wordpress automations

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Een van de grootste uitdagingen als je veel websites beheert, is de automatisatie van bepaalde reptitieve taken.

Cloud Computing ConceptOver welk functie hebben we het hier ? Op de eerste plaats over backups. Alhoewel de meeste installaties van wordpress vrij stabiel zijn, kan het toch soms gebeuren dat de website crasht en dat je vanaf nul kan beginnen. De meeste backup plugins verzorgen ofwel de backups van de mysql database, of van alle plugin of thema’s of van de mediadatabase met alle grafische bestanden. Zeldzaam kom ik eern WERKENDE volledige GRATIS backup tool tegen.

Uitzonderingen maken de regel en dus heb ik er toch één gevonden die dit ook probleemloos doet : UpdraftPlus Backup/Restore. Het leuke aan deze tool is dat je de backups kunt schedulen en de data bewaren op verschillende media waarvan de meest interessant uiteraard Google Drive of DropBox zijn.

Een ander belangrijke functie waarvoor ik lang zocht, is de automatische updates van WordPress, plugins en themes. Uiteraard zijn er massa’s betalende te vinden maar de uitdaging was om dit gratis gedaan te krijgen. Na het uittesten van verschillende plugins, vind ik de meest stabiele tot nu Updater van BestWebSoft. De plugin had zijn kinderziektes maar sinds meer dan 5 weken gebeuren al mijn updates van mijn test website via deze tool. Via email krijg je bovendien netjes een alert wanneer een upgrade gebeurt is. Uiteraard ALTIJD deze update functie gebruiken samen met een volledige backup !!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Download e-book

Download gratis ons gratis "Praktisch Wordpress handboek"