fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

sociale media : tips voor Facebook campagnes

Facebook campagnes of sociale media campagnes kunnen zeer effectief zijn om je naambekendheid en interactie met klanten en prospects te verbeteren. Maar hoe ga je praktisch te werk ?

sociale media : de andere zijde van de privacy

Facebook is dé dominante speler om de markt van de sociale media als het gaat om mensen te verbinden, interessante inhoud te delen en zich te informeren over een bepaald onderwerp. Elke 20 minuten worden er 1.000.000 links geshared en 51% van alle mensen in België met een internetverbinding is actief op Facebook.

Uiteraard is er de laatste maanden veel discussie geweest over de privacy van Facebook gebruikers en van sociale media in het algemeen. En niet geheel ten onrechte. Dit protest heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat een aantal initiatieven van start zijn gegaan die expliciet vermelden dat de data die vergaard wordt bij de bezoeken van de surfers NIET zullen gebruikt worden voor advertentie-campagnes. Ello is daarvan een voorbeeld. Wel nog even afwachten of deze bedrijven een business plan hebben dat andere inkomsten voorziet.

Maar er is ook een andere zijde van de medaille. Voor kleine en middelgrote ondernemingen zijn de profielen die Facebook gebruikt uiterst interssant, naast de uitgebreide geo-marketing mogelijkheden, om lokaal bepaalde doelgroepen te targeten. Dat gaat als volgt in zijn werk. Stel dat je een schoenenwinkel hebt. Via de facebook ad planner kan je een post boosten in een maximum radius van 10km rond je dorp en enkel gericht naar mensen die op zoek zijn naar lokale zaken en een interesse hebben in mode.

welke mogelijkheden zijn er ?

In functie van wat je behoeftes zijn en in welke fase van je business plan je zit, zijn er de volgende mogelijkheden :

  • verhoog het engagement of de betrokkenheid op je posts
  • klikken naar website: stimuleer mensen om je website te bezoeken
  • vind-ik-leuk : genereer pagina-vind-ik-leuks om je publiek uit te breiden en aan je merk te bouwen.
  • reacties op evenementen: vergroot de deelname aan je evenement
  • websiteconversies: promoot specifieke conversies voor je website (direct selling)

De meeste mensen denken dat dergelijke sociale media campagnes erg duur zijn. En dat zouden ze ook zijn als je niet de mogelijkheid zou hebben geografisch erg gesegmenteerd te werk te gaan. De meeste campagnes die ik al opstarte, hadden een dagbudget van minder dan 20 €. Facebook stelt bijvoorbeeld zelf voor om een post te boosten voor 16 € !  Dat blijven dus erg democratische prijzen.

Je bent ook snel aan de slag. Een paar formuliertjes invullen, je credit-card gegevens opgeven en hop je kan aan de slag. De ad-manager ziet er in het begin wat intimiderend uit maar na een paar dagen wijst alles zichzelf snel uit. En al snel ga je ook de “page insights” appreciëren. Deze gegevens tonen je wie actief was op je site, vanwaar ze komen en andere sociaal-demografische variabelen die interessant zijn in deze context. Hier zie je duidelijk dat vrouwen meer op de desbetreffende facebook pagina actief zijn dan mannen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

5 degelijke plugins voor wordpress

Ik moet regelmatig op zoek naar plugins die een welbepaalde functie toevoegen aan wordpress. En dan merk ik dat er veel kaf tussen het koren is. Dat heeft niet altijd te maken met de kwaliteit van de plugins maar eerder met onverwachte conflicten die optreden tussen plugins.

wordpress automations

Een van de grootste uitdagingen als je veel websites beheert, is de automatisatie van bepaalde reptitieve taken.

Sociale media trends voor 2018

Social media is voortdurend in ontwikkeling. Het is niet langer alleen een plek om gênante foto's van jou of jouw vrienden te delen.

Marketing automation met Mailchimp: simpel en snel

Mailchimp is het grootste email marketing platform ter wereld, met 15 miljoen kleine en grote bedrijven als klant.