jetpack the new Jetpack 3.0 has arrived

Ik beschouwde me nooit als een echt grote fan van Jetpack maar daar lijkt nu verandering in te komen met de release van versie 3.0 vandaag op 20 mei 2014.

Naast de interface die een complete make-over kreeg, zijn er ook een aantal fijne bijkomende functionaliteiten ingebouwd die zeker een extra dimensie geven aan een install.

de interface : gebruiksvriendelijk en makkelijk

Het eerste dat opvalt is de interface. Die heeft een modern kleedje gekregen met daarin twee duidelijke tabs : home en settings. Het is vooral de settings pagina die extra elementen toevoegd aan de gebruiksvriendelijkheid : in een duidelijk overzicht worden alle features getoond en via een simpele klik kan je zien wat welke plugin juist doet !

Voor elke plugin kan je makkelijk, net zoals bij het algemene menu van de plugins, activeren of desactiveren én de settingsveranderen via 1 klik. Bovendien kan je filters gebruiken keyword search.

maar wat biedt het nu aan extra functionaliteit ?

In totaal zijn er 33 (!!) modules/plugins die je gratis kan activeren en gebruiken in widgets, posts and beheer van media. De twee nieuwste jetpack modules zijn de “site verification module” en support voor twitter opengraph protocol.De site verification module laat je toe je site te monitoren via Google Webmaster Tools, Bing Webmaster Center and Pinterest Site Verification.  Wel handig.

Voor meer info : JetPack News