fbpx ...

mailchimp : automatisatie voor iedereen

03/05/2021 269 woorden 1 minuten

Mailchimp is al sinds jaar en dag dé referentie als het gaat over permission based email-marketing.

Mailchimp

Volgens hun eigen website, hebben ze meer dan 6.000.000 klanten en verstuurden ze reeds in 2012 (zie dit blogartikel) meer dan 80 miljoen emails per dag. PER DAG ! Een basisabonnement is dan ook gratis en laat je toe tot 12.000 emails gratis per maand te versturen.

Je kan lijsten beheren, mooie email campagnes opzetten, inschrijvingsformulieren creëren om te integreren op je website. De campagne analyses zijn erg uigebreid en geeft je duidelijk zicht op click throughs en open rates.

Deze statistiek bovenaan is een nieuwbrief die we 2 per week versturen met lokaal nieuws in een bepaalde gemeente. Zoals je kan zien is er naast de naakte cijfers ook plaats voor een benchmark met gelijkaardige services. Het gaat hier uiteraard over 100% opt-in adressen.

Automatisatie

Voor betalende abonnees, heeft Mailchimp midden augustus de nieuwe versie 9.5 op de markt gebracht. Deze update heeft vooral oog voor de automatisatie van email campagnes : een welkom email, een serie van emails die bepaalde topics behandelen (zoals cursussen en opleidingen), reminders voor een bepaalde event, jaarlijkse “recurring” events of na bepaalde acties die klanten doen op de website.

Of je kan een volledig op maat gemaakte campagne organiseren : communicatoe op basis van een uitgebreide segmentatie van je database, met triggers op basis van datum of een bepaalde activiteit. De website beschikt over een uitgebreide knowledge base waarin honderden artikels staan die duidelijk uitleggen hoe je dergelijke campagnes kan opstarten. Oh ja, de schrijver van dit atikel is de trotse eigenaar van een echte “mailchimp” in formaat 10 x 30 cm.

download-1

Inhoudsopgave

Download gratis e-book

Handige tips & tricks voor wordpress

Download onze WordPress gids

Handige tips & tricks voor WordPress en ga zelf al snel aan de slag.