fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

email hashing

Meer en meer worden email bestanden met elkaar gematched via gehashte email adressen.

Wat is nu een hash. MD5 hash is een cryptografische functie die een stukje data (zoals een email) neemt en dat omvormt tot 32bit hexadecimale string. Telkens je die functie toepast op hetzelfde stukje data, krijg je exact dezelfde encryptie. Elke email is dus uniek. Mijn email wordt op deze manier geëncrypteerd als “84c9d1d91ed8aadcfb9a1ca6cd841008”.

Wat oorspronkelijk een veiligheidsfeature was, is uiteindelijk een marketing-tool geworden. Via een matching met verschillende externe lijsten, zonder de ganse database ter beschikking te stellen, kan een rijker profiel gedistilleerd worden, voor beide partijen. Bovendien zorgt de encryptie ervoor dat de lijst beveiligd is voor diefstal (men kan immers het algoritme niet in de omgekeerde richting “herberekenen”).

Ook voor prospectie-campagnes met third-party adverteerders kan dit gebruikt worden om loyale klanten uit de database van de adverteerders te weren of eerder een aangepaste boodschap te versturen naar klanten en een andere boodschap naar de prospecten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

5 killer rapporten voor Google Analytics

Google analytics is wereldwijd het meest gebruikte systeem om data van bezoekers op je website te beheren en analyseren. Maar soms kan teveel informatie verwarrend zijn. Gewoon omdat er teveel informatie ter beschikking is, is het handig om snel de belangrijkste rapporten te vinden.

design trends voor 2015 – mobile first

"Be responsive or go home" had een perfecte titel geweest voor dit artikel en het is (wordt) dé design trend voor 2015.

Mollie WooCommerce plug-in

De Mollie WooCommerce plug-in voor WordPress is een fantastische manier õm de betalingen voor je webshop te regelen. Veilig, goedkoop en betrouwbaar!

eindelijk : adwords certificatie

Het heeft een tijdje geduurd en (toch wel) heel wat meer uurtjes studeren dan ik dacht, maar vandaag 3 juli 2015, heb ik de adwords certificatie van Google behaald.