fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

Hoe je WordPress media beheren met Happyfiles

WordPress is een fantastisch content management systeem. En eigenlijk werkt het beheer van de media ook naar behoren. Maar de standaard functionaliteit heeft zo weinig mogelijkheden. Gelukkig is er de happyfiles plugin die je mogelijkheden serieus uitbreidt.

Organiseer je media bibliotheek

Stel het volgende. Je bent een aantal jaren geleden met je WordPress site begonnen. Je bent nu 5 jaar verder en er zitten meer dan 1000 afbeeldingen in je media folder. Dat ziet er dan zo uit :

Een gigantisch, lange lijst van afbeeldingen waarin geen structuur en geen volgorde zit. Bovendien heb je niet echt gelet op de alt en title tags en kan je dus moeilijk je weg terugvinden in welke afbeeldingen er nu aanwezig zijn.

Als je jezelf hierin herkent, dan lijkt het aangewezen om een WordPress plugin te installeren die orde schept in je media bibliotheek en je helpt je media te beheren.

Wat doet Happyfiles met je WordPress media bibliotheek

Happyfiles Media Beheer

Zoals je hierboven kan zien, kan je nu je media en afbeeldingen in verschillende folders gaan indelen. Net zoals bij je blogberichten.

Wat zijn de voordelen van happyfiles :

Drag & Drop Interface
Maak en orden uw mediamappen/categorieën zoals u dat op uw computer zou doen. Nest sub-categorieën zo diep als u wilt.

Werkt met de belangrijkste WordPress page builders
Naadloze integratie met populaire tools zoals Elementor, Divi, Beaver Builder, Oxygen, Brizy, Visual Composer enz.

Direct uploaden naar categorieën
Selecteer een categorie en upload uw nieuwe bestanden direct naar deze categorie. Een andere grote kleine tijdbesparing.

Sneller media management
Verplaats mediabestanden eenvoudig individueel of in bulk tussen categorieën. Creëer, hernoem, verwijder en rangschik categorieën binnen enkele seconden.

Herschikbare zijbalk
Pas de mediabalk van HappyFiles naar wens aan of schakel de zichtbaarheid van de zijbalk helemaal in of uit wanneer dat nodig is.

Media-contextmenu
Klik met de rechtermuisknop op een mediacategorie om direct categorieën aan te maken, te hernoemen en te verwijderen.

Hoe happyfiles gebruiken

Na installatie van de gratis versie, kan je eigenlijk al onmiddellijk aan de slag.

  • je kan media folders aanmaken
  • media folders verwijderen
  • foto’s verslepen naar de juiste folders
  • media uploaden rechtstreeks naar de juiste folder

Het goede nieuws is dat Happyfiles gratis is. Het slechte nieuws is dat je maar 10 categorieën kan aanmaken met die gratis versie. Maar de betalende versie is dan ook maar 19 $ voor een eenmalige licentie (voor 1 website).

Bronnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Flying pages : gebruikerservaring verbeteren met een snelle WP site

We willen allemaal een snelle WordPress website - wie wil dat niet?

WordPress SEO : de beste WordPress plugins

Wie vandaag een website in WordPress website bouwt, kan niet zonder WordPress SEO optimalisatie: je website zal geoptimaliseerd moeten zijn voor de zoekmachine van Google anders word je gewoonweg nooit gevonden. Het SEO algoritme wordt door de firma Google regelmatig aan grote wijzigingen onderworpen. Ook bij Google zijn er steeds andere en vernieuwde inzichten. Deze inzichten worden vervolgens doorgevoerd in het befaamde algoritme.

bpost shipping manager plugin voor woocommerce

Met de ontwikkeling van de bpost shipping manager plugin voor woocommerce lijkt Bpost een een schot in de roos te hebben gerealiseerd. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid en makkelijke installatie in wordpress, is het dé tool bij uitstek voor de eigenaar van kleine tot middelgrote shops om de logistiek van fysieke producten efficiënt en klantenvriendelijk te organiseren.

plugin van de maand : PolyLang

Een multi-talen versie van wordpress is altijd een beetje kantje boordje geweest. Uiteraard zijn er grote spelers op de markt zoals WPML die werkelijk alle toeters en bellen aan te bieden hebben om je grote website in tientallen talen te maken.