fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

s-commerce is het nieuwe buzzword

Begin 2015 is een ideale periode om een aantal straffe voorspellingen te doen. En social commerce ofwel s-commerce zal dé trend van 2015 worden.

Wat is s-commerce ?

Vaak beginnen mijn artikels met een definitie waarbij ik te rade ga bij wikipedia. Ook nu weer voor het nieuwe buzzword “s-commerce” of “social commerce“.

Social commerce is a subset of electronic commerce that involves social media, online media that supports social interaction, and user contributions to assist online buying and selling of products and services.

Of met andere woorden, sociale media worden de facilitator van e-commerce transacties. Het bekendste voorbeeld hiervan is Facebook dat meer en meer diensten levert voor de industrie in de vorm van applicaties en sterk gesegmenteerde vormen van gerichte advertenties. De meeste sociale media, Twitter en Instagram om er maar enkele te noemen, ontwikkelen systemen om betalingen mogelijk te maken binnen het kader van de media zelf. In Time Magazine werd onlangs bijvoorbeeld duidelijk aangetoond dat Facebook een betaalbutton probeert te slijten in de Messenger App, die door meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt wordt. Op deze manier worden wel de traditionele systemen voor online betalingen zoals Paypal, Google Pay en Ogone buiten spel gezet.

We dachten allemaal dat sociale media een godsgeschenk waren en dat we gratis en eeuwig konden gebruik maken van de infrastructuur van grote bedrijven zoals Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en ga zo maar verder. Uiteraard is niets minder waar. “If you don’t have to pay for the product, then you are the product” is in deze context zeker geen cliché.

De IKEA case

De meest bekende voorbeelden of praktijken van s-commerce worden vaak beheerd door de sociale media zelf. Daarbij zijn de adverteerders volledig afhankelijk van de input en api’s van de sociale media zelf.

Daarom dat de case study van Ikea op Instagram zo interessant is. Hier wordt die redenering volledig omgedraait en is het Ikea dat gebruikt maakt van de bestaande infrastructuur van Instragram. Door creatief om te gaan met de mogelijkheden van categorisatie en tagging van Instagram, wordt een volledige catalogus zo online getoond. Of met andere woorde, “If you can’t beat them, join them”.

Het grote probleem van Instagram is de doorklikmogelijkheden. Een noodzakelijke voorwaarde voor een volwaardige e-commerce website. Dat probleem werd in dit geval omzeild door voor elk produkt of produktengamma een aparte Instagram account aan te maken met meer details. Daar kan dan weer doorgelinkt worden naar een transactionele pagina op de traditionele website.

Naast het interessante idee om een online catalogus te tonen op een sociale website, is het ook interessant te noteren dat Instagram vooral veel gebruikers heeft op mobiele apparaten. En vermits mobile één van de leading trends van 2015 is, …

Onderstaande video toont duidelijk hoe de campagne opgezet werd en wat de (commerciële) mogelijkheden zijn. Is weer eens iets anders dan de zoveelste Facebook pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Is tsu.co een betere versie van Facebook ?

Sociale media zijn al een paar jaar hot en de bedrijven achter de platformen zoals Facebook, Twitter en Google+ krijgen meer en meer af te rekenen met weerstand. Het laatste en nieuwste alternatief voor Facebook is Tsu dat 90% van zijn inkomsten deelt met de gebruikerscommunity.

Is WordPress betrouwbaar?

WordPress is het grootste en populairste CMS platform. Het is een zeer betrouwbaar systeem! Installeer wel regelmatig de laatste updates van Wordpress en de plugins. Maak daarnaast ook regelmatig backups en kies sterke wachtwoorden. Installeer daarnaast een paar security plugins en er kan je eigenlijk weinig gebeuren.

mooie urls

In Wordpress kan je op een makkelijke manier zelf die permalinks aanpassen én optimaliseren. Maar hoe doe je dat ? Daarvoor moeten we eerst even kijken wat een url is.

dxw Security

Security en kwaliteit in de programmatie van plugins zijn twee dingen die samengaan : als de kwaliteit van de programmatie minder is, is vaak de veiligheid van uw website het eerste aspect dat hieronder te lijden heeft.