fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

Handige seo tips voor wordpress

Seo tips vind je bij de vleet en in overvloed. In deze post daarentegen, gaan we iets dieper in op de mogelijkheden die er bestaan binnen wordpress zelf om de vindbaarheid van je wordpress site te verbeteren.

Seo tip N° 1 : schrijf originele en goede content

Je ziet ze wel vaker opduiken. De lijstjes met tips voor seo optimalisatie. In deze post probeer ik de zaken iets anders te bekijken alhoewel een klein lijstje met aanbevelingen toch gegeven wordt.

De traditionele manier waarop een pagina geoptimaliseerd wordt voor een bepaald zoekwoord, is door de ganse inhoud van die webpagina te optimaliseren in functie van dat keyword. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt over “chocoladekoekjes”, dan werd traditioneel aangeraden om dat woord in de titel en de permalink te gebruiken en op z’n minste 4 à 5 keer te herhalen in de tekst van de pagina.

Maar sinds de Panda-update van Google is dit concept een beetje achterhaald. De panda-update had in 2011 al enige bedoeling om de kwaliteit van de getoonde zoekresultaten te verhogen door betere en betrouwbare sites hoger te ranken. Waarschijnlijk lag deze update aan de basis van de steile opgang van content marketing van de laatste jaren.

En ook in 2016 hebben we een update gehad van het zoekalgoritme van Google. Volgens dit artikel is Panda meer en in real time geïntegreerd in de zoekresultaten van Google.

Tegenwoordige wordt er meer gesproken van “topical seo“. Hierbij ligt de nadruk meer op een topic en kunnen er in deze benadering verschillende zoekwoorden gebruikt worden. Of synoniemen. Zo zou je, het voorbeeld van de “chocoladekoekjes” indachtig, kunnen spreken van “koekjes met chocolade”, “chocolade op koekjes” enzovoort. De achterliggende gedachte is immers dat je niet enkel wil gevonden worden op “chocoladekoekjes” maar ook op de varianten en/of synoniemen.

En zo komen we uit bij het uitgangspunt van dit artikel : enkel door een grote focus op een topic en het schrijven van originele content (geen knip en plakwerk), zal je pagina of artikel correct (en hoog) geïndexeerd worden door Google.

2 seo tips voor een optimale seo in wordpress

Uiteraard kan je content maar opgepikt worden, als je de regels van het spelletje meespeelt. Dat wil zeggen dat je toch ook nog een aantal basisregels zal moeten volgen. Daar bestaan genoeg lijstjes van. In dit lijstje neem ik enkel elementen op die je kan doen in wordpress zonder het gebruik van plugins.

Creëer een piramidale structuur van je website door gebruik te maken van de hiërarchische structuur van pagina’s.

In wordpress kan je immers hoofdpagina’s en subpagina’s creëren. Een geweldige plugin om je hierbij te helpen is Nested Pages. Deze plugin laat je toe om op een makkelijke manier structuur aan te brengen in je pagina’s en dit op een duidelijke manier te beheren.

Het belang van een goede site-structuur voor een goede seo in wordpress kan niet genoeg benadrukt worden. Ook Yoast haalt dit regelmatig aan in artikels die verschenen op zijn blog pagina’s.

Vandaar ook de aanbeveling : zorg voor een goede structuur waarbij de belangrijkste pagina’s hoog staan in de hiërarchie en hun “child pages” kunnen helpen beter gevonden te worden.

Als je een blog hebt met verschillende categorieën, kan je bijvoorbeeld deze categorieën ook gebruiken als de dropdown element in de hoofdnavigatie.  Zo creëer je diepte en relaties binnen de verschillende elementen van je website.

Opbouw van de urls of permalinks

WordPress laat je toe om “pretty permalinks” of mooie urls te gebruiken bij elke pagina of post die je aanmaakt. Via “instellingen->permalinks” kan je echter ook het gedeelte voor de pagina-url instellen zodat de structuur van je website tot uiting komt in de structuur van je permalinks. Meer details vind je op blog van Elegant Themes.

Bekijk even de url van dit artikel : “https://www.mailbox-marketing.be/blog/seo/handige-seo-tips-voor wordpress”. De structuur van mijn blogsectie is volledige inbegrepen in de structuur van mijn url. Zo kan je zien dat SEO een onderwerp is binnen mijn blog-sectie. Een volledig overzicht van alle artikels in verband met “seo”, kan je terugvinden op “http://www.maibox-belgium.com/onderwerpen/seo”.

Ook als je gebruik maakt van de hiërarchische structuur van pagina’s, wordt de onderliggende pagina-structuur automatisch toegepast voor alle urls. Zie je bijvoorbeeld op deze site dat de subpagina “wordpress opleidingen” onder de hoofpagina “diensten” geclasseerd is en dat weerspiegelt zich in de url structuur : “https://www.mailbox-marketing.be/diensten/wordpress-opleidingen”.

Dit artikel op sitepoint helpt je verder met meer gedetailleerde instellingen en settings.

We bieden sinds januari 2017 ook online opleidingen in verband met wordpress aan. In dat gamma opleidingen zit ook SEO Optimalisatie voor WordPress. Zeker ook eens bekijken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Gutenberg : ben jij een fan van de nieuwe wordpress editor ?

WordPress heeft op 6 december 2018 de nieuwe Gutenberg editor ingesteld als standaard editor voor het plaatsen van berichten. In dit artikel bekijken we de geschiedenis en mogelijkheden van deze visuale pagina bouwer.

Wat is een wordpress plugin

Heb jij al eens gedacht terwijl je wordpress gebruikte dat het best handig zou zijn om wat meer te kunnen doen met wordpress ? Bijvoorbeeld nieuwsbrieven versturen.

Online marketing opleidingen-7 manieren om je kennis bij te spijkeren

Wil je het bereik van je website online vergroten? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar meer over online marketing! Als je dat dan ook nog eens online kan vinden, bespaar je enorm veel tijd

De Moz Open Site Explorer : hoe te gebruiken

Vele bedrijven worstelen met objectieve gegevens over hun score in de zoekresultaten van Google. Het is immers niet makkelijk te zien hoe goed je website scoort. Welke zoekwoorden ? Welke zoekmachine ?