Als jonge marketingprofessional in de B2B-sector weet je dat effici├źntie en innovatie sleutels zijn tot succes. ­čîč Deze blogpost duikt in de wereld van WooCommerce POS-plugins, essentieel voor het verbinden van je online en offline verkoopkanalen. We verkennen de topkeuzes voor 2024, beoordelen hun functies, prijzen en gebruiksgemak.

Of je nu een expert bent of net begint, deze gids helpt je om een ge├»nformeerde keuze te maken voor jouw bedrijf. Laten we samen ontdekken hoe deze tools jouw marketingstrategie kunnen versterken! ­čÜÇ

De rol en relevantie van POS-plugins in e-commerce

point-of-sales e-commerce

In de e-commerce wereld zijn Point of Sale (POS) plugins niet zomaar een toevoeging; ze zijn een cruciale factor in het succes van je online winkel. Simpel gezegd, een POS-plugin integreert je fysieke winkelverkoop met je online winkel, waardoor een naadloze en effici├źnte omni-channel winkelervaring ontstaat. ­čŤĺ

Het unieke van deze plugins is dat ze de kloof overbruggen tussen fysieke en digitale verkoop. Dit betekent dat je voorraad, verkoopgegevens en klantinformatie gesynchroniseerd worden tussen je fysieke winkel en je WooCommerce-webshop. Het resultaat? Een gestroomlijnde operatie waarin gegevens realtime worden bijgewerkt, waardoor je een helder overzicht hebt van je totale bedrijfsvoering. ­čöŹ

Voor jou als marketingprofessional bieden deze plugins een schat aan gegevens en inzichten die essentieel zijn voor het nemen van geïnformeerde beslissingen. Van het volgen van bestsellers tot het begrijpen van klantvoorkeuren, POS-plugins zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de trends en behoeften van je klanten.

In een tijdperk waarin klantbeleving centraal staat, zijn POS-plugins dus niet alleen een tool voor effici├źntie, maar ook een strategisch instrument om je te onderscheiden in de competitieve e-commerce markt. ­čîč

Kortom :

 • Integratie tussen Online en Offline: POS-plugins verbinden fysieke winkelverkoop met online e-commerce platforms, waardoor een uniforme winkelervaring ontstaat.
 • Realtime Synchronisatie: Ze synchroniseren voorraad, verkoopgegevens en klantinformatie tussen verschillende verkoopkanalen, wat zorgt voor effici├źnte bedrijfsvoering en actuele inzichten.
 • Strategisch Hulpmiddel voor Marketing: Deze plugins bieden waardevolle gegevens en inzichten over klantvoorkeuren en koopgedrag, essentieel voor het nemen van ge├»nformeerde marketingbeslissingen.

Korte Vergelijking van WooCommerce POS-Plugins

In deze sectie vergelijken we de mogelijkheden, prijzen, gebruikerservaring, reviews en belangrijkste functies van enkele top WooCommerce POS-plugins. Dit zal je helpen bij je keuze voor de beste WooCommerce POS-plugin voor jouw bedrijf.

WooCommerce POS door wcpos.com

wpcos plugin

Bij het evalueren van de beste WooCommerce POS-plugins voor 2024, is het onmogelijk om WooCommerce POS door wcpos.com over het hoofd te zien. Hier is een gedetailleerde blik op deze plugin, rekening houdend met de belangrijkste aspecten zoals functies, prijs, gebruiksgemak, en klantenondersteuning.

 • Functies van WooCommerce POS-plugin door wcpos.com: Deze plugin onderscheidt zich door zijn naadloze integratie met WooCommerce, wat zorgt voor real-time synchronisatie van voorraad en verkoopgegevens. Belangrijke kenmerken zijn onder andere een offline modus, aanpasbare lay-outs, en uitgebreide rapportagefuncties. Deze functies maken het een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige WooCommerce POS-oplossing.
 • Prijs van WooCommerce POS-plugin door wcpos.com: De prijsstructuur is flexibel, met verschillende abonnementen aangepast aan uiteenlopende zakelijke behoeften. Er is ook een gratis basisversie beschikbaar, wat een geweldige optie is voor kleinere bedrijven of voor diegenen die de plugin eerst willen uitproberen.
 • Gebruiksgemak van WooCommerce POS-plugin door wcpos.com: Gebruikers prijzen deze plugin voor zijn intu├»tieve en gebruiksvriendelijke interface. De eenvoudige setup en de gemakkelijke integratie met WooCommerce maken het een toegankelijke keuze, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Ondersteuning voor WooCommerce POS-plugin door wcpos.com: Klantenondersteuning wordt vaak genoemd in reviews, met veel gebruikers die de responsieve en behulpzame service waarderen. Dit is een cruciaal aspect, vooral wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je e-commerce operaties.
 • Review van WooCommerce POS-plugin door wcpos.com: De algehele beoordelingen zijn overwegend positief. Gebruikers benadrukken vaak de betrouwbaarheid, de effici├źntie van de voorraadsynchronisatie, en de klantenservice als de belangrijkste sterke punten.
 • Je kan ook op deze website een “demo” zien : dan kan je direct zien hoe alles werkt en hoe de grafische interface eruit ziet

Bij het vergelijken van WooCommerce POS-plugins is het duidelijk dat WooCommerce POS door wcpos.com een topkeuze is, vooral vanwege de combinatie van geavanceerde functies, flexibele prijsstelling, gebruiksgemak en uitstekende klantondersteuning. Dit maakt het een sterke kandidaat voor iedereen die op zoek is naar een effectieve oplossing voor het beheren van zowel online als offline verkoopkanalen.

Prijs : 199 $ per jaar

YITH Point of Sale for WooCommerce

Screenshot 24 12 2023 at 15.17 De beste WooCommerce POS-plugins voor 2024 (5)

In de zoektocht naar de beste WooCommerce POS-plugin is YITH Point of Sale for WooCommerce een opvallende kandidaat. Deze plugin richt zich op het personaliseren van de verkoopervaring, waardoor het een sterke keuze is voor diegenen die hun kassasystemen willen afstemmen op specifieke bedrijfsbehoeften. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste aspecten van deze plugin.

 • Mogelijkheden van YITH Point of Sale for WooCommerce: YITH Point of Sale onderscheidt zich door een sterke focus op het aanpassen van de verkoopervaring. Met aanpasbare kassa-schermen en uitgebreid productbeheer biedt het een hoge mate van flexibiliteit, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven die hun POS-systeem willen personaliseren. De toevoeging van gedetailleerde transactieoverzichten verhoogt de waarde van deze plugin verder.
 • Prijs van YITH Point of Sale for WooCommerce: Deze plugin werkt met een jaarlijks abonnementsmodel. Hoewel de kosten initieel hoger kunnen zijn in vergelijking met sommige andere opties, rechtvaardigen de geavanceerde personalisatie-opties en uitgebreide functies deze investering voor veel bedrijven.
 • Gebruiksgemak van YITH Point of Sale for WooCommerce: Gebruikers ervaren YITH POS als bijzonder gebruiksvriendelijk en eenvoudig te integreren met bestaande WooCommerce-systemen. Dit gebruiksgemak maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel kleine als grote bedrijven, ongeacht hun technische expertise.
 • Reviews van YITH Point of Sale for WooCommerce: De reviews voor YITH POS zijn overwegend positief, met speciale lof voor het gebruiksgemak en de functionaliteit. Gebruikers waarderen vooral hoe de plugin hun verkoopprocessen stroomlijnt en hun kassabeheer verbetert.
 • Belangrijkste functies van YITH Point of Sale for WooCommerce: Enkele van de meest prominente functies zijn de aanpasbare kassa-schermen, die volledige controle bieden over de verkoopinterface, en het geavanceerde productbeheer, dat zorgt voor een effici├źntere afhandeling van transacties.

Bij het overwegen van verschillende opties voor een WooCommerce POS-plugin, biedt YITH Point of Sale for WooCommerce een unieke combinatie van personalisatie, gebruiksgemak en krachtige functionaliteit. Deze aspecten maken het een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een op maat gemaakte oplossing voor hun POS-behoeften.

Prijs : 178 $ per jaar

OpenPOS – WooCommerce Point Of Sale (POS)

OpenPOS is een veelomvattende WooCommerce POS-plugin, bekend om zijn veelzijdigheid en uitgebreide functionaliteiten. Beschikbaar op CodeCanyon (https://codecanyon.net/item/openpos-a-complete-pos-plugins-for-woocomerce/22613341), biedt deze plugin een volledige oplossing voor zowel kleine als grote e-commerce bedrijven. Hier is een gedetailleerde bespreking van de belangrijkste aspecten van OpenPOS.

open pos
 • Mogelijkheden van OpenPOS: OpenPOS is ontworpen als een complete POS-oplossing voor WooCommerce. Het ondersteunt meerdere verkooppunten en biedt functies zoals realtime voorraadsynchronisatie, uitgebreide rapportage en omni-channel verkoopmogelijkheden. Deze functionaliteiten maken het een ideale keuze voor bedrijven die een naadloze integratie tussen hun online en offline verkoopkanalen zoeken.
 • Prijs van OpenPOS: OpenPOS heeft een prijsmodel dat verschillende opties biedt, waaronder een uitgebreid abonnement, wat het geschikt maakt voor diverse budgetten en bedrijfsgroottes. De prijs weerspiegelt de uitgebreide reeks functies en de flexibiliteit die het biedt.
 • Gebruiksgemak van OpenPOS: Gebruikers van OpenPOS waarderen de flexibele en aanpasbare aard van de plugin, die het mogelijk maakt om deze aan te passen aan de specifieke behoeften van een bedrijf. De interface is gebruiksvriendelijk en ontworpen om de gebruikerservaring te optimaliseren.
 • Reviews van OpenPOS: De plugin heeft over het algemeen positieve beoordelingen ontvangen, vooral voor de veelzijdigheid en de multi-winkel functionaliteit. Klanten benadrukken ook de betrouwbaarheid en de effici├źnte klantenondersteuning.
 • Belangrijkste functies van OpenPOS: Belangrijke functies omvatten multi-winkel beheer, wat essentieel is voor bedrijven met meerdere verkooppunten. Daarnaast biedt het real-time synchronisatie van voorraad en verkoop, en gedetailleerde verkooprapporten die cruciaal zijn voor effectief voorraad- en verkoopbeheer.

Kortom, OpenPOS positioneert zich als een top WooCommerce POS-plugin keuze voor bedrijven die een geïntegreerde, veelzijdige en gebruiksvriendelijke POS-oplossing zoeken. Met zijn breed scala aan functies en flexibele prijsstelling is het een aantrekkelijke optie voor zowel kleine als grote e-commerce ondernemingen.

Prijs : 64$ (eenmalig)

Foosales

foosales

FooSales, toegankelijk via https://www.foosales.com/, is een dynamische WooCommerce POS-plugin die een naadloze integratie biedt tussen fysieke en online verkoopomgevingen. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de plugin, inclusief de mogelijkheden, prijs, gebruiksgemak en reviews.

Mogelijkheden van FooSales WooCommerce POS-Plugin:
Deze plugin biedt robuuste functionaliteiten voor zowel mobiele als desktop verkoopomgevingen. Het is ontworpen om naadloos te integreren met WooCommerce, wat het een uitstekende keuze maakt voor winkels die zowel online als offline verkopen. Een belangrijk kenmerk is de ondersteuning voor offline transacties, wat zorgt voor bedrijfscontinuïteit, zelfs in omgevingen met beperkte internettoegang.

Prijs van FooSales WooCommerce POS-Plugin:
FooSales hanteert een abonnementsmodel met opties voor maandelijkse of jaarlijkse betalingen, wat het toegankelijk maakt voor verschillende bedrijfsgroottes en budgetten.

Gebruiksgemak van FooSales WooCommerce POS-Plugin:
De plugin staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor het eenvoudig te gebruiken is voor iedereen, zelfs zonder technische achtergrond. Dit gebruiksgemak maakt het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die effici├źntie en eenvoud waarderen.

Reviews van FooSales WooCommerce POS-Plugin:
FooSales ontvangt positieve feedback van gebruikers, vooral voor zijn flexibiliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijke aard. Klanten zijn ook tevreden met de responsieve klantenservice en de regelmatige updates.

Belangrijkste Functies van FooSales WooCommerce POS-Plugin:
Belangrijke functies omvatten een geavanceerde mobiele app, snelle productzoekfunctie, en uitgebreide integratie met WooCommerce, waardoor het een solide keuze is voor bedrijven die een naadloze verkoopervaring willen bieden.

FooSales onderscheidt zich als een topkeuze onder de WooCommerce POS-plugins, vooral vanwege zijn geavanceerde functionaliteiten, flexibele prijsstelling en gebruiksgemak. Het biedt een uitgebreide oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een effici├źnte en ge├»ntegreerde benadering van hun verkoopprocessen, zowel online als offline.

Ook hier is een uitgebreide demo beschikbaar maar je moet hiervoor wel een valabel email adres opgeven.

Prijs : vanaf 15 $ per maand (180 $ per jaar)

OliverPOS

Screenshot 24 12 2023 at 16.21 De beste WooCommerce POS-plugins voor 2024 (5)

Oliver POS is een andere belangrijke speler in de wereld van WooCommerce POS-plugins. Beschikbaar via https://wordpress.org/plugins/oliver-pos/, biedt deze plugin een reeks functies die zijn ontworpen om de verkoopervaring te optimaliseren. Hieronder volgt een gedetailleerd overzicht van Oliver POS:

Mogelijkheden van Oliver POS:
Oliver POS blinkt uit in het bieden van een flexibele en aanpasbare POS-oplossing voor WooCommerce-gebruikers. Het stelt winkeliers in staat om hun POS-systeem aan te passen aan hun specifieke behoeften, waardoor het een goede keuze is voor zowel kleine als grote bedrijven. De plugin integreert naadloos met WooCommerce, waardoor een consistente en effici├źnte verkoopervaring wordt gegarandeerd.

Prijs van Oliver POS:
Oliver POS biedt verschillende prijsmodellen, waaronder opties die geschikt zijn voor bedrijven van verschillende groottes en budgetten. Dit maakt het toegankelijk en aantrekkelijk voor een breed scala aan gebruikers.

Gebruiksgemak van Oliver POS:
Gebruikers waarderen Oliver POS voor zijn intuïtieve gebruikersinterface en gemakkelijke integratie met WooCommerce. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke optie, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van POS-systemen.

Reviews van Oliver POS:
De plugin heeft positieve beoordelingen ontvangen van gebruikers, vooral voor zijn aanpassingsvermogen, klantenservice en naadloze integratie met WooCommerce. Gebruikers benadrukken ook de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem.

Belangrijkste Functies van Oliver POS:
Enkele van de opvallende kenmerken zijn de mogelijkheid tot aanpassing van het kassascherm, uitgebreide rapportagefuncties, en robuuste klantenbeheer mogelijkheden. Dit maakt Oliver POS een veelzijdige keuze die kan worden afgestemd op de unieke behoeften van elke winkel.

Oliver POS onderscheidt zich als een veelzijdige en aanpasbare WooCommerce POS-oplossing. Met zijn sterke integratie met WooCommerce, gebruiksvriendelijke interface, en aanpasbare functies, is het een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een POS-systeem dat kan worden afgestemd op hun specifieke verkoopbehoeften.

WooCommerce POS Showdown: Vier Topkeuzes Onder de Loep

In deze vergelijkende tabel zetten we vier prominente WooCommerce POS-plugins tegenover elkaar: WooCommerce POS door wcpos.com, YITH Point of Sale, FooSales en OpenPOS. Elke plugin heeft zijn eigen unieke sterke punten en functies die ze geschikt maken voor verschillende bedrijfsbehoeften en scenario’s. Door deze tabel te bestuderen, krijg je een helder beeld van wat elke plugin te bieden heeft op het gebied van mogelijkheden, prijsstelling, gebruiksgemak en belangrijkste functies. Dit vergemakkelijkt de beslissing bij het kiezen van de juiste WooCommerce POS-oplossing voor jouw online en fysieke winkel.

WooCommerce POS-PluginMogelijkhedenPrijsmodelGebruiksgemakBelangrijkste Functies
WooCommerce POS (wcpos.com)Integratie met WooCommerce, realtime syncGratis basis, diverse abonnementenIntuïtief en gebruiksvriendelijkOffline modus, aanpasbare lay-outs, uitgebreide rapportage
YITH Point of SaleAanpassing van verkoopervaringJaarlijkse abonnementskostenGebruiksvriendelijk en eenvoudigAanpasbare kassa-schermen, productbeheer, transactieoverzichten
FooSalesMobiel en desktop, offline functionaliteitMaandelijks of jaarlijks abonnementEenvoudig en intuïtiefMobiele app, offline functionaliteit, snelle productzoekfunctie
OpenPOSMulti-winkelondersteuning, real-time syncVerschillende prijsoptiesFlexibel en aanpasbaarMulti-winkel beheer, gedetailleerde verkooprapporten
OliverPOSintegratie woocommerce + terminals voor betalingen (hardware)flexibelte gebruiken binnen woocommerce of in de cloudhardware voor betalingen
vergelijkende tabel verschillende POS plugins voor Woocommerce

Tips voor het Kiezen van een WooCommerce POS-Plugin

Bij het selecteren van de juiste WooCommerce POS-plugin voor jouw bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal cruciale factoren. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste keuze te maken:

 1. Bepaal je Specifieke Behoeften:
  • Denk na over wat je echt nodig hebt van een POS-systeem. Heb je behoefte aan geavanceerde voorraadbeheer, multi-winkel ondersteuning, of mobiele compatibiliteit? Maak een lijst van essenti├źle functies die belangrijk zijn voor jouw specifieke bedrijfsvoering.
 2. Budgetoverwegingen:
  • Overweeg hoeveel je bereid bent te investeren in een POS-systeem. Sommige plugins bieden een gratis basisversie, terwijl andere een abonnementsmodel hanteren. Bepaal welk prijsmodel het beste past bij jouw financi├źle mogelijkheden.
 3. Gebruiksgemak:
  • Kies een plugin met een intu├»tieve en gebruiksvriendelijke interface. Het is belangrijk dat jij en je team de software gemakkelijk kunnen gebruiken zonder veel training.
 4. Integratie met WooCommerce:
  • Zorg ervoor dat de plugin naadloos integreert met jouw huidige WooCommerce-setup. Een goede integratie zorgt voor effici├źnte synchronisatie van gegevens en een soepelere bedrijfsvoering.
 5. Klantenondersteuning:
  • Controleer het niveau van klantenondersteuning dat wordt aangeboden. Een goede ondersteuning is cruciaal, vooral als je tegen technische problemen aanloopt. Zoek naar plugins met een reputatie van responsieve en behulpzame support.
 6. Lees Reviews en Gebruikerservaringen:
  • Bestudeer beoordelingen en gebruikersfeedback. Reviews kunnen waardevolle inzichten bieden over de betrouwbaarheid en prestaties van de plugin.
 7. Test de Plugin:
  • Indien mogelijk, maak gebruik van een proefversie om de plugin zelf te testen. Dit geeft je een goed idee van hoe de plugin in de praktijk werkt en of deze voldoet aan jouw verwachtingen.
 8. Toekomstbestendigheid:
  • Overweeg de schaalbaarheid en toekomstige updates van de plugin. Een goede POS-plugin moet kunnen meegroeien met jouw bedrijf en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je een weloverwogen beslissing nemen die bijdraagt aan de effici├źntie en groei van je bedrijf. De juiste WooCommerce POS-plugin kan een gamechanger zijn voor jouw e-commerce activiteiten, dus neem de tijd om de opties zorgvuldig te evalueren.

Belangrijke opmerking

Veel WooCommerce POS-plugins bieden momenteel geen directe ondersteuning voor typische Europese betaalterminals. Dit betekent dat de integratie met lokale betaalsystemen een uitdaging kan zijn. Paypal en Stripe worden wel vaak ondersteund. Maar vaak zijn die iets duurder dan de lokale alternatieven (Paypal : 1,5% + ÔéČ 0,25 voor standaard credit- en debitcards uit de Europese Economische Ruimte )

Wel hebben Belgische systemen zoals Payconiq en Mollie een api die barcodes kan genereren. Die zou je dan kunnen integreren op het scherm van je POS.

FAQ

Wat is een POS plugin ?

Een WooCommerce POS-plugin is een uitbreiding (plugin) voor het WooCommerce e-commerceplatform dat de mogelijkheid biedt om fysieke winkels en verkooppunten te beheren en te integreren met hun online winkel. Het stelt winkeliers in staat om producten te verkopen, transacties te verwerken, voorraadbeheer bij te houden en betalingen te accepteren in een fysieke winkelomgeving.

Zijn er ook gratis woocommerce pos plugins ?

Ja zeker. Als je op dez elink klikt, komt je ook de WordPress repository waar je allerlei opties vind voor gratis plugins : https://nl.wordpress.org/plugins/search/point+of+sales/