Introductie tot de bpost shipping manager plugin voor WooCommerce

In het hart van elke succesvolle e-commerce onderneming, vooral voor onze hardwerkende Vlaamse KMO’s, ligt een efficiënt en betrouwbaar verzendsysteem. Het is een cruciaal onderdeel dat de brug slaat tussen jouw producten en de voordeur van je klant. Daarom willen we je graag kennis laten maken met een tool die deze brug moeiteloos kan bouwen: de bpost shipping manager plugin voor WooCommerce.

Deze plugin is speciaal ontworpen om naadloos te integreren met WooCommerce, het platform dat door veel van onze Vlaamse KMO’s wordt gekozen voor hun online winkels. Het maakt gebruik van de diensten van bpost, een van de meest betrouwbare en gerespecteerde postdiensten in België. Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met het verkennen van de wereld van e-commerce, of een gevestigde onderneming die op zoek is naar manieren om het verzendproces te stroomlijnen, de bpost shipping manager plugin is een uitstekende keuze.

In de volgende secties zullen we dieper ingaan op de functies van deze plugin, hoe je deze kunt installeren en gebruiken.

Wat is de bpost shipping manager plugin?

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je de logistieke uitdagingen van je WooCommerce-webshop kunt vereenvoudigen, dan is de bpost shipping manager plugin het antwoord. Deze plugin is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om de verzendprocessen van je WooCommerce-webshop te stroomlijnen.

De bpost shipping manager plugin is een verbinding tussen je WooCommerce-webshop en bpost, waardoor je gemakkelijk gebruik kunt maken van de betrouwbare verzendservices van bpost. Met deze plugin kun je verzendlabels rechtstreeks vanuit je WooCommerce-dashboard genereren, verschillende leveringsopties aanbieden aan je klanten en zelfs de tracking van je pakketten beheren.

Het mooie van de bpost shipping manager plugin is dat het niet uitmaakt hoe groot of klein je bedrijf is. Of je nu een startende ondernemer bent die net de wereld van e-commerce betreedt, of een gevestigde KMO die op zoek is naar efficiëntie in het verzendproces, deze plugin is ontworpen om je te helpen.

In de volgende secties zullen we je door het proces leiden van hoe je deze plugin kunt installeren en configureren, en hoe je de verschillende functies kunt gebruiken om je verzendprocessen te optimaliseren. Dus blijf bij ons, want we hebben nog veel meer te delen!

bpost shipping manager

Hoe installeer je de bpost shipping manager plugin op WooCommerce

bpost woocommerce

Het installeren van de bpost shipping manager plugin op je WooCommerce-webshop is een eenvoudig proces dat je in een paar stappen kunt voltooien. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Inloggen op je WordPress-dashboard
  • Begin door in te loggen op je WordPress-dashboard. Dit is het administratieve centrum van je website waar je alle instellingen en plugins kunt beheren.
 2. Navigeer naar ‘Plugins’
  • Eenmaal ingelogd, navigeer je naar het gedeelte ‘Plugins’ in het linker menu van je dashboard.
 3. Klik op ‘Nieuwe toevoegen’
  • Klik op de knop ‘Nieuwe toevoegen’ bovenaan de pagina. Dit brengt je naar de plugin-marktplaats van WordPress.
 4. Zoek naar ‘bpost shipping manager’
  • In de zoekbalk aan de rechterkant, typ je ‘bpost shipping manager’ en druk je op enter. Dit zal een lijst opleveren van plugins die overeenkomen met je zoekopdracht.
 5. Installeer de plugin
  • Zoek in de resultaten naar de bpost shipping manager plugin. Klik op de knop ‘Nu installeren’ om de installatie te starten.
 6. Activeer de plugin
  • Nadat de installatie is voltooid, verandert de knop ‘Nu installeren’ in ‘Activeren’. Klik op deze knop om de plugin te activeren en klaar te maken voor gebruik.
 7. Configureer de plugin
  • Na activatie, ga je naar de instellingen van de plugin om deze te configureren. Hier kun je je bpost-accountgegevens invoeren en de gewenste verzendmethoden selecteren.

En dat is het! Je hebt nu de bpost shipping manager plugin succesvol geïnstalleerd en geconfigureerd op je WooCommerce-webshop. Met deze plugin kun je nu gemakkelijk gebruik maken van de verzendservices van bpost, rechtstreeks vanuit je WooCommerce-dashboard.

Bpost shipping manager configureren

De bpost shipping manager werkt uiteraard enkel met Woocommerce. Een eerste vereiste is dus dat die plugin geïnstalleerd is.

Een tweede vereiste is dat shipping manager zelf geconfigureerd is via de admin sectie op de website van bpost zelf. Zo moeten bijvoorbeeld de volgende settings juist ingesteld zijn vooraleer je de plugin correct kan gebruiken.

 • Definieer je afzenderadres. .
 • Activeer de leveringsmethode, definieer de prijs en de opties,
 • Activeer provincies
 • Maak uw Passphrase aan om de plug-in aan te sluiten op uw Shipping Manager-account.
 • Als je wil, kan je hier ook de lay-out aanpassen van de frontend

Ga na installatie (zie hierboven) vervolgens naar WooCommerce > Settings > Shipping > bpost Shipping en pas de noodzakelijke settings aan.

bpost woocommerce

Het gebruik van de Shipping Manager in WooCommerce

Het gebruik van de Shipping Manager in WooCommerce

Nu je de bpost shipping manager plugin succesvol hebt geïnstalleerd op je WooCommerce-webshop, is het tijd om te leren hoe je deze kunt gebruiken om je verzendprocessen te stroomlijnen. De bpost WooCommerce Shipping Manager is een krachtige tool die je een breed scala aan functies biedt om je verzendprocessen te beheren en te optimaliseren.

 1. Het genereren van verzendlabels: Met de bpost WooCommerce Shipping Manager kun je eenvoudig verzendlabels genereren voor je pakketten. Dit doe je door naar de bestellingspagina te gaan, de gewenste bestelling te selecteren en op de knop ‘Genereer bpost verzendlabel’ te klikken.
 2. Het aanbieden van verschillende leveringsopties: De bpost WooCommerce Shipping Manager stelt je in staat om verschillende leveringsopties aan te bieden aan je klanten. Dit kan variëren van levering aan huis tot levering in een afhaalpunt of pakjesautomaat. Je kunt deze opties instellen in de instellingen van de plugin.
 3. Het beheren van de tracking van je pakketten: Met de bpost WooCommerce Shipping Manager kun je de tracking van je pakketten beheren. Je kunt trackinginformatie toevoegen aan je bestellingen, zodat je klanten hun pakketten in real-time kunnen volgen.
 4. Het annuleren van verzendlabels: Als je een fout hebt gemaakt bij het genereren van een verzendlabel, maak je geen zorgen. De bpost WooCommerce Shipping Manager stelt je in staat om verzendlabels te annuleren. Ga gewoon naar de bestellingspagina, selecteer de bestelling met het label dat je wilt annuleren en klik op de knop ‘Annuleer bpost verzendlabel’.

Het gebruik van de bpost WooCommerce Shipping Manager kan je helpen om je verzendprocessen te stroomlijnen en je klantenservice te verbeteren. Het is een onmisbare tool voor elke WooCommerce-webshop die gebruik maakt van de verzendservices van bpost.

Integratie van de bpost plugin met andere diensten

In de wereld van e-commerce is het belangrijk om flexibel te zijn en te kunnen integreren met verschillende diensten. De bpost shipping manager plugin voor WooCommerce is geen uitzondering. Deze plugin kan naadloos worden geïntegreerd met andere diensten om je nog meer controle en efficiëntie te bieden in je verzendprocessen.

Een van de diensten waarmee de bpost plugin kan worden geïntegreerd, is Sendcloud. Sendcloud is een alles-in-één verzendtool voor webshops die je helpt om tijd te besparen en je verzendproces te optimaliseren. Het biedt functies zoals geautomatiseerde verzendlabels, gepersonaliseerde tracking mails, en een eenvoudig retourproces.

Om de bpost plugin te integreren met Sendcloud, volg je deze stappen:

 1. Maak een Sendcloud account: Als je nog geen Sendcloud account hebt, ga dan naar de Sendcloud website en maak een account aan.
 2. Verbind je WooCommerce webshop met Sendcloud: Ga naar het Sendcloud dashboard, klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Koppelingen’. Zoek naar WooCommerce en klik op ‘Verbinden’. Volg de instructies om je webshop te verbinden met Sendcloud.
 3. Verbind bpost met Sendcloud: In het Sendcloud dashboard, ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Vervoerders & Prijzen’. Zoek naar bpost en klik op ‘Verbinden’. Voer je bpost accountgegevens in en volg de instructies om bpost te verbinden met Sendcloud.

Nu is je bpost plugin geïntegreerd met Sendcloud! Je kunt nu profiteren van de krachtige functies van Sendcloud, terwijl je nog steeds gebruik maakt van de betrouwbare verzendservices van bpost.

De integratie van de bpost plugin met andere diensten zoals Sendcloud kan je helpen om je verzendprocessen te stroomlijnen en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het is een geweldige manier om je efficiëntie te verhogen en je klanten een nog betere service te bieden.

Heb je nog vragen of loop je tegen problemen aan bij de integratie van de bpost shipping manager plugin met WooCommerce? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap, van de installatie tot het oplossen van eventuele problemen.

Laten we samenwerken aan jouw succes!

Onthoud, jouw succes is ons succes. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. We kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan het stroomlijnen van je verzendprocessen en het laten groeien van je bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen de toekomst van jouw e-commerce bedrijf vormgeven!