fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

WordPress beschermen : hoe doe je dat ? [8 praktische tips]

WordPress is hét populairste Content Management Systeem wereldwijd. Volgens Kinsta heeft WordPress een marktaandeel van 40%. Dat wil zeggen dat meer dan 37% van alle website wereldwijd gemaakt zijn met dit populaire systeem.

En nog zo’n leuke statistiek : WordPress wordt gebruikt door 15% van de meest populaire websites wereldwijd. Maar er is ook uiteraard een keerzijde aan de medaille : omdat WordPress zo populair is, zijn er ook veel pogingen om je website te hacken. En dus is het heel belangrijk om voor een goede beveiliging te zorgen.

8 praktische tips : Ga ermee aan de slag

  1. Gebruik NOOIT de standaardnaam die door wordpress voorgesteld wordt bij de installatie : admin. Vermijdt dit en gebruik (gewoon) een eigen naam.
  2. Gebruik een veilig paswoord. Niet zomaar de naam van je hond of je geboortedatum maar een echt paswoord van minstens 8 karakters. Voor inspiratie kan je hier terecht. We hebben onlangs een zeer uitgebreid artikel geschreven over website beveiliging en het gebruik van goede paswoorden.
  3. Installeer of gebruik altijd de laatste versie van wordpress. En dat is sinds WordPress 5.5 vrij makkelijk geworden. Je kan nu instellen dat je plugins, thema’s en core files automatisch zullen geüpdatet worden.
  4. Houdt je plugins en thema’s up-to-date. Mijn klanten zullen hiermee geen problemen hebben want al mijn websites worden automatisch geüpdatet.
  5. Gebruik bij voorkeur enkel plug-ins van de officiële wordpress website. Als je toch een leuke plug-in vindt buiten deze website, doe dan je huiswerk en zoek op internet naar referenties en gebruikers. De community kan je verder helpen.
  6. Gebruik security plug-ins zoals Wordfence. Deze plugin is standaard op al mijn websites geïnstalleerd. Ook een leuke plug-
  7. in is deze waarbij je de naam van de standaardlogin kan wijzigen naar een persoonlijke login pagina. Ben je op zoek naar de “ideale instellingen” van Wordfence, klik dan door naar ons artikel “Wordfence tips“.
  8. Verwijder ongebruikte plugins en thema’s.
  9. Maak regelmatig back-ups van je website. Beste is om dit op server niveau te doen maar het hangt uiteraard af van je hosting formule. Is je website strategisch heel belangrijk voor jou, dan is managed WordPress hosting misschien wel een oplossing voor jou.

WordPress plugins die je helpen om je site te beschermen

Hierbij een lijstje plugins om je WordPress sites nog beter te beschermen :

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

10 online hulpbronnen voor wordpress

Soms is less more. Maar als je online hulp zoekt voor een specifiek wordpress probleem, is more ook less.

Wat is minimalistisch webdesign ?

We hebben het bij Mailbox al eerder gehad over het belang van user experience bij het ontwerpen van een website. Hierbij maken we het de bezoeker zo eenvoudig mogelijk bij het vinden van de informatie waarvoor hij komt.

WordPress beschermen : hoe doe je dat ? [8 praktische tips]

WordPress is hét populairste Content Management Systeem wereldwijd. Volgens Kinsta heeft WordPress een marktaandeel van 37,6% (in 2020). Dat wil zeggen dat meer dan 37% van alle website wereldwijd gemaakt zijn met dit populaire systeem.

Spam Bestrijden In WordPress Websites

Veel website-eigenaars ontvangen bijna dagelijks tientallen “spam” berichten van geautomatiseerde bots die publieke contactformulieren invullen. Kan je spam via een contactformulier in WordPress vermijden? Absoluut!