Dat WordPress een eenvoudige en betrouwbare tool is om je website te bouwen en te onderhouden. En voor je webwinkel was je ook al overtuigd van het gemak en de stabiliteit van WooCommerce als e-commerce plugin. Nu wordt het beheer en de opvolging van je webwinkel zelfs nog eenvoudiger met je nieuwe dashboard dankzij WooCommerce Admin.

Een nieuw dashboard met WooCommerce Admin

De WooCommerce Admin plugin is opgebouwd rond een dashboard dat vanaf nu de nieuwe standaard zal worden voor alle WooCommerce websites. In je nieuwe dashboard zie je een snel overzicht van hoe je winkel het doet. Maar liefst 14 verschillende cijfers zullen hier weergegeven worden zodat jij snel ziet wat er allemaal gebeurt. Denk aan: je totale inkomsten, het bedrag aan kortingscoupons dat gebruikt is, hoeveel je eventueel al hebt moeten terugbetalen, je verzendkosten, … en dit alles over de tijdsperiode die jij manueel selecteert.

Bovendien is dit dashboard ook volledig personaliseerbaar! Er zijn 14 indicatoren standaard aanwezig, maar daarom zijn die niet allemaal interessant voor jou. Stel dat je bijvoorbeeld online diensten aanbiedt, dan heb jij geen verzendkosten. Of als je geen kortingscoupons gebruikt, is dat ook een overbodige indicator.

Daarom is het in je nieuwe WooCommere dashboard mogelijk om alleen de informatie te tonen die voor jou interessant is. Als je bovendien verschillende gebruikers in je WooCommerce account hebt, kan ieder van hen ook apart zijn dashboard personaliseren. Want je verkoper zal waarschijnlijk niet dezelfde cijfers willen zien als jijzelf of je boekhouder, bijvoorbeeld.

screenshot 1 979256a94e7cc36a606a1c9c9b8ef7c0 2000 1024x601 1 WooCommerce Admin: nieuw centraal dashboard voor webshops

Nieuwe WooCommerce rapporten

Bij een nieuw dashboard, horen natuurlijk ook nieuwe rapporten!

WooCommerce Admin biedt je 12 nieuwe en verbeterde rapporten. Ze laden veel sneller en bieden ook meer geavanceerde filters om je data te bestuderen zoals jij dat wilt. Al deze rapporten kan je bekijken over periodes naar keuze.

12 rapporten

 • Revenue report: dit rapport geeft alle inkomsten weer die je webwinkel vergaard heeft. Je kan hier je bruto inkomsten bekijken, evenals eventuele terugbetalingen, de waarde van gebruikte kortingscoupons, belastingen, verzendkosten en uiteindelijk ook de netto inkomsten.
  • Orders report: hier zie je een overzicht van al je bestellingen, je netto inkomsten, hoeveel bestellingen gemiddeld waard zijn en ook hoeveel producten er per bestelling gekocht worden.
  • Product Report: hier kan je de verkoopinformatie per product bekijken.
  • Stock Report: in WooCommerce kan je ook je voorraad bijhouden. In het nieuwe dashboard is ook een rapport voorzien over je voorraad.
  • Product Comparison Report: in dit rapport kan je verkoopinformatie van verschillende producten (of versies van producten) met elkaar vergelijken.
  • Category Report: als jij jouw producten hebt ingedeeld in categorieën, kan je in dit rapport bekijken hoe elke categorie het doet. Je kan ze ook vergelijken en de best verkochte producten per categorie bekijken.
  • Coupons Report: werk je met kortingscoupons? In dit rapport zie je het aantal coupons dat gebruikt is en hoeveel die waard zijn in totaal. Je kan verschillende coupons vergelijken en de best presterende coupons bekijken.
  • Customers Report: hier kan je alle gegevens over je klanten bekijken (naam en e-mail, bestelgeschiedenis en ook wanneer ze hun gegevens hebben doorgegeven).
  • Tax Report: de nieuwe WooCommerce Admin heeft ook een rapport voor belastingen en BTW, voor je bestellingen en verzendkosten.
  • Order Report: de status van je bestellingen, welke producten besteld zijn, of er kortingscoupons gebruikt zijn en of het gaat om nieuwe of terugkerende klanten.
  • Downloads Report: bied jij producten aan die gedownload kunnen worden? Dan vind je in dit rapport alle informatie over de downloads per product, per gebruiker en per bestelling.

Technische vereisten

Wil jij deze nieuwe plugin installeren om je WooCommerce dashboard te verbeteren? Dan moet WordPress website wel eerst aan deze vereisten voldoen

 • WordPress 5.0
 • WooCommerce 3.6.0 of nieuwere versies
 • PHP moet minstens versie 5.4 zijn, maar PHP 7.2 of hoger wordt aangeraden
 • MySQL minstens versie 5.0, maar MySQL 5.6 of hoger wordt aangeraden

Hoe installeren

Je kan de WooCommerce Admin plugin automatisch installeren. Dat is de beste optie, want dan doet WordPress al het nodige en ben je zeker dat de plugin juist geïnstalleerd wordt. Hoe doe je dat?

 • Inloggen op je WordPress dashboard
 • In je linkermenu selecteer je Plugins om een nieuwe toe te voegen
 • Zoek naar “WooCommerce Admin”
 • Klik op “Nu installeren” en zo eenvoudig is het

Je kan de plugin bekijken op https://wordpress.org/plugins/woocommerce-admin/