevatten en dat de voorspellingen voor een groot stuk uitgekomen zijn.

email hashing

Meer en meer worden email bestanden met elkaar gematched via gehashte email adressen.

het retourbeleid van een webshop : een krachtig commercieel wapen

Het retourbeleid van een webshop wordt steeds meer een commercieel wapen om meer verkopen en een hogere klantenloyauteit te forceren. Maar is dat wel een duurzame oplossing ?