Hierbij een klein lijstje van wordpress plugins die voor mij onontbeerlijk zijn voor elke website die ik opzet. Uiteraard zijn nog velen, maar deze zijn betrouwbaar, stabiel en worden regelmatig onderhanden genomen door de ontwikkelaars.

Op de eerste plaats : Jetpack. Jetpack is ontwikkeld door WordPress zelf en voorziet de wordpress installatie van statistieken,  integratie met sociale netwerken, url shortening, css editor and creatieve formaten voor image galleries. Een must have !

Op de tweede plaats : seo ultimate.  Deze (vrij technische) tool laat je toe title, description en keywords te zetten per pagina, categorieën en tags,  integratie van OpenGraph protocol (Facebook), permalinks, 404 pagina’s enzovoort.

Ultimate Tiny CME is een uitbreiding van de standaard editor van wordpress met een hoop extra functionaliteiten : YouTube video toevoegen, tabellen en tabelopmaak en een shortcodes manager. Deze plugin laat je toe tot 50 extra buttons toe aan je editor toe te voegen. Gratis maar er is wel een professionale (betalende) versie met nog extra functies.

Alhoewel JetPack dit ook voorziet, is de Simple Custom CSS plugin een aardige toevoeging aan het arsenaal van de wordpress blogger. Voor Mailpoet, verwijzen we graag door naar deze post over mailpoet.