Je wil zelf een WordPress site maken? Het internet biedt in één klik soelaas! Dankzij het wereldwijde web vind je in geen tijd tal van opleidingen en instructievideo’s over WordPress.

Herinner je je nog de tijden van de dikke gouden gids en de encyclopedieën in de bibliotheek? Het is nog niet zo lang geleden (je hoeft je dus geen zorgen te maken over je leeftijd). Alleszins: lang leve het internet!
Wij maken het jou nog gemakkelijker en zetten alvast enkele online opleidingen rond WordPress op een rijtje.

Lynda.com

Lynda.com is een online studieplatform van LinkedIn waarop duizenden kwaliteitsvolle opleidingsvideo’s gepubliceerd staan over allerlei thema’s. Voor WordPress alleen al vind je 89 cursussen terug met in totaal 2227 instructievideo’s.
Van de basis voor beginners (WordPress installeren en optimaliseren voor SEO, posts publiceren, een e-commerce website opzetten,…) tot gespecialiseerde items voor gevorderden. Je kan het platform 10 dagen gratis uitproberen.

Teamtreehouse.com

Naast Lynda.com biedt ook Team Treehouse professionele video’s, handleidingen, forums en kennisvragen aan om WordPress onder de knie te krijgen. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en de presentator in de video’s bouwt de lessen logisch op. Zeker een aanrader voor beginners én gevorderden. Team Treehouse is betalend, maar kan je ook gratis testen.

Wpbeginner.com

De naam voorspelt het al: deze site is bedoeld voor absolute WordPress beginners. Het is gratis en is een bron van artikels, video’s, gidsen en een handige woordenlijst. Zo krijgen onbekende, hippe online termen eindelijk een betekenis. Het enige wat je moet doen is registreren met je e-mailadres.

Wpapprentice.com

Wil je een WordPress site bouwen en je hebt geen enkele technische, design- of development achtergrond? Geen paniek! Met WP Apprentice leer je snel iets meer over het bouwen van websites. Bovendien krijg je ook inzicht in het hoe en waarom in plaats van enkel een stappenplan. Ook dit platform is betalend, maar kan je gratis uitproberen.

Wp101.com

Heb je al een WordPress site? Maar je hebt geen kaas gegeten van content management of je botst steeds op -voor jouw chinese- termen? Dan is WP 101 een oplossing. Voor het bouwen van een WordPress site zijn er andere alternatieven. Maar hiermee voel je je misschien net iets comfortabeler bij het beheren van je WordPress site. Ook dit platform is betalend, maar kan gratis worden uitgeprobeerd.

Blogaid.net

Blogaid.net introduceert ons de vriendelijke gastvrouw MaAnne. In zeer kwaliteitsvolle, begrijpbare video’s leert ze je het fijne over WordPress, maar ook SEO en zelfs online marketing komen aan bod.
MaAnna biedt zelfs live training aan of pay-as-you-go sessies. Bovendien staat ze stil bij kleine zaken die voor velen de wenkbrauwen doen fronsen, zoals: waarom de ‘enter’ knop niet altijd een extra witregel creëert in de ‘front’ end van je website. MaAnna legt het je uit.
Best een goede oplossing voor bedrijfsleiders die hun eigen website willen maken, mits een beetje hulp van een expert. En dit alles voor een zeer redelijke prijs.

Udemy.com

Net zoals Lynda.com biedt Udemy training over allerlei onderwerpen, waaronder WordPress. Alleen kan bijna iedereen een cursus presenteren bij Udemy, terwijl bij Lynda.com de kwaliteit gegarandeerd is. Het kan dus meevallen, maar het kan ook tegenvallen. Udemy.com is betalend.

Syntra

Houd je er niet van zelf alles uit te pluizen? Dan biedt opleidingcenter Syntra een uitweg. De opleidingen die hier gegeven worden (door ondergetekende) gaan van wordpress voor beginners tot wordpress voor gevorderden.

Voor degenen die een webshop willen starten, is er ook de cursus “WordPress Woocommerce”

mailbox.thinkific.com

Wij bieden ook (gratis aan onze klanten) een basiscursus WordPress aan voor 85 dollar.

De volgende elementen komen aan bod :

  • De geschiedenis van wordpress
  • De gebruikte technologieën in wordpress
  • Het beheren van de algemene instellingen
  • Hoe content beheren in wordpress : pagina’s en nieuwsberichten
  • De beste thema’s gebruiken en kiezen
  • Plugins installeren en gebruiken
  • Je leert praktisch hoe een volledige wordpress site op te zetten

Al deze cursussen zijn natuurlijk slechts hulpmiddelen. Je ontdekt WordPress nog altijd het best door het zelf te proberen. Soms zal iets lukken, soms ook niet. Maar vaak is de zoektocht naar het bereiken van je doel de beste leerschool.

[contactbox titel=”Toch een beetje hulp nodig? Geen probleem! Wij zijn er voor jou.” buttontext=”Contacteer Me !”][/contactbox]