fbpx

desktop

Mailbox blog

Mobile + tablet

Mailbox blog

Bolletjes

mailchimp : automatisatie voor iedereen

Mailchimp is al sinds jaar en dag dé referentie als het gaat over permission based email-marketing.

Mailchimp

Volgens hun eigen website, hebben ze meer dan 6.000.000 klanten en verstuurden ze reeds in 2012 (zie dit blogartikel) meer dan 80 miljoen emails per dag. PER DAG ! Een basisabonnement is dan ook gratis en laat je toe tot 12.000 emails gratis per maand te versturen.

Je kan lijsten beheren, mooie email campagnes opzetten, inschrijvingsformulieren creëren om te integreren op je website. De campagne analyses zijn erg uigebreid en geeft je duidelijk zicht op click throughs en open rates.

Deze statistiek bovenaan is een nieuwbrief die we 2 per week versturen met lokaal nieuws in een bepaalde gemeente. Zoals je kan zien is er naast de naakte cijfers ook plaats voor een benchmark met gelijkaardige services. Het gaat hier uiteraard over 100% opt-in adressen.

Automatisatie

Voor betalende abonnees, heeft Mailchimp midden augustus de nieuwe versie 9.5 op de markt gebracht. Deze update heeft vooral oog voor de automatisatie van email campagnes : een welkom email, een serie van emails die bepaalde topics behandelen (zoals cursussen en opleidingen), reminders voor een bepaalde event, jaarlijkse “recurring” events of na bepaalde acties die klanten doen op de website.

Of je kan een volledig op maat gemaakte campagne organiseren : communicatoe op basis van een uitgebreide segmentatie van je database, met triggers op basis van datum of een bepaalde activiteit. De website beschikt over een uitgebreide knowledge base waarin honderden artikels staan die duidelijk uitleggen hoe je dergelijke campagnes kan opstarten. Oh ja, de schrijver van dit atikel is de trotse eigenaar van een echte “mailchimp” in formaat 10 x 30 cm.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Uitgelichte artikels

Inhoud Artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Andere WordPress berichten

Mailchimp popups voor een actie-gerichte website.

Mailchimp popups zijn een belangrijk onderdeel van actie-gerichte websites. Eerder spraken we op onze blog al over actiegerichte websites en hoe je jouw bezoekers kan aanzetten tot actie met GetSiteControl.

De Moz Open Site Explorer : hoe te gebruiken

Vele bedrijven worstelen met objectieve gegevens over hun score in de zoekresultaten van Google. Het is immers niet makkelijk te zien hoe goed je website scoort. Welke zoekwoorden ? Welke zoekmachine ?

Pop-ups maken in wordpress met de Hustle Plugin

Beheer makkelijk je popups op je WordPress site met de Hustle Plugin van wpmudev.

de gulden snede in webdesign

De gulden snede is de verdeling van een lijnstuk in twee delen voor een speciale verhouding. Doorheen de eeuwen zijn deze verhoudingen gerespecteerd maar ook in modern design (kredietkaarten bijvoorbeeld dienog minder dan 1% afwijken van de gulden snede) heeft deze formule zijn plaats. Ook modern webdesign gebruikt vaak deze verhoudingen.