Het aanbod aan sociale media plugins voor WordPress is zeer groot. Denk maar aan Social feed WordPress plugin, Facebook reviews WordPress plugin, WP customer reviews plugin, enzovoort.

Groot aanbod van sociale media WordPress plugins

Voor elke vraag is er wel een plugin. En dat is ook normaal want de aanwezig op sociale media heeft een enorme impact op een bedrijf of een merk. En al snel heb je enkele extra plug-ins op je website staan.

Meestal kunnen we sociale media plugins indelen in twee categorieën:

  • Categorie één zijn de plugins die je de mogelijkheid bieden om website content te delen op sociale media.
  • Categorie twee zijn de plugins die eigenlijk het omgekeerde doen. Namelijk het weergeven van je sociale media content op je website.

De meeste websites beschikken dus al snel over een paar sociale media plug-ins. Eentje voor het tonen van je Instagram feed. Eentje voor het tonen van reviews. Nog een plugins voor een chatfunctie enzovoort. Je zal zien dat de teller van aantal plugins snel oploopt.

Maar wat als wij je vertellen dat je al deze plugins kan vervangen door één licht gewicht plugin? Meer specifiek een plugin waarmee je een live chatfunctie kan toevoegen op je website, waarmee je reviews kan tonen en ook nog eens je sociale media feed kan tonen van verschillende platformen?

Te mooi om waar te zijn? Dat dachten wij ook totdat we WP Social Ninja ontdekten.

WP Social Ninja WordPress plugin

WP Social Ninja koppelt namelijk social reviews, social feed en social chat van verschillende sociale media platformen allemaal tezamen in één plugin

WP Social Ninja is een krachtige WordPress plugin die gebruikers een gemakkelijke manier biedt om hun aanwezigheid op sociale media te stimuleren. Het komt met een verscheidenheid aan functies, zoals automatische postplanning, linkverkorting, content curatie en hashtag suggesties. Het stelt gebruikers ook in staat hun succes te meten door het bijhouden van prestatiecijfers zoals impressies, kliks en bereik.

Met WP Social Ninja kan je dus content van je sociale media kanalen op je website plaatsen. Zoals hierboven vermeld bestaat de plugin ook drie grote features.
Doormiddel van de social reviews feature kan je snel en makkelijk reviews weergeven op je website. We spreken hier dan niet enkel en alleen van Google Reviews. Met Social Ninja kan je ook Facebook reviews, Yelp reviews en zoveel meer weergeven.

Daarnaast kan je ook je Twitter, Youtube of Instagram feed weergeven op je website. Hierdoor kunnen jouw bezoekers rechtstreeks een kijkje nemen op je sociale media kanalen.

Omdat Social Ninja ook een ingebouwde livechatfunctie heeft, kunnen je bezoekers gemakkelijk contact met je opnemen en eventuele dringende vragen bespreken. Dit helpt je ook om betere relaties met hen op te bouwen en zal leiden tot potentiële nieuwe volgers.

Social Ninja features en social platforms
Features WP Social Ninja (bron: WP Social Ninja)

We moeten echter wel een belangrijke side-note toevoegen. Niet alles is gratis. Bepaalde sociale media platformen zijn betalend. Zoals het tonen van Facebook reviews of Booking.com reviews.

De pro licentie zou je voor één website 199 dollar kosten (levenslange licentie) of 47 dollar jaarlijks.

Laten we even de drie elementen afzonderlijk bekijken

Social reviews

Het tonen van reviews of waarderingen op je website is van grootte waarde. Het verhoogd namelijk de vertrouwensgraad van bezoekers. Bezoekers hoeven hiervoor de reviews zelfs niet volledig te lezen. Eén korte scan is al voldoende om een hoger vertrouwen te werven in je bedrijf.

Met de social reviews feature van WP Social Ninja kan je heel simpel reviews toevoegen aan je website van verschillende platformen (Google, Yelp, Trustpilot, Amazon, enzovoort).

Veel andere plugins zijn daarnaast zeer beperkt op vlak van instellingen en het aanpassen van het uiterlijk. WP Social Ninja niet! Je kan deze reviews weergeven hoe je zelf wilt.

Wil je de reviews weergeven in een grid? Of toch liever een slider? Negen reviews of toch maar drie? Alles is zelf te bepalen. Zelf geen inspiratie? Bekijk dan eens het uitgebreid gamma aan templates.

Maar we gaan nog een stapje verder. Met de geavanceerde filter instellingen kan je zelf kiezen welke rating je wilt laten zien. Enkel rating met vier sterren of meer weergeven? Je kan dit compleet zelf instellen. Zo kan je ook filteren op titels en een knop toevoegen om een review te schrijven.

social ninja star ratings
(bron: WP Social Ninja)


Schrijf iemand een nieuwe review die perfect aan je instellingen voldoet? Na een interval periode worden de reviews automatisch opnieuw gesynchroniseerd. Zo hoef je zelf nooit meer handmatig reviews toe te voegen. Daarnaast kan je ook een mogelijkheid toevoegen om bezoekers een nieuwe review te laten schrijven.

Social feed

Het tonen van je feed op je website wordt steeds meer en meer gedaan. Zo lok je enerzijds meer volk naar je sociale media kanalen maar kan je ook direct het laatste nieuws laten zien op je website.

De Social feed feature van WP Social Ninja geeft je de mogelijkheid om door middel van een shortcode je feed weer te geven. Schrik nu niet af van de shortcode. Je kan namelijk de feed toch nog volledig vorm geven. En net zoals de reviews word ook deze feature wordt zelf volledig automatisch gesynchroniseerd. Wat jij natuurlijk ook weer zelf kan instellen.

social ninja shortcode
(bron: WP Social Ninja)

Een groot pluspunt van WP Social Ninja is dat het je sociale media feed ook ineens responsive maakt. Zo hoef je de feature niet te verbergen op tablet of mobiel!

social ninja responsive
(Bron: WP Social Ninja)


Met behulp van de plugin kan je zelf een ‘follow button’ toevoegen aan je feed. Zo kunnen bezoekers je sociale media account rechtstreeks volgen vanop je website!

Momenteel beperkt de social feed feature zich tot Twitter, Youtube en Instagram. Echter maakte Social Ninja reeds bekent dat er snel een Facebook Feed optie zal toegevoegd worden. Hierdoor kan je door middel van één simpele app de meest belangrijke social media feeds weergegeven.

Social Chat

Wil jij je website voorzien van een chat feature? Ook met dat kan Social Ninja je helpen. Door middel van een chat voorziening kunnen bezoekers direct contact opnemen met jouw bedrijf.

Je kan zelf helemaal kiezen hoe je deze chatbox personaliseert. Je kan daarnaast ook zelf kiezen tussen welke uren deze chat beschikbaar is.

social ninja chat
(Bron: WP Social Ninja)

WP Social Ninja biedt je tal van mogelijk templates om uit te kiezen. Of je styled hem zelf. Maar daarnaast kan je ook de gegevens van de ‘chatter’ aanpassen. Zo beheer je zelf de naam en foto!

Wil je een welkomstbericht sturen naar je bezoekers? Geen probleem ook dit kan je instellen met de plugin.

Conclusie

Zoals je al hebt kunnen lezen biedt de plugin WP Social Ninja tal van mogelijkheden aan. Helaas zijn sommige van deze mogelijkheden wel betalend. Maar maak dan eens de overwegen of het de prijs misschien niet waard is. Je vervangt immers meerdere plugins door één plugin.

WP Social Ninja is daarnaast ook een echte licht gewicht plugin. Dit wil zeggen dat het de laad snelheid van je website niet zal vertragen. Wat natuurlijk wel het gevolg kan zijn van meerdere plugins.