fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

mailpoet v 2.6

Dit is de laatste release van de bekende newsletter plugin voor wordpress. Ik hoop dat deze versie minder fouten heeft dan de beta die meer weg had van een alfa wat mij betreft.

De toegevoegde functies hebben vooral betrekking op het beheer van de groepen en het aanmaken van extra velden in de database als op het aanmaken van de nieuwsbrieven. De grote toegevoegde waarde blijft dezelfde : een all-in-one oplossing voor het beheer van nieuwsbrieven in wordpress.

2.6 heeft vele nieuwe functionaliteiten

Volgens de makers, is de upgrade de meest “juicy” van alle upgrades. Ten eerste is de “statistieken“-module grondig onderhanden genomen. Je krijgt mooie “pie-charts” die op een duidelijke manier de CTR en open rates vorstellen, per periode en per campagne.

Verborgen in het submenu-item “settings” onder de tab “forms”, kan je de database uitbreiden met dynamische velden. Deze velden kan je dan direct integreren in de op maat gemaakte forms.

Ook de editor voor de nieuwsbrieven is een stuk makkelijker en handiger om complexe nieuwsbrieven aan te maken : shortcodes met dynamische merge-velden,  mogelijkheid om meerdere post te selecteren en toe te voegen aan de nieuwsbrief en tientallen opties voor de weergave van de posts. Het is nu wel erg gemakkelijk om de inhoud van de nieuwsbrief te baseren op de content van je wordpress website.

maar het is nog geen “mailchimp” (yet)

Hét grote voordeel van mailchimp is de integratie met de posts van je website. Dat biedt concurrent mailchimp niet. Die laatstgenoemde blijft echter nog een aantal duidelijke voordelen te hebben.

Ten eerste : autoresponders. Mailpoet heeft wel een “automatic newsletter” maar de mogelijkheden van mailchimp zijn zoveel maar groter …

Ten tweede biedt mailchimp de mogelijkheid om “segmenten” te beheren : dit zijn subgroepen die kunnen angemaakt worden en beheer binnen hoofdgroepen. Een voorbeeld : je kan een segment aanmaken binnend e lijst van de “subscribers” die ofwel alle emails geopend hebben of op een link geklikt hebben. Dat zien we hieronder.


Mailpoet blijft in elk geval mijn favoriet plugin voor het beheer van mijn newsletters. Proost !

Voor meer informatie, klik hier en contacteer mij!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

With love from Russia – bezoekers uit Rusland

Ik gebruik Google Analytics vrij intensief. Google analytics is dé tool bij uitstek om in detail de traffic op je website te volgen en te analyseren.

Waarom je best AMP gebruikt op je website

Accelerated Mobile Pages, of kortweg AMP, zijn webpagina’s die specifiek aangepast zijn voor mobiele apparaten.

geo mashup : localisatie van verkooppunten of reisbestemmingen

Geo-Mashup is een plugin die meerdere locaties op 1 google map kan tonen. Maar dat is niet alles !

5 interessante betalende WooCommerce plugins

Met deze 5 interessante maar betalende WooCommerce plugins kan je de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van je WordPress webshop uitbreiden.