Woocommerce is dé standaard aan het worden in wordpress om snel en veilig een webshop aan te maken en te beheren. Er zijn duizenden woocommerce plugins die de functies van woocommerce uitbreiden. Sommige al beter dan de andere.

Hierbij een klein lijstje met handige én geteste plugins voor woocommerce. Die zullen je zeker kunnen helpen om van je woocommerce webshop een succes te maken.

Gratis woocommerce plugins

Woocommerce is een gratis plugin voor wordpress. Deze plugin laat je toe om een volledige webshop op te starten. Centraal staat uiteraard het beheer en verkoop van producten, maar daarnaast zijn er ook kortingen, facturen, btw, verzendingszones en ga zo maar verder.

Voor deze plugin zijn er een heleboel extra plugins die de basisfunctionaliteit van woocommerce nog uitbreiden en je helpen je webshop sneller en efficiënter te beheren. Maar niet alle plugins zijn van het hetzelfde niveau. In extreme gevallen kan het installeren van een “slechte” plugin aanleiding geven tot conflicten.

Vandaar dit lijstje. Elk van deze plugins heb ik al geïnstalleerd én gebruikt voor verschillende webshops die aangedreven worden door woocommerce. Elk op hun eigen manier voegen ze interessante extra elementen toe aan woocommerce.

Er zijn géén betalende woocommerce extensies opgenomen in dit lijstje, behalve “woocommerce extra product options”. Op de website van woocommerce kan je er uiteraard ook kopen. Maar aan een gemiddelde prijs van 50 à 70 dollar PER JAAR, kan dit best wel oplopen.  Vandaar dat het handig en geldbesparend is om niet betalende alternatieven op te zoeken.

EU VAT Assistant

Deze gratis woocommerce plugin zorgt ervoor dat je woocommerce webshop zich beter aanpast aan de Europese BTW reglementering. Het grote probleem van woocommerce is immers dat het een Amerikaans systeem is en minder gericht is op de Europese markt.

Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig via deze plugin de juistheid van een opgegeven BTW nummer valideren. De plugin zorgt er ook voor dat alle BTW-tarieven van alle landen van de Europese gemeenschap automatisch ingevuld worden. Handig.

De plugin kan je ook helpen eenvoudige maar gedetailleerde rapporten te genereren per land en Intrastat rapportering.

PDF Invoices & Packing Slips

banner 772x250 1 Handige woocommerce plugins voor webshops

Een groot gemis in de standaardinstallatie van woocommerce,is het gebrek aan een functie om facturen aan te maken. PDF Invoicing & Packing Slips lost dit probleem op.

Voor elke aankoop via je webshop wordt een factuur én verzendingsnota aangemaakt. Daarna kan je zelf kiezen wanneer je de factuur naar je klant toezendt als PDF : na betaling of na verzending.

De mogelijkheden om de factuur om te zetten naar een eigen ontwerp zijn eerder beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld wel de nummering van je facturen helemaal aanpassen naar je eigen behoeftes, maar een individueel design is niet zo makkelijk.

Met een beetje programmatiekennis kan je echter dankzij de documentatie een individueel eenvoudig design maken voor je eigen webshop.

Advanced Free Shipping

Gratis verzending is dé norm aan het worden voor webshops. Tenminste als je voldoende producten bestelt of als het totale bedrag voldoende hoog is.

Opnieuw zijn de mogelijkheden van woocommerce vrij beperkt. Vandaar dat deze gratis extensie zo handig is om eenvoudige kortingen op basis van verschillende parameters in te stellen. Deze extensie is vooral handig om je te helpen een verstandig commercieel beleid op te zetten.

Zo kan je gratis verzending laten afhangen van het totale bedrag van de bestelling, het land of zelfs de postcode van de bestelling, het gewicht of de hoeveelheid. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Woocommerce Extra Product Options

Soms heb je veel varianten en opties voor een product. Sommigen gaan dan het aantal producten exponentieel vermenigvuldigen door opties als cross- of upsell voor te stellen. Via de handige plugin “Woocommerce extra product options” kan je makkelijk al die opties beheren en variabel maken. Je kan zelfs een globale opties voor productcategorieën instellen.

Hoe kan deze woocommerce plugin je helpen ?

  • Ondersteunt selectievakjes, radiobuttons, selectievakjes, tekstzones, invoervakjes, uploaden, datum, bereikkiezer en kleurkiezer.
  • De prijzen kunnen veranderen afhankelijk van de geselecteerde variatie voor elke productoptie.
  • Opties die wereldwijd zijn ingeschakeld.
  • velden bouwer
  • Toon uw optie overal op de productpagina.
  • Keuze tussen een vaste prijsstijging of een procentuele prijsstijging
04 preview4 Handige woocommerce plugins voor webshops

Booster For Woocommerce

Deze plugin voegt gewoon een hele waslijst aan extra functies toe aan wordpress. Makkelijk is dat de plugin zich eenvoudig nestelt in het standaardmenu van woocommerce. Hier kan je dan de ene optie na de andere gewoon aanvinken en activeren. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk tabs toevoegen aan je verschillende producten. Handig.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de meest interessante functies betalend zijn. Zo kan je Booster for woocommerce plus downloaden voor 20 dollar.

Extended Coupon Features

Het gebruik van coupons, is dé manier om meer terugkerende klanten te hebben voor je webshop. Je kan best wel wat kortingen creëren door gebruik te maken van de woocommerce kortingsbonnen.

Maar deze woocommerce plugin voegt toch weer wat extra elementen toe :

  • automatische coupons : de kortingen worden automatisch toegevoegd aan je bestelling
  • kortingen gebaseerd op betalingsmethodes en verzendingsmethode (bijvoorbeeld een korting van een bepaald bedrag bij ophaling in een verkooppunt)
  • korting gebaseerd op een beperkte lijst van produkten

Woocommerce Products Filter

product filter 1 Handige woocommerce plugins voor webshops

Vaak zie je in de sidebar van bekende webshops de mogelijkheid om producten te filteren op basis van bepaalde attributen zoals prijs, kleur, formaat of andere elementen.

Via deze plugin wordt ook dit mogelijk in woocommerce. WooCommerce Producten Filter – WOOF – is immers een plugin waarmee je producten kan filteren via categorieën, producten attributen, producten markeringen, producten aangepaste taxonomieën en prijzen.

De ontwikkelaars hebben ook een aardige demo site waar je voorbeelden van de filter kan bekijken.

Wel opgepast : het is vrij complex om deze plugin te gebruiken en de nodige filters aan te brengen. Bovendien vereist het gebruik van deze plugin dat alle attributen voor elk apparaat beheerd wordt.

Andere interessante woocommerce plugins

Vermelden we de volgende woocommerce plugins nog (eervolle vermelding)

Heb je hulp nodig om bij Woocommerce webshop of wil je op de hoogte blijven van nieuwe of vernieuwende woocommerce plugins ? Bekijk dan onze tips & tricks pagina voor woocommerce.