Ik ben al sinds jaar en dag een fervent gebruiker van Gmail. Ik beheer via deze tool niet enkel mijn bedrijfsemail (volledig gratis) maar ook mijn agenda (google calendar) en bedrijfsdocumenten (google drive).

Gmail

Maar het is een feit dat gmail de laatste jaren een stuk gebruiksvriendelijker is geworden en dat het een handige tool is voor dagelijks gebruik : de integratie met g+ en het beheer van contacten.

Vooral de update van 2018 spring hierbij in het oog. Waar de interface de laatste jaren wat verouderd was, is dat met deze belangrijke update volledig vernieuwd.

Externe integraties

Maar sinds 2014 hoort daarbij ook de integratie met google drive. Voor wie het nog niet wist : google drive is een cloud applicatie waarbij aan de gebruiker gratis een schijfruimte in de cloud wordt aangeboden. Vroeger was dit 15 gigabyte op zich maar nu is gmail en google+ foto’s wel toegevoegd.

En nu komt het handige. Als je een email krijgt met een attachment, kan je nu ook onmiddellijk het bestand bewaren in je google drive. Bijgevoegd tekeningetje maakt dit duidelijk. Dit kan zowel op desktop als in eender welke mobiele applicatie. Ook op de iphone !

Dat is vooral makkelijk als je niet altijd attachments in je “downloads” folder wil bewaren. meestal vind je die files dan naderhand niet terug. Da zoek je de email weer op en … download opnieuw dezelfde file. Nee, dan is het makkelijker dit direct op je google drive te bewaren.

In 2017 kwam dan ook de integratie met verschillende externe tools zoals dropbox. Hierdoor heb je niet enkel toegang tot je files in dropbox maar kan je attachments ook bewaren in dropbox.

gmail 1 1 gmail en google drive : a match made in heaven

Voor meer informatie