1. 🚀 Met het Hello thema krijg je een superlicht WordPress thema in handen, gemaakt door de knappe koppen achter de populaire Elementor page builder. Het is zo ontworpen dat het razendsnel is, zonder overbodige code die je site kan vertragen.
  2. 🎨 Het Hello thema is als een blanco canvas. Jij hebt de touwtjes in handen om je website precies zo te maken als je wilt.
  3. 💪 Ondanks zijn eenvoud, is het Hello thema een krachtpatser. Als je een snel, flexibel en gebruiksvriendelijk thema voor je WordPress site zoekt, dan is Hello een topkeuze.
  4. 😅 Het Hello thema is minimalistisch, wat betekent dat je misschien wat extra tijd moet investeren om het helemaal naar je zin te maken. Maar geen zorgen, met wat geduld en creativiteit kun je een unieke en prachtige website bouwen.

Hoe een WordPress thema kiezen ?

Het kiezen van een thema in WordPress is altijd een cruciale stap geweest. Je hebt twee opties: je kiest voor een “all-in-one” thema dat alles voor je regelt (maar vaak ten koste gaat van de snelheid), of je kiest voor een minimaal thema waarbij je alles zelf moet opzetten en instellen. Het Hello elementor theme valt in die tweede categorie, maar het heeft als groot voordeel dat het razendsnel is. 🚀

Het Hello thema is een lichtgewicht WordPress thema, gemaakt door de ontwikkelaars van de populaire drag-and-drop Elementor page builder.

Veel mensen zouden dit een ‘plain-vanilla’ of ‘starter’ ontwerp noemen. Dat betekent dat de opties beperkt zijn, maar daardoor is ook de hoeveelheid code (css en javascript) minimaal. En dat komt de snelheid van het thema natuurlijk ten goede. 🏎️

Kortom, het Hello thema is ontworpen als een leeg canvas voor website-eigenaren en ontwikkelaars.

In dit artikel wil ik je laten zien wat Hello kan doen. Maar ook onderzoeken waarom zoveel gebruikers van Elementor voor dit thema hebben gekozen. Ook de voor- en nadelen wil ik bespreken.

Je kan het wordpress thema downloaden op wordpress.org.

Wat is het Hello WordPress-thema?

Het Hello thema, dat klinkt misschien als een vrolijke begroeting, maar het is eigenlijk een krachtig hulpmiddel voor je WordPress website. 🖥️

Het Hello thema is een minimalistisch en lichtgewicht WordPress thema dat ontwikkeld is door de makers van de populaire drag-and-drop page builder, Elementor. Het is ontworpen om snel en efficiënt te zijn, zonder overbodige code of styling die je website kan vertragen. 🚀

Je gebruikt het Hello theme bij voorkeur met Elementor maar in principe kan je ook aan de slag met de andere bekende page builders zoals Divi. Je kan ook perfect met Gutenberg werken maar er is geen mogelijkheid om de headers en footers aan te maken in dit thema.

Je zou het Hello thema kunnen zien als een leeg canvas, klaar om beschilderd te worden met jouw unieke ontwerpideeën. Het biedt minimale opties, wat betekent dat je de volledige vrijheid en flexibiliteit hebt om je website precies zo te ontwerpen als je wilt. 🎨

Het Hello thema is vooral populair bij gebruikers van Elementor, omdat het perfect geïntegreerd is met deze page builder. Dit betekent dat je eenvoudig prachtige en functionele pagina’s kunt ontwerpen zonder dat je hoeft te coderen.

Maar ondanks zijn eenvoud, is het Hello thema krachtig en betrouwbaar. Het is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een snel, flexibel en gebruiksvriendelijk thema voor je WordPress website. En het mooiste van alles? Het is helemaal gratis te downloaden op wordpress.org! 🎁

Dus, als je op zoek bent naar een thema dat je de vrijheid geeft om je creativiteit de vrije loop te laten, dan is het Hello thema misschien wel precies wat je zoekt! 👍

Wat maakt nu een goed of een slecht thema wordpress thema ?

Daar zitten een heleboel gradaties is.

Is het het aantal opties dat een thema biedt ? Een thema zoals Avada heeft honderden opties die je allemaal kan instellen. Maar spreken we dan over een goed thema ?

Of misschien is de support wel een belangrijke factor ? Uiteraard is dat zo maar laten we niet vergeten dat je enkel professionele support krijgt bij betalende thema’s.

Of de aanpassingsmogelijkheden ?

Snelheid

Of misschien is de snelheid wel het belangrijkste ? Wel als dat jouw parameter is, dan is het hello theme echt wel een goede keuze.

Hello is zeer “licht” qua server load. (lightweight theme) Het is lichter dan de meeste thema’s omdat er bijna geen styling en scripts gebruikt worden. 

Minder site belasting en minder code betekenen betere SEO-resultaten voor je site 👍. Immers sinds de introductie van de core web vitals, is snelheid van een website nog belangrijker dan voorheen.

Hieronder vind je een benchmark van de snelheid van twee thema’s vergeleken met mekaar. En de verschillen zijn echt wel erg groot. Dezelfde pagina wordt in het ene geval geladen op 200ms, in het andere geval op 1,1 seconde.

Hello theme

snelheid hello theme benchmark

Avada Theme

snelheid Astra theme benchmark

Video : gtmetrix test tussen Twenty Nineteen, Astra en Hello theme

Je hebt genoeg van al die “all in one” thema’s 🤷‍♂️

Een aantal jaren geleden werden de zogenaamde “pagebuilders” in WordPress vooral gebruikt om berichten en pagina’s er professioneler uit te laten zien. In de afgelopen jaren hebben pagebuilder plugins echter hun functionaliteit uitgebreid tot meer dan alleen de inhoud en het ontwerp van de website.

Met het templating systeem van Elementor Pro kan je kop- en voetteksten (header en footer) aanpassen, unieke sjablonen voor berichten maken, de lay-out van uw zoekpagina’s wijzigen en nog veel meer. Dat is enkel voor de (betalende) pro versie.

Je hebt dus de Pro versie nodig van Elementor om zelf header en footer aan te maken. Maar er zijn voldoende gratis plugins die extra functies in elementor toevoegen om echt te kunnen spreken van een “theme destroyer”. Immers, als je alle functionaliteit kan gebruiken zoals hierboven, wie heeft dan nog nood aan een uitgebreid thema ?

Trouwens vanaf WordPress 5.8 (20/7/2021) kan je ook headers en footers aanmaken met Gutenberg. Dat wil zeggen dat de nadruk hierdoor minder en minder komt te liggen op de ontwikkeling van thema’s.

Een erg goede plugin om zelf aan de slag te gaan met het maken van header en footer via Elementor is “Elementor Header and Footer Builder”

Helaas botsen “page builders” die u in staat stellen uw website ontwerp aan te passen vaak met WordPress-thema’s waarmee je eigenlijk hetzelfde kan doen. 

Door de dominantie van de “all in one” WordPress-thema’s die honderden opties hebben, zijn veel gebruikers van Elementor overgestapt op minimale thema’s, zoals Hello, om mogelijke conflicten te voorkomen.

De voordelen van het hello theme samengevat 👍

  • Snelle laadtijd
  • geen overtollige code
  • Het is een GRATIS thema (en zal zo blijven)
  • Geen modules, elementen of dingen specifiek voor een thema die je niet nodig hebt
  • De mogelijkheid om het thema uit te breiden met behulp van kleine programmatie (via de zgn WordPress hooks)
  • Speciaal ontworpen voor gebruik met Elementor en Elementor Pro (of plugins die de basisfunctionaliteit van elementor uitbreiden)
  • compatibel met alle WordPress plugins
  • makkelijk om landing pages aan te maken

Het is ook een populair thema. ter illustratie hieronder het aantal downloads van hello op wordpress.org.

hello thema : aantal downloads per dag

Hello theme : aantal downloads per dag

Nadelen van het hello theme

  • verwarrend voor de gebruikers die gewend zijn te werken met thema’s
  • je moet alle elementen zelf opbouwen : header, footer, pagina, sidebar
  • geen support
  • beperkte woocommerce

Uitdagingen van het Hello WordPress-thema

Hoewel het Hello thema veel voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen waar je als gebruiker rekening mee moet houden. Laten we eens kijken naar enkele van deze ‘pains’ die je kunt tegenkomen.

Ten eerste, hoewel de minimalistische aard van het Hello thema je veel vrijheid geeft om je website te ontwerpen zoals je wilt, betekent dit ook dat je het thema volledig moet aanpassen om het naar je zin te maken. Dit kan een uitdaging zijn als je nieuw bent in webdesign of als je gewoon een thema wilt dat ‘out of the box’ werkt.

Daarnaast is het Hello thema gratis, maar als je extra upgrades of ondersteuning wilt, moet je daarvoor betalen. Dit kan een onverwachte kostenpost zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. 💸

Het kan ook enige tijd en moeite kosten om te leren hoe je het Hello thema kunt aanpassen en optimaliseren. Hoewel er veel tutorials en bronnen beschikbaar zijn, kan het toch een steile leercurve zijn, vooral als je nieuw bent in WordPress. 🎓

Tot slot, hoewel het Hello thema goed geïntegreerd is met Elementor, kan het zijn dat je moet leren hoe je Elementor kunt converteren of omzetten naar de Gutenberg WordPress-editor als je besluit om van page builder te veranderen. Dit kan extra tijd en moeite kosten.

Dus, hoewel het Hello thema veel voordelen biedt, is het belangrijk om ook rekening te houden met deze mogelijke uitdagingen. Maar maak je geen zorgen, met de juiste planning en voorbereiding kun je deze ‘pains’ zeker overwinnen! 💪

Hoe het hello thema gebruiken – korte tutorial

Zoals hierboven vermeld, is dit een lightweight thema. Dat wil zeggen dat je eigenlijk een gestripte versie krijgt met een minimum aan functionaliteit.

De echte kracht van het hello theme zit in de integratie met elementor.

Zoals ik al zei, is er eigenlijk niet veel dat je kan aanpassen met het Hello Thema – in ieder geval binnen het WordPress-dashboard.

Je kan in principe het logo, het pictogram en de naam van de site wijzigen.

customizer hello theme

De bedoeling is dus duidelijk om je thema uit te bouwen met een page builder. Liefst van al dus met elementor maar ook andere page builders kunnen gebruikt worden.

Je activeert de header en footer builder dan via de “theme builder” en maakt gewoon zelf de header en de footer aan. Maar zoals eerder gezegd gaat dit enkel bij de betalende PRO versie.

header en footer builder van Elementor

Maar je kan dit ook volledig gratis doen. Zo kan je via de plugin “elementor header and footer” zelf een eigen header en footer aanmaken zonder een pro abonnement te nemen op Elementor.

Onder “Appearance” (of in het Nederlands “Weergave”) vind je een extra menu item om via deze plugin zelf een header en een footer aan te maken Zonder betalend pro abonnement.

elementor header footer builder

Hello elementor child theme

Zoals reeds eerder aangehaald in ons artikel over child themes, is het wel handig om te werken met een zogenaamd child theme. Dat is gebruikelijk als je WordPress themes gebruikt en je wil naderhand controle op je thema.

Nu vind je het Hello child theme niet terug op wordpress.org maar wel op github.

Gewoon klikken op de groene button “clone or download” en dan klikken op “download zip”.

Hierdoor krijg je een zip file op de harde schijf van je computer.

Die kan je nu gebruiken om te te voegen als thema in je WordPress installatie. Op dat moment zal dit thema Hello als parent theme gebruiken.

hello child theme

Alternatieven voor het Hello WordPress-thema

Ben je op zoek naar de beste Elementor-thema’s?

Want uiteraard bespreken we in dit artikel het hello thema maar dat wil niet zeggen dat er geen andere WordPress thema’s zijn die ook compatibel zijn met Elementor maar toch meer basisfunctionaliteit bieden dan Hello.

Vanwege de populariteit van Elementor zijn er immers veel WordPress-thema’s die speciaal voor Elementor zijn gemaakt.

Hieronder lijsten we enkele van de beste Elementor-thema’s op die je kan gebruiken om professioneel ogende websites te bouwen én die zeer goed werken met Elementor.

OceanWP

Ocean wp theme

OceanWP is een erg goed thema dat goed samenwerkt met Elementor. Het is zeker geen “all in one” thema met honderden opties (die dan nog eens vertragend werken) maar toch wel iets meer toeters en bellen dan Hello. De gulden middenweg als het ware.

Astra Theme vs Hello theme

Astra theme

Het Astra thema is een erg goed thema dat ik voor de volle 100% aanraadt. Het is een goed evenwicht tussen de voordelen van een thema meta alle opties en mogelijkheden maar dat tegelijkertijd toch een snel thema is.

GeneratePress

Generatepress theme

Ook GeneratePress is een erg minimaal thema dat je weliswaar stevig kan uitbreiden door het aanvinken van de verschillende opties (betalende versie).

Conclusie

Het hello theme  is een geweldige creatie van het Elementor team, maar je moet wel weten waar het voor is en hoe je het moet gebruiken.

Als je van plan bent om je eigen WordPress thema volledig op maat te maken met Elementor Pro en je wilt dat het supersnel en lightweight is, dan is hello een geweldige optie.

Als je nog steeds wilt dat je thema wordt gemaakt met behulp van de Customizer en geen interesse hebt in de aankoop van Elementor Pro, dan is het niet voor jou.

Maar naar mijn mening zijn thema’s iets dat aan het verdwijnen is en gaan hun positie steeds meer en meer ingenomen worden door page builders die alles kunnen aanmaken en beheren.

Ben je klaar om je website naar een hoger niveau te tillen met het Hello thema? Geweldig! Maar vergeet niet, het webdesign landschap verandert snel. Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en tricks rondom WordPress en het Hello thema door je in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 🚀 Je vind het formulier in de footer onderaan ✔

Tot in je inbox! 👋