desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

webhosting²

Webhosting is een dienst waarbij zowel aan particulieren als bedrijven ruimte op een server wordt aangeboden waarop informatie, zoals beelden en teksten, toegankelijk zijn via een website.

Mailbox gaat echter een stap verder en biedt naast het traditionele hosten ook extra diensten aan die toegespitst zijn op wordpress.

basic hosting is common business

In sé is webshosting een vrij simpel verhaal. Op een webserver wordt informatie, beelden, teksten en html files publiekelijk toegankelijk gemaakt. De provider voorziet de nodige technologie om deze informatie via een website te “tonen”. Voor wordpress is dit het Linux OS en apache servers met mysql databases en de scripting taal php.

In principe is dus het beheer van emails en de domein mapping niet inbegrepen maar vele providers voorzien wel een of andere basisvorm voor het beheer van deze functionaliteiten.

Er zijn verschillende soorten hostingformules gaande van gratis naar duurdere cloud oplossingen. Voor elk wat wils uiteindelijk. Maar uiteindelijk zijn de goedkopere oplossingen niet altijd de beste. Dat zit zo.

Een van de belangrijkste elementen van een goede vindbaarheid van een website op het web, is de laadsnelheid van een website. Uiteraard wordt dit bepaald door een heleboel factoren, maar een goede en snelle webserver is ook belangrijk in dit verhaal.

Via onze hosting formules, die een stuk verder gaan dan de traditionele diensten, verzorgen wij ook de caching en de database optimalisatie. WordPress bewaart elke versie van een bewaarde pagina of post. Soms zelfs tot 20 of 30 versies. Dat is uiteraard niet goed voor de performantie van de website. Dagelijks comprimeren en optimaliseren we de database van elk van onze installaties.

wordpress webhosting²

Door het grote succes van wordpress (zie WordPress is het grootste cms wereldwijd) is dit cms systeem een uitstekend doelwit voor hackers. Puur door de massale aanwezigheid, is het een kwestie van tijd vooraleer een wordpress site gevonden wordt waarbij de beheerder (niet de hoster) het niet zo nauw neemt met de veiligheid en zij dus toegang kunnen krijgen tot de functionaliteit van de installatie en waarbij oneigenlijk gebruik kan gemaakt worden van deze functies om bijvoorbeeld massaal spam te versturen of virussen op te laden. Nietsvermoedende bezoekers van de desbetreffende website zijn dan vaak een vogel voor de kat.

Of dacht u dat dit uitzonderlijke cijfers zijn ?

Daarom hebben wij ook en vooral geïnvesteerd in technologieën die de veiligheid van onze wordpress klanten bewaakt :

  • regelmatige backups die op een externe server bewaard worden
  • constante monitoring via de wordfence extensie (ook via een centrale server)
  • verplicht maken van het gebruik van “complexe” paswoorden
  • geen “admin” login gebruiken
  • het verbergen van de wordpress versie
  • wekelijkse analyse van de server via de sucuri extensie

Typisch aan wordpress zijn de al dan niet aangekochte plugins en thema’s die regelmatige updates vereisen. Uiteindelijk is dit voor de goede werking van de website niet zo belangrijk, maar een heleboel updates komen er omdat een veiligheidsprobleem aan het licht is gekomen. Vandaar de “dringende” update.

Cruciaal bij een goed onderhoud van je website, zijn deze updates. Voor wie niet regelmatig inlogt en de moeite neemt om de plugins te updaten, loopt gevaar. De updates zijn er immers vaak niet enkel voor extra functies maar vooral ook voor veiligheidsupdates. Je hebt er dus alle belang bij dit goed en regelmatig te doen ! Een goed voorbeeld tot wat slecht onderhouden plugins kan leiden, was het verhaal van de Panama Papers.

Via ons centraal monitoring systeem worden alle plugins en thema’s binnen het uur na release aangepast op alle wordpress installatie waarbij wij de hosting verzorgen. En uiteindelijk is dit ook handig voor onze klanten dat ze niet constant manueel op “update” moeten klikken of tenminste dagelijks inloggen. Hoe langer normale updates niet gedaan worden, hoe gevoeliger je sites zijn voor aanvallen door hackers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Andere WordPress berichten

WordPress migreren naar een andere server. Hoe doe ik dat?

WordPress migreren doe je het beste met een plug-in als je website klein is. Grotere websites migreer je liever handmatig. Volg ons 8 stappen plan.

mailbox support

Customer Service. Niet makkelijk te organiseren voor een eenmanszaak maar o zo nodig wat betreft de geïnstalleerde websites. Mailbox lanceert voor zijn klanten een "customer support" button.

Breadcrumbs en SEO

Het gebruik van breadcrumbs op je website is een belangrijke navigatiehulp. Zowel voor je bezoekers als Google is het een handige tool. Google kan je website nu beter doorzoeken naar relevante informatie. Dat zal weer leiden tot een betere score in de Google resultatenpagina's.

Activecampaign : email automatisatie voor de KMO

Email automatisatie (wat Activecampaign dus aanbiedt) is hot. Waar deze techniek een aantal jaren geleden nog "stukken van mensen" koste, zijn de prijzen om wille van de verhoogde concurrentie serieus gedaald of zelfs gratis (in het geval van Mailchimp bijvoorbeeld).