desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

email hashing

Meer en meer worden email bestanden met elkaar gematched via gehashte email adressen.

Wat is nu een hash. MD5 hash is een cryptografische functie die een stukje data (zoals een email) neemt en dat omvormt tot 32bit hexadecimale string. Telkens je die functie toepast op hetzelfde stukje data, krijg je exact dezelfde encryptie. Elke email is dus uniek. Mijn email wordt op deze manier geëncrypteerd als “84c9d1d91ed8aadcfb9a1ca6cd841008”.

Wat oorspronkelijk een veiligheidsfeature was, is uiteindelijk een marketing-tool geworden. Via een matching met verschillende externe lijsten, zonder de ganse database ter beschikking te stellen, kan een rijker profiel gedistilleerd worden, voor beide partijen. Bovendien zorgt de encryptie ervoor dat de lijst beveiligd is voor diefstal (men kan immers het algoritme niet in de omgekeerde richting “herberekenen”).

Ook voor prospectie-campagnes met third-party adverteerders kan dit gebruikt worden om loyale klanten uit de database van de adverteerders te weren of eerder een aangepaste boodschap te versturen naar klanten en een andere boodschap naar de prospecten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Andere WordPress berichten

Responsive webdesign versus Adaptive webdesign

Responsive and adaptive webdesign zijn twee technieken om een website geschikt te maken voor gebruikers van mobiele apparaten.

Een knowledgebase via wordpress ! Piece of cake

Soms lijkt alsof je teveel informatie moet verwerken. En kan het interessant zijn bepaalde gegevens over een onderwerp, professioneel of andere, op een gestructureerde manier te bewaren en te beheren.

mailChimp’s autoresponders

Ik gebruik Mailchimp al geruimte tijd voor het beheer van verschillende email campagnes. Wat ik zo bewonder aan deze cloud applicatie, is vooral het doorgedreven beheer van de database van je abonnees.

simpele website personalisatie in wordpress

Zoals aangeduid in het vorige artikel (website personalisatie), is de term "personalisatie" ietwat misleidend. Het gaat hier niet over over hoogdravende technieken waarbij gigantische investeringen nodig zijn. Maar simpele basistechnieken, commerciële weetjes die met een minimum aan ervaring en technische kennis, makkelijk in de meeste websites kunnen geïntegreerd worden.