fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

dropbox webhooks

Ergens midden mei 2014, publiceerde Dropbox in een blogpost dat webhooks vanaf dan deel uitmaken van de standaard api diensten van deze cloud-applicatie.

Maar wat zijn nu eigenlijk webhooks. Stel dat je een applicatie hebt die de files die verschillende gebruikers op een dropbox account zetten, moet synchroniseren met een boekhoudpakket. In feite heeft die applicatieniet enkel de mogelijkheid om constants requests (het zogenaamde “polling”) naar de dropbox api te sturen om te zien of er iets veranderd is.

Webhooks maakt dit soort syncing overbodig want het is nu de dropbox api zelf die een verwittiging (notification) stuurt naar ons boekhoudpakket om te verwittigen dat er een wijziging is op de server. Dat bespaart letterlijk duizenden requests per minuut en syncing is hiermee een stuk efficiënter geworden.

Misschien is deze informatie weer typisch “geekstuff” maar ideeën en uitvoeringen als deze die het webverkeer efficienter maken, zullen de integratie van applicaties via de cloud nog aantrekkelijker maken.

Zo gebruikt Mailchimp webhooks en daar kunnen we ons onmiddellijk wel weer iets bij voorstellen. Via webhooks kan ons crm systeem bijvoorbeeld onmiddellijk nieuwe inschrijvers voor onze nieuwsbrieven integreren in het contact management. Of als onze klant online zijn mailprofiel aanpast, kunnen de individuele records van het systeem onmiddellijk aangepast worden. Vroeger hadden we voor zo’n kleine wijziging misschien 50 requests naar de server nodig. Syncing the easy way.

Het één en ander wordt dit in dit filmpje nog verder uitgelegd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Unsplash : gratis foto’s voor je website

Gratis foto's voor op je website. Waar vind je die ?

wordpress 4.1 is in town

Sinds vanmorgen 19/12/2014, zijn alle wordpress sites die door mij beheerd worden, gemigreerd naar wp 4.1. Ook genaamd "Dinah".

gebruikte plugins op deze website

Hierbij een klein lijstje van wordpress plugins die voor mij onontbeerlijk zijn voor elke website die ik opzet. Uiteraard zijn nog velen, maar deze zijn betrouwbaar, stabiel en worden regelmatig onderhanden genomen door de ontwikkelaars.

webhosting²

Webhosting is een dienst waarbij zowel aan particulieren als bedrijven ruimte op een server wordt aangeboden waarop informatie, zoals beelden en teksten, toegankelijk zijn via een website.