Elke maand gaan we een plugin voor WordPress uitkiezen en we benoemen die tot WordPress plugin van de maand. Deze maand is dat “Post to Google MyBusiness“.

Deze plugin laat je toe om automatisch je WordPress berichten te posten op Google Mijnbedrijf.

Wat is Google Mijnbedrijf

Heb je al eens een restaurant of bedrijf opgezocht op Google? Bij vele bedrijven vind je dan meteen rechts in de zoekresultaten een kadertje met de belangrijkste gegevens van dat bedrijf: adres, contactgegevens, openingsuren, …

Dat gebeurt niet zomaar, maar dit resultaat krijg je als je werkt met Google Mijnbedrijf. Een Google Mijnbedrijf pagina kan je dus vergelijken met een online visitekaartje in Google. Nog niet overtuigd? Lees dan onze vier goede redenen om Google Mybusiness te gebruiken.

Google Mijnbedrijf aanmaken

Een Google Mijnbedrijf aanmaken is eenvoudig. Surf naar Google Mijnbedrijf en vul al je contactgegevens in.

Om te bewijzen dat jij de eigenaar bent van het bedrijf, gebruik je best jouw professioneel e-mailadres gekoppeld aan je website.

Als je dat niet hebt, kan je ook een postkaart laten versturen naar je bedrijfsadres met een verificatiecode. Om je daarna aan te melden en je Google Mijnbedrijf te bekijken en bewerken, surf je naar je Business Google dashboard.

Google reviews

Google Mijnbedrijf is niet zomaar een online visitekaartje. Je kan er ook Google reviews aan koppelen.

Zo kan je de reviews van tevreden klanten delen met nieuwe, potentiële klanten die je bedrijf opzoeken online. Dat vergroot het vertrouwen van nieuwe klanten en helpt hen sneller voor jou te kiezen.

Om met Google review aan de slag te gaan, kan je zelf een link opmaken zodat klanten automatisch een pop-up te zien krijgen om een review achter te laten. Hoe je dat juist doet, lees je hier.

Maar dat is niet alles! Het toevoegen van Google Reviews aan je Google Mijnbedrijf helpt ook de vindbaarheid van je website verbeteren en doet je SEO erop vooruitgaan.

Waarom berichten doorsturen naar google mijnbedrijf ?

En last but not least kan je met Google Mijnbedrijf ook berichten koppelen aan je Google Mijnbedrijf pagina.

Als potentiële klanten jou dan opzoeken, zien ze niet alleen je visitekaartje en je reviews, maar ook een aantal berichten die jouw expertise en kennis in de verf zetten.

Je schrijft een korte samenvatting, voegt een afbeelding toe indien gewenst en linkt daarna eventueel verder naar een pagina met meer informatie of het volledige artikel.

Wat voor berichten kan je allemaal posten?

  • Wat is er nieuw: hier kan je nieuwigheden delen, en daar kan je ver mee gaan. Zo kan je achter-de-schermen informatie delen (nieuwe collega, verhuisd, …) of veranderingen in je aanbod aankondigen. Maar je kan hier ook gewoon nieuws meedelen zoals evoluties in de industrie, tips en tricks, …
  • Evenement: ben je binnenkort aanwezig op een beurs? Organiseer je een evenement? Viert je bedrijf een belangrijke gebeurtenis? Laat potentiële klanten dat hier weten!
  • Aanbieding: deze berichten zijn perfect om je tijdelijke kortingen en acties aan te kondigen.
  • Product: om een specifiek product of een bepaalde dienst in de kijker te zetten.
gmb posts e87be75b4a03125c34973ae09da67000 800 Wordpress plugin van de maand : Post to Google MyBusiness

En als je een WordPress website hebt, kan je dat zelfs automatisch doen! Download en installeer dan de WordPress plugin Post to Google My Business en bespaar jezelf veel tijd en werk.

Met de WordPress plugin berichten pushen naar Google Mijnbedrijf

Met de Google Mijnbedrijf WordPress plugin kan je jouw zichtbaarheid vergroten en belangrijk nieuws te delen met mensen die op zoek zijn naar jouw bedrijf. En goed nieuws: je kan dit rechtstreeks doen vanuit je WordPress website. Je hoeft dus niet telkens opnieuw in te loggen en alles te kopiëren.

Je kan met deze plugin Auto-post instellen zodat je nieuwe berichten automatisch ook op Google Mijnbedrijf komen met je featured afbeelding en een template-tekst.

Voordelen:

  • Al je berichten snel en eenvoudig delen op Google Mijnbedrijf
  • Je hoeft er zelf niet meer aan te denken, het gaat automatisch
  • Gebruikt het officiële Google Mijnbedrijf API en is dus ook beveiligd
screenshot 1 fe70082a13a57b6626b1e190d22de099 Wordpress plugin van de maand : Post to Google MyBusiness