Tijd winnen en geld besparen om afspraken te boeken via Bookly

Lukt het jou om je agenda 100% nauwkeurig bij te houden? Of heb je overal post-itjes en reminders liggen en loop je zo af en toe wel eens een afspraak mis? En wat gebeurt er dan wanneer jij je klanten toegang geeft tot je online agenda, zodat zij rechtstreeks hun afspraken met jou kunnen plannen?

Dan kan er wel eens chaos ontstaan. Een online agenda planner of afspraken planner voor je WordPress website kan dan de oplossing bieden! In het Engels vertaalt zich dat tot “online booking calendar” of “booking system”. En als je dat opzoekt in Google, krijg je een heleboel informatie.

Daarom moet je misschien eens nadenken over automatisatie om je afspraken te boeken.

Er bestaan namelijk verschillende online agenda planners, waar jij eenvoudig kan aangeven wanneer je beschikbaar bent voor afspraken. Zodoende hebben mensen dus indirect toegang tot je agenda voor online boekingen.

De voordelen zijn legio: niet alleen zal het jouw leven gemakkelijker maken, het zal je ook heel wat tijd, geld en moeite besparen.

Je hoeft geen assistentie meer in te huren om je online agenda te beheren, het online afsprakensysteem doet dat voor jou!  Je kan dat systeem ook eenvoudig koppelen aan je eigen agenda, zodat je geen enkele afspraak (en potentiële inkomsten) meer misloopt.  En je bespaart ook hopen tijd, doordat je niet meer de hele tijd tussen agenda’s moet schipperen. Je vermijdt dubbele boekingen, en het gaat ook veel sneller voor je klanten. Zij nemen jouw online agenda planner door en kiezen een moment dat hen het beste past, en de afspraak is meteen vastgelegd.

Meet bookly: wordpress agenda planner

Met de Bookly plugin (enkel Bookly Pro is beschikbaar, er is geen gratis versie voor deze plugin) voor wordpress kan je dat allemaal, en meer.

Dankzij automatisatie kunnen klanten wanneer ze maar willen een afspraak inplannen, of dat nu tijdens de werkdag is, ‘s avonds of in het weekend. Je hoeft bovendien zelf ook niets meer te doen om afspraken te bevestigen, dus je kan rustig voortwerken en het systeem zijn ding laten doen. Zo krijgt je klant een afspraak op het moment dat voor hem het beste uitkomt, en hoef jij je er zelf niet mee bezig te houden. Win-win!

De setup van de plugin is eenvoudig.

Je volgt de gebruikelijke stappen om de plugin toe te voegen aan je WP dashboard en daarna kan je aan de setup van je online afsprakensysteem beginnen. Je geeft aan wat voor soort afspraken je wil boeken, voor welke medewerker(s) en wat je werkuren zijn. Dan geef je de tijdstippen aan wanneer je elke dag beschikbaar bent en wanneer afspraken ingepland kunnen worden. Tot slot kan je ook prijzen aan je afspraken vasthangen. Die kunnen dan meteen online betaald worden tijdens de boeking om de afspraak te bevestigen.

Werking Bookly

bookly agenda planner interface

Je kan dus verschillende Diensten creëren in Bookly. Denk bijvoorbeeld aan een gratis gesprek om kennis te maken van 30 minuten, een in-depth bepaling van behoeftes van 1 uur tegen betaling, en bijvoorbeeld een aantal webinars en online cursussen voor verschillende prijzen.

Voor een volledige demo : https://www.booking-wp-plugin.com/demo/2/

Je kan ze om het voor jou gemakkelijk te maken ook verschillende kleuren geven, zodat je het onderscheid duidelijk ziet in je kalender.

Extra voordelen:

 • Meldingen via SMS en e-mail (email notifications) over nieuwe en aankomende afspraken
 • Meerdere medewerkers toevoegen zodat je de plugin met meerderen tegelijk kan gebruiken
 • Verschillende talen en vertaalopties inbegrepen
 • Integratie met online betaalsystemen mogelijk (PayPal, 2CheckOut, Mollie, Autorize.net en meer)
 • Eenvoudige werking en personaliseerbaar ontwerp
 • 24/7 ondersteuning
 • Synchronisatie met Google Calendar mogelijk
 • Extra’s toevoegen aan je diensten
 • Voeg verschillende locaties toe aan je diensten

Bookly uitbreidingen

Daarnaast zijn er ook nog een aantal extra uitbreidingen verbonden aan deze online agenda planner. Opgepast : voor elke add-on moet je wel extra betalen.

Met behulp van extra add-ons kan je de functies uitbreiden, met:

 • Custom Fields: wil je meer weten dan enkel de standaard velden van de plugin? Dan kan je met deze add-on extra velden en vragen toevoegen om meer informatie van je klanten te verzamelen.
 • Outlook Integratie : https://codecanyon.net/item/bookly-outlook-calendar-addon/23350952
 • Special Days: in de algemene instellingen stel je jouw algemene openingsuren en -dagen in. In het tabblad van de medewerkers kan je hun specifieke uren instellen. En met de extra add-on Special Days kan je specifieke dagen aanpassen. Denk aan verlofdagen, een dag dat ze uitzonderlijk vroeger beginnen of stoppen, ziekte en afwezigheden, …
 • Service Schedule: heb je bepaalde diensten die maar op specifieke tijdstippen beschikbaar zijn? Dan kan je dat met de Service Schedule add-on aangeven zodat het mee opgenomen wordt in je online afsprakensysteem.
 • Deposit Payments: wil je klanten hun afspraak laten bevestigen met een voorschot? Dat kan ook met de Deposit Payments add-on. Bij boeking betalen ze dan een voorschot dat jij hebt ingesteld, en op een later moment moeten ze de rest voldoen.
 • Group Booking: met de Group Booking add-on kunnen klanten voor meerdere personen tegelijkertijd een afspraak maken.
 • Recurring Appointments: dankzij de add-on Recurring Appointments kunnen afspraken ingepland worden die terugkomen. Elke dag, elke week, elke X dagen en ook het aantal keer dat er herhaald moet worden of een einddatum kunnen ingesteld worden.
 • Special hours: met deze plugin kan je dynamische prijzen instellen op basis van specifieke uren. Zijn je afspraken ‘s avonds bijvoorbeeld duurder? Dan kan dat met deze add-on duidelijk gemaakt worden.
 • Coupons: een goede manier om meer klanten aan te trekken of ze te laten terugkomen is werken met coupons. Ook dat kan je laten automatiseren in je Bookly online agenda planner met de Coupons add-on.
 • Chain Appointments: met de Chain Appointments plugin kunnen klanten meerdere diensten tegelijkertijd boeken.
 • Customer Information: en met de laatste add-on kan je jouw klanten om meer informatie vragen dan de standaard velden (naam, telefoonnummer, e-mailadres). Wil je bijvoorbeeld al wat vragen stellen om je dienst beter voor te bereiden? Dat kan hier! En deze informatie zal toegevoegd worden aan je klantenfiche in de plugin.

Tidycal als alternatief voor Bookly

Introductie van TidyCal: Een Flexibel Alternatief

tidycal WordPress Bookly plugin : wordpress agenda planner

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke, betaalbare oplossing voor het beheren van je online afspraken? Maak dan kennis met TidyCal. Deze tool is een fantastisch alternatief voor Bookly, vooral als je behoefte hebt aan eenvoud en efficiëntie zonder al te veel complexiteit.

TidyCal onderscheidt zich door zijn intuïtieve interface en flexibele prijsstructuur, waardoor het een uitstekende keuze is voor kleine tot middelgrote bedrijven. Of je nu een freelancer bent die zijn klantafspraken wil stroomlijnen of een groeiende onderneming die zijn boekingsproces wil automatiseren, TidyCal biedt de tools die je nodig hebt.

Een van de grootste voordelen van TidyCal is dat het naadloos integreert met andere platforms die je misschien al gebruikt, zoals Google Calendar en Outlook. Dit betekent dat je jouw huidige systemen niet overhoop hoeft te halen om van platform te wisselen.

Kortom, als je een betaalbare en makkelijk te gebruiken agenda planner zoekt, is TidyCal zeker het overwegen waard. Het kan net die eenvoud en efficiëntie bieden die je zoekt, zonder dat je inlevert op functionaliteit.

Vergelijkingstabel: Bookly versus TidyCal

Het kiezen van de juiste tool voor het plannen van je online afspraken kan best een uitdaging zijn. Hieronder vind je een handige vergelijkingstabel die de belangrijkste aspecten van Bookly en TidyCal naast elkaar zet. Zo zie je snel wat elk van deze tools te bieden heeft op het gebied van prijs, functies, klantondersteuning en gebruiksgemak. Deze informatie helpt je om een weloverwogen keuze te maken die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

AspectBooklyTidyCal
PrijsVanaf €89 per jaarEenmalige kost van 29$ voor een lifetime plan
FunctiesUitgebreide aanpassingsopties, geïntegreerde betalingen, ondersteuning voor meerdere medewerkersEenvoudige setup, integratie met Google Calendar en Outlook, ondersteunt tijdzone-conversies
KlantondersteuningE-mail en live chat tijdens kantoorurenE-mailondersteuning, uitgebreide FAQ-sectie
GebruiksgemakVereist enige technische kennis voor geavanceerde functiesZeer gebruiksvriendelijk, ideaal voor beginners

Deze tabel laat zien dat Bookly mogelijk beter geschikt is voor grotere bedrijven die behoefte hebben aan diepgaande aanpassingen en uitgebreide functies. TidyCal, daarentegen, is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing die je snel kunt instellen en makkelijk kunt gebruiken, vooral als je net begint of een kleinere onderneming runt.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over een van deze tools? Aarzel niet om verder te lezen of neem contact op voor meer details. Jouw ideale online agenda planner wacht op je!

Toepassingsgebieden voor de Bookly en Tidycal boekingssoftware

Het spreekt voor zichzelf dat je Bookly kan inschakelen voor eender welke business waarbij je er belang bij hebt om het maken van afspraken zo makkelijk mogelijk te maken.

 • Schoonheidssalons
 • Kappers
 • Tandartsen en dokterspraktijken
 • Garages en bandencentrales
 • Coaches

Je vind een aantal voorbeelden op de website van Bookly.