Mailpoet, formerly known as Wysija, is een plugin die ik erg vaak gebruik. Mailpoet laat toe om newsletters dynamisch samen te stellen, hetzij door gebruik te maken van content op je website hetzij door on the fly artikels te schrijven. De interface is duidelijk en geeft je een hoop mogelijkheden om een visueel attractieve newsletter aan te maken.

Bovendien kan je online de kwaliteit van je email laten testen via mail-tester.com. Wat soms erg verrijkend is.

De grote toegevoegde waarde is echter het beheer van de subscribers. Daar waar de meeste plugins zich niet wagen, gaat Mailpoet een stapje verder. Het systeem laat toe subscribers te importeren, exporteren en toe te kennen aan verschillende lijsten met types klanten of prospects. De historiek én het clickgedrag van elke subscriber blijft bewaard in de database zodat je perfect percampagne, per doelgroep en per klant het clickgedrag kan analyseren.Er is bovendien een erg interessante upgrade zeer binnenkort voorzien die je toelaat om dynamische velden te genereren voor je subscriber database. Can’t wait !

De plugin wordt regelmatig onderhouden en ook de support voor premium klanten is perfect  georganiseerd. Een dikke 9/10 (ik geef geen 10/10 uit principe) !