de gravatar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Een gravatar is een afkorting voor een “Globally Recognised Avatar” (een wereldwijd erkend avatar). Op de website gravatar.com kan je je aanmelden met je email adres en een universele avatar gratis aanmaken.

Een avatar is een plaatje dat als gebruikersafbeelding op het internet gehanteerd wordt, bijvoorbeeld op internetforums als Twitter of in chatprogramma’s als Windows Live Messenger. Deze afbeeldingen zijn meestal vrij klein, bijvoorbeeld tussen de 48×48 en 150×150 pixels (soms ook 100×100 of 100×200), maar kunnen soms vergroot worden door erop te klikken. Bij de sociale media worden regelmatig selfies gebruikt als avatar. Via een api kan de data van de gebruiker in verschillende formaten opgevraagd worden : hCard, json, xml, php, vCard en QR codes.

Het systeem werd in 2004 gelanceerd door Tom Preston-Warner, toenmalig ceo van Github. De service werd in 2007 aangepast en omgedoopt tot “gravatar 2.0”. Een sneller systeem met een groterer bandbreedte om wille van het gigantische success. Eerder onverwacht werd gravator.com in oktober 2007 verkocht aan Automattic die het systeem onmiddellijk volledig gratis maakte en zelfs betalende klanten vergoedde. Geschat wordt dat de avators dagelijk 20 miljard keer opgevraagd worden.

Gravatar - Wereldwijd Erkende Avatars

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Download e-book

Download gratis ons gratis "Praktisch Wordpress handboek"