Mollie WooCommerce is een WordPress plug-in die je kunt gebruiken om het betalingsverkeer van je webwinkel te regelen. Mollie Woocommerce is erg populair, betrouwbaar, degelijk en vooral veilig. In dit artikel vertellen we wat je van deze Payment Service Provider (PSP) mag verwachten en hoe je de plugin integreet in woocommerce.

Wat doet Mollie?

Mollie is een Payment Service Provider (kortweg PSP). Dat is een bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw webwinkel transacties kan ontvangen. De klant betaalt zijn aankoop via de PSP. Daarna krijg jij deze inkomsten uitbetaald door deze Payment service Provider op je (zakelijke) rekening. Mollie is in Nederland een van de bekendste PSP’s.

Mollie WooCommerce is momenteel erg populair onder webwinkeliers. Dat is niet zonder reden. De software van Mollie WooCommerce is erg gebruiksvriendelijk.

Ondernemingen van elk formaat kunnen bij Mollie terecht voor een zeer betrouwbare en degelijke service bij het regelen van het betaalverkeer.

Mollie werkt niet met abonnementen zoals veel van haar collega’s/concurrenten. Je betaalt alleen een klein bedrag per transactie. Verder zijn er geen verborgen kosten en is er geen opzegtermijn. Een account is zo gemaakt en geheel gratis, hoe kan het ook anders? Dit alles maakt Mollie zeer interessant. Je merkt het al, wij zijn erg enthousiast over Mollie. Waarom? Dat leggen we je graag uit, dus lees vooral verder.

Zeker als je als beginnende KMO een webshop wilt starten, is Mollie een uitgelezen kans om snel de dingen op orde te hebben. Dit is belangrijk zodat jij je kunt focussen op je eigen bedrijf. Er is al zoveel wat je aandacht vraagt.

De voordelen van Mollie

 • Je betaalt bij Mollie per transactie, dus alleen als je iets verkoopt. Per betaalmethode is er een tarief dat je betaalt aan Mollie. Als je via iDeal betaalt, is dat bijvoorbeeld slechts 0,29 euro ongeacht het transactiebedrag. Mollie werkt niet met abonnementen zoals sommige andere PSP’s. Mollie hanteert bovendien volumekortingen.
 • De technische expertise is volgens eigen zeggen één van de sterke punten van Mollie Woocommerce. Omdat ze al een aantal jaartjes meegaan, heeft het team inmiddels flink wat expertise opgebouwd.
 • Een uitgebreide API interface. Een Application Program Interface is een stukje software dat tussen jouw webshopsoftware en de betaalsoftware van Mollie in zit. Via deze API kun je alles eenvoudig instellen. De uitgebreide documentatie maakt het configureren en testen kinderspel. Een korte tijd later kunnen de betalingen binnen komen.
 • Je hebt als klant een uitgebreide keuze uit betaalmethodes, zowel binnenlandse als internationale!
 • De uitstekende beveiliging van de Mollie WordPress plug-in is zeer degelijk en alom geprezen.
 • Er zijn ingebouwde tools voor refunds (geldteruggave), chargebacks (terugvordering) maar ook recurring payments. Dit laatste stelt je in staat om je klanten abonnementen aan te bieden waarbij je maandelijks een contributie kunt incasseren.
 • Mocht je ondanks de uitgebreide documentatie tegen problemen aanlopen bij het installeren van Mollie dan kun je terecht bij de in-house support teams van Mollie.
 • Met het gratis dashboard kun je real-time data bekijken van je bedrijf waarbij je snel inzicht krijgt in de status van je omzet, betalingen of problemen daarbij.

Hoe gaan PSP’s te werk ?

Een Payment Service Provider (PSP) zorgt voor de techniek achter het betalingsverkeer van een webwinkel. Mollie is zo’n PSP. Het is software die voor WordPress als een plug-in wordt aangeboden en daar veelal wordt gebruikt in combinatie met WooCommerce.

Een PSP zorgt ervoor dat de bezoeker van een webwinkel een heel scala aan betaalmogelijkheden krijgt aangeboden, en dat het betalen ook veilig verloopt.

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete manier van betalen. Het maakt dan niet meer uit of dit via Bancontact, Ideal, creditcard of Paypal verloopt. Daar zorgt de PSP allemaal voor. Stel je voor dat je dit allemaal zelf handmatig moet configureren. Het zou een gigantische klus worden en als ondernemer heb je wel iets anders te doen.

Tevens zorgt een PSP als Mollie ervoor dat de betalingen veilig verlopen. In plaats van dat je zelf het betalingsverkeer van je webshop regelt, gebruik je daar nu een aparte provider voor die tevens zorgt voor de beveiliging. Betalingsverkeer regelen is niet iets wat je zelf wilt doen. Daarvoor zijn de gevaren op het internet te groot, en jij bent verantwoordelijk als er iets misgaat. Daarom zijn diensten als Mollie in het leven geroepen.

De klant betaalt in principe aan de PSP, Mollie in dit geval. Het geld komt dan eerst enige tijd later op jouw speciale bankrekening bij Mollie te staan. Op afgesproken tijden wordt daarna het geld overgemaakt van je Mollie-account naar jouw eigen of zakelijke bankrekening.

Alle PSP’s hebben toestemming nodig van de centrale bank en moeten voldoen aan een groot aantal strenge regels om het betalingsverkeer op en top veilig te organiseren. Ze zijn het bezit van een officiële licentie.

mollie werkwijze 7ca6e757e70273f1371c4b6d7ad77fc5 800 Mollie WooCommerce plug-in
Payment Service Provider: Hoe het werkt!

Criteria die helpen bij je keuze voor een PSP:

 • Welke betaalmethodes wil je aanbieden voor jouw webwinkel? Wat voor doelgroep heb je, en waar komt die vandaan? Dat kan je keuze voor betaalmethodes bepalen. Als je actief bent in het buitenland is het raadzaam om ook deze betaalmethodes aan te bieden. Het is altijd verstandig om het aantal methodes zo ruim mogelijk te kiezen. Dat verhoogt je conversie.
 • Hoeveel transacties verwacht je per betaalmethode? Probeer dit aantal zo goed mogelijk in te schatten. Heb je misschien gegevens uit het verleden. (van je oude webwinkel).
 • Heeft de PSP een goede plug-in om jouw webwinkel snel te integreren? Is de software eenvoudig te installeren in jouw webwinkel of moet je overal hulp voor inschakelen? Is er een uitgebreide API? Heb je veel mogelijkheden om zelf nog wat in te stellen?
 • Hoe is de online support? En betaal je hiervoor? Je kunt de kwaliteit van de helpdesk testen door, voordat je een keuze hebt gemaakt, gewoon een lastige technische vraag online te stellen. Nu kun je controleren hoe snel ze reageren en of het antwoord je bevalt.
 • De transactietarieven van de PSP’s liggen vaak vast per betaalmethode. Het is dus belangrijk om voor jouw favoriete methodes de beste tarieven te vinden. Op dit moment liggen de prijzen dicht bij elkaar door de grote concurrentie op de markt. Wat uiteraard gunstig is voor de consument.
 • Is de veiligheid in orde? Elke PSP staat onder toezicht van de FSMA. De strenge regels waaraan voldaan moet worden hebben vooral te maken met de veiligheid. Mollie staat bekend als een zeer betrouwbare PSP plug-in.
mollie brand d457ae745a69bf3515bd65503088aabd 800 Mollie WooCommerce plug-in
Mollie plug-in installatie

Hoe de plug-in installeren en gebruiken?

De Mollie WordPress plug-in is snel en eenvoudig te installeren. We gaan ervan uit dat je eerst een Mollie account hebt aangemaakt. Ga als volgt te werk:

 1. Installeer de nieuwste Mollie WooCommerce plug-in via het WordPress admin Dashboard.
 2. Ga naar “Plug-ins” en vul in het zoekvenster in “Mollie Payments for WooCommerce
 3. Download en activeer vervolgens de plug-in.
 4. Vul de Mollie API key in bij WooCommerce –> instellingen -> betalingen. (of gebruik de Mollie instellingenlink in het plug-in overzicht). Deze key kun je vinden in je Mollieprofiel.
 5. In principe ben je nu klaar. De actieve betaalmogelijkheden zijn zichtbaar op je webshop.

Meer hulp nodig? Ga naar de plug-in pagina voor gedetailleerdere installatie-instructies.

Mogelijke updates worden voortaan automatisch aangekondigd op de gebruikelijke manier via je WordPress dashboard. Let op: als je nog een oudere versie van Mollie gebruikt kun je hier zien waar je op moet letten bij het overstappen.

Mollie WooCommerce Plug-in: conclusie

Mollie is een zeer betrouwbare WooCommerce plug-in met een strak design. De uit Nederland afkomstige Payment Service Provider (PSP) bestaat al geruime tijd en heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Je betaalt bij Mollie alleen voor de transacties. Er bestaat geen abonnement.

Deze werkwijze maakt Mollie zeer geliefd bij startende ondernemers. Echter ook voor grote bedrijven met een fors volume aan betalingen is Mollie dé oplossing. Het bedrijf heeft ruime ervaring en zegt zelf te houden van “complexe technische uitdagingen”. Deze opgebouwde technische expertise is bij Mollie dik in orde en is nu zelfs een van de speerpunten van het bedrijf.

Nadat je de Mollie Woocommerce plug-in geïnstalleerd hebt, hoef je verder niet meer om te kijken naar de betalingen via je webwinkel. De installatie is erg eenvoudig.

Wij vinden de Mollie WordPress plug-in voor WooCommerce een enorme aanwinst een een aanrader voor elke webshopeigenaar. Mocht je hulp nodig hebben bij het installeren van Mollie WooCommerce, neem dan contact op met Mailbox Marketing. Wij helpen je graag verder.