Snelheid van je website is belangrijk
We willen allemaal een snelle WordPress website – wie wil dat niet?
Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan – en dat resulteert meestal in het feit dat we meer moeten betalen of veel plugins moeten downloaden of veel tutorials moeten lezen.
Daarom zullen we vandaag de gratis Flying Pages WordPress Plugin bekijken, die een snellere laadtijd voor uw website belooft, direct na de installatie, zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken.
Lees zeker verder en bekijk de voor- en mogelijke nadelen van deze plugin.
Het is zeker niet de zoveelste caching of optimizing plugin. Daarvoor hebben we andere plugins zoals wp super cache, w3total cache en Cache Enabler.
Maar Flying pages is een uitzondering. Het laadt de andere pagina’s van je website in de achtergrond terwijl je een bepaalde pagina bezoekt.
Dus terwijl je zit te lezen op de “over ons” pagina, gaat je browser eigenlijk al de “contact” pagina laden. Hierdoor zal die pagina een stuk sneller zijn als je eenmaal naar deze laatste pagina navigeert. Die methode noemt men ook “preload”.
Waarom is de snelheid van jouw WordPress site belangrijk ?
Er zijn twee belangrijke redenen.
Dankzij snellere laadtijden, verhoogt je conversiegraad.
47% van de mensen verwachten dat uw site in minder dan 2 seconden wordt geladen, en 40% zal de site volledig verlaten als het langer dan 3 seconden duurt.
Het is duidelijk dat klanten niet geïnteresseerd zijn in een site die veel tijd nodig heeft om te laden en daardoor je verkoop en conversies vermindert.
Het andere punt is dat Google rekening houdt met de snelheid van de site bij het rangschikken van websites – wat van invloed kan zijn op uw plaatsing, en dus het verkeer dat uw website bereikt kan belemmeren.
Dit heeft op zijn beurt weer invloed op uw conversiepercentages.
In principe is de snelheid van de site super belangrijk – dus er is een enorme reden om de installatie van een plugin zoals Flying Pages te overwegen.
Wat is preload ?
Preload vertelt de browser om de inhoud te downloaden (bijv. afbeelding, script, css, enz.), ongeacht of dit nodig is of niet. Controleer bijvoorbeeld de onderstaande code die het attribuut rel met de waarde preload heeft en href met de waarde myimage.png.
<link rel="preload" href="myimage.png" als="image"/>
Wanneer de browser de pagina weergeeft, als de attribuutwaarde is voorgeladen, dan wordt het betreffende element tijdelijk in de browser opgeslagen.
Zodra de gebruiker het nodig heeft, zal het element snel worden opgehaald en in de browser worden weergegeven.
Preload is dus een nieuwe webstandaard die gericht is op het verbeteren van de prestaties en het bieden van meer granulaire laadcontrole aan webontwikkelaars. Het geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om aangepaste laad logica te definiëren zonder te lijden onder de prestatie boete die script gebaseerde resource-laders oplopen.
Of simpel verwoord : in de tijd dat er op een website niks gebeurt, worden de volgende pagina’s of html elementen al ingeladen in het geheugen van de browser.
Kenmerken van de plugin
Preload Pagina’s – laadt pagina’s voor als ze op een kijkvenster staan, of kan worden geconfigureerd in instellingen, om ze voor te laden als de muis beweegt.
Configureerbare instellingen – je hebt de mogelijkheid om het maximum aantal preload requests per seconde te wijzigen, de vertraging om het preload te starten en welke trefwoorden je moet negeren in de verschillende requests.
Wat gebeurt er achter de schermen ?
Preload in viewport – De plugin detecteert links binnen de “viewport” (huidige weergavegebied van je browser) met behulp van ‘Intersection Observer’ en laat de browser deze voorladen met ‘prefetch’
Pagina’s vooraf laden met behulp van de muis hovering – Bij hovering-links, als deze nog niet vooraf is geladen met behulp van bovenstaande ‘viewport’, dan zal Flying Pages deze direct vooraf laden (vergelijkbaar met Instant.page).
Beperkt het aantal preloads per seconde – Als uw pagina te veel links heeft, zal het voorprogrammeren van alle links tegelijkertijd ervoor zorgen dat de server crasht of de website vertraagt naar de bezoekers. Flying Pages beperkt het aantal preloads per seconde (standaard 3 req/sec) met behulp van een ingebouwde wachtrij. Als je bijvoorbeeld 10 links in de viewport hebt, worden deze allemaal in 4 seconden voorgeladen.
Stopt het voorladen als de server bezet is – In het geval dat de server langzaam begint te reageren of fouten terugkeert, wordt het voorladen gestopt om de serverbelasting te verminderen.
Begrijpt de verbinding van de gebruiker en zijn voorkeuren – Controleert of de gebruiker een langzame verbinding heeft zoals 2G of de data-saver heeft ingeschakeld. Flying Pages zal in dit geval niets voorladen.
En voor de rest moet je letterlijk niks extra doen en doet de plugin alles in jouw plaats.
Voor- en nadelen van deze plugin
Voordelen
- Verbetert de interne laadtijd van de pagina’s aanzienlijk
- Zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken
- Compatibel met andere cache-plugins en Google Analytics
- werkt zeer goed met simpele websites met weinig pagina’s
Nadelen
- maakt van je website geen snellere website op zich maar wel voor de surfer zelf
- de “server load” verhoogt wel wat
- werkt minder bij websites met vele menu-items en subpagina’s
Je kan deze plugin aan het werk zien/voelen op deze website “https://wpspeedmatters.com/”
Conclusie
Over het geheel genomen kan ik Flying Pages 100% aanbevelen.
Het is zeer effectief bij het verbeteren van uw website snelheden, en dus verbetert de gebruikerservaring en de conversie ratio’s – en maakt het onrechtstreeks indruk op Google!