Wie al eens op zoek gaat naar WordPress plugins, weet dat je al snel overweldigd wordt door het grote aanbod en de ontelbare mogelijkheden.

Voor bijna alles wat je zou willen doen, bestaat er niet één, maar meerdere plugins. Deze plugins kunnen heel wat extra functionaliteit aan je WordPress website toevoegen.

Hieronder sommen wij alvast de 5 beste WordPress plugins van 2018 voor je op!

De 5 beste WordPress plugins voor jouw website

1) Yoast SEO

SEO, of zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in Google.

Want hoe beter je gevonden wordt, hoe meer bezoekers natuurlijk! Yoast SEO is daarvoor de beste van alle WordPress plugins. Hij scant alle inhoud van je website (ook in het Nederlands) en helpt je jouw teksten verbeteren voor SEO.

Dat kan gaan van het aantal vermeldingen van je zoekwoord, tot meer tekst-technische verbeteringen zoals passieve zinnen en verwijswoorden. Maar ook op technisch gebied kan je jouw website met Yoast SEO onder handen nemen: correct en voldoende linken, metadata en SEO-beschrijvingen, tagging van afbeeldingen, …

En last but not least, de plugin is heel erg gemakkelijk te gebruiken.

2) WP Time Capsule

Gebruikers van WordPress weten dat het platform regelmatig updates uitbrengt om de functionaliteit en veiligheid van je website te verbeteren.

Maar is het bij jou ook al eens misgelopen tijdens de installatie van zo’n update? Dan kan een plugin zoals WP Time Capsule je redden! Met deze plugin worden er automatisch back-ups van je website bewaard op een cloud app naar keuze (Dropbox, Google Drive, Wasabi of Amazon S3).

Natuurlijk bestaan er ook hier verschillende plugins voor, maar het voordeel van WP Time Capsule is dat deze plugin alleen de bijgewerkte bestanden opslaat, en niet iedere keer je volledige website. En zo wordt je server minder belast.

3) WP Smush

Elke WordPress account komt met een bepaalde schrijfruimte om de bestanden (afbeeldingen, video’s, andere) te bewaren.

Daarom is het een goed idee om de afbeeldingen op je WordPress website te comprimeren. Ook daarvoor bestaan verschillende WordPress plugins, maar onze favoriet is Smush Image Compression and Optimization.

Deze plugin zal je afbeeldingen niet alleen comprimeren, maar ook optimaliseren voor je website en het formaat aanpassen indien nodig. Bovendien blijft de kwaliteit van de afbeelding bewaard en kan je tot 50 afbeeldingen tegelijkertijd optimaliseren.

Nog meer voordelen zijn dat deze plugin automatisch detecteert welke afbeeldingen de laadtijd van jouw website vertragen, dat je de optimalisatie kan automatiseren, dat alle bestandstypes (png, jpeg en gif) bewerkt kunnen worden en dat het erg eenvoudig in gebruik is.

4) Wordfence

Uit de naam kan je waarschijnlijk wel al opmaken waar deze plugin voor dient: om een muur rond je WordPress website te bouwen.

Wordfence is een van de meest populaire plugins voor je WordPress firewall, en er is ook een malware scanner inbegrepen. Deze plugin wordt constant bijgewerkt en geüpdatet om je website optimaal te beschermen. Zo is je website beschermd tegen hacks, robotverkeer en datalekken.

De malware scanner checkt je website voor malware, slechte links en schadelijke redirects of code.

5) Broken Link checker

Onze vijfde favoriete plugin is de Broken Link checker.

Dit is ook één van de belangrijkste WordPress plugins voor de gebruiksvriendelijkheid en de SEO van je website. Want links die nergens naartoe leiden of je bezoekers naar de foute pagina sturen, zijn nefast voor je website.

Deze plugin helpt daarbij! Automatisch zal de plugin elke dag je website doorlopen en kapotte links melden. Zowel interne als externe links, en dan in je berichten, op je pagina’s en in je reacties.

Je krijgt dan een bericht van de kapotte links om ze aan te passen of te verbeteren. Bovendien zullen zoekmachines de kapotte links ook niet kunnen volgen tot je ze oplost.

Conclusie

Een keuze maken uit de ontelbare WordPress plugins met hun specifieke voor- en nadelen is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt.

Maar met deze 5 WordPress plugins verbeter je de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van je website alvast!

Wil je jouw website nog beter maken? Schrijf je dan in op onze 3 maandelijkse nieuwsbrief boordevol WordPress tips en marketingtechnieken.