fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

de gravatar

Een gravatar is een afkorting voor een “Globally Recognised Avatar” (een wereldwijd erkend avatar). Op de website gravatar.com kan je je aanmelden met je email adres en een universele avatar gratis aanmaken.

Een avatar is een plaatje dat als gebruikersafbeelding op het internet gehanteerd wordt, bijvoorbeeld op internetforums als Twitter of in chatprogramma’s als Windows Live Messenger. Deze afbeeldingen zijn meestal vrij klein, bijvoorbeeld tussen de 48×48 en 150×150 pixels (soms ook 100×100 of 100×200), maar kunnen soms vergroot worden door erop te klikken. Bij de sociale media worden regelmatig selfies gebruikt als avatar. Via een api kan de data van de gebruiker in verschillende formaten opgevraagd worden : hCard, json, xml, php, vCard en QR codes.

Het systeem werd in 2004 gelanceerd door Tom Preston-Warner, toenmalig ceo van Github. De service werd in 2007 aangepast en omgedoopt tot “gravatar 2.0”. Een sneller systeem met een grotere bandbreedte om wille van het gigantische succes. Eerder onverwacht werd gravator.com in oktober 2007 verkocht aan Automattic die het systeem onmiddellijk volledig gratis maakte en zelfs betalende klanten vergoedde. Geschat wordt dat de avators dagelijks 20 miljard keer opgevraagd worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

gmail en google drive : a match made in heaven

Ik ben al sinds jaar en dag een fervent gebruiker van Gmail. Ik beheer via deze tool niet enkel mijn bedrijfsemail (volledig gratis) maar ook mijn agenda (google calendar) en bedrijfsdocumenten (google drive).

10 tips voor WordPress gebruikers

Wordpress is een zeer nuttig hulpmiddel als het gaat om het maken van een website op een eenvoudige manier.

uptime robot : 99,97% online de laatste 30 dagen

Ik werk al sinds jaar en dag met Inmotion Hosting maar uiteindelijk ben ik niet 24u wakker om te controleren of de websites die ik beheer online zijn of niet en hoelang de panne duurde.

Insightly : gratis crm voor kleine bedrijven

Maar wat is nu eigenlijk CRM ? En is dat niet te duur voor een KMO ? Allemaal vragen die (voor een stuk) beantwoord worden in dit artikel.