In de dynamische wereld van e-commerce is het cruciaal om je WooCommerce webshop voortdurend te verbeteren en te optimaliseren. Met de juiste tools kun je niet alleen de functionaliteit van je webshop uitbreiden, maar ook een betere ervaring voor je klanten creëren.

In dit artikel verkennen we een reeks handige WooCommerce plugins die speciaal ontworpen zijn om je webshop efficiënter te maken. Van het automatiseren van de BTW-berekeningen tot het personaliseren van productopties, deze plugins bieden praktische oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen in de online handel.

Hierbij een klein lijstje met handige én geteste plugins voor woocommerce. Die zullen je zeker kunnen helpen om van je woocommerce webshop een succes te maken.

Wat zijn WordPress plugins ?

WordPress plugins zijn eigenlijk stukjes software die extra functies kunnen toevoegen aan je WordPress website. Dat kunnen erg uitgebreide plugins zijn, zoals WooCommerce bijvoorbeeld. Dat is zelf een erg uitgebreide plugin om een webshop te kunnen bouwen in WordPress.

Maar het kunnen ook kleine plugins zijn die een specifieke functie toevoegen aan je website. In je WordPress dashboard vind je in het linkermenu de link naar de Plugins.

wordpress plugins 72c0b582a577529a4a3a17bf4cfa52a6 800 De beste woocommerce plugins voor webshops
WordPress backend – Plugins

Daar kan je alle plugins vinden en installerVeel plugins zijn gratis of bieden een deel van hun functies gratis aan. Zo ook met de WooCommerce plugins. Die is gratis, maar voor meer functies zal je moeten bijbetalen.

De beste gratis woocommerce plugins

Woocommerce is een gratis plugin voor wordpress. Deze plugin laat je toe om een volledige webshop op te starten. Centraal staat uiteraard het beheer en verkoop van producten, maar daarnaast zijn er ook kortingen, facturen, btw, verzendingszones en ga zo maar verder.

Voor deze plugin zijn er een heleboel extra plugins die de basisfunctionaliteit van woocommerce nog uitbreiden en je helpen je webshop sneller en efficiënter te beheren. Maar niet alle plugins zijn van het hetzelfde niveau. In extreme gevallen kan het installeren van een “slechte” plugin aanleiding geven tot conflicten.

Vandaar dit lijstje. Elk van deze plugins heb ik al geïnstalleerd én gebruikt voor verschillende webshops die aangedreven worden door woocommerce. Elk op hun eigen manier voegen ze interessante extra elementen toe aan woocommerce.

Er zijn zowel gratis als betalende woocommerce plugins opgenomen in dit lijstje. Op de website van woocommerce kan je er uiteraard ook kopen. Maar aan een gemiddelde prijs van 50 à 70 dollar PER JAAR, kan dit best wel oplopen.  Vandaar dat het handig en geldbesparend is om gratis alternatieven op te zoeken.

EU VAT Assistant

Deze gratis woocommerce plugin zorgt ervoor dat je woocommerce webshop zich beter aanpast aan de Europese BTW reglementering. Het grote probleem van woocommerce is immers dat het een Amerikaans systeem is en minder gericht is op de Europese markt.

Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig via deze plugin de juistheid van een opgegeven BTW nummer valideren. De plugin zorgt er ook voor dat alle BTW-tarieven van alle landen van de Europese gemeenschap automatisch ingevuld worden. Handig.

De plugin kan je ook helpen eenvoudige maar gedetailleerde rapporten te genereren per land en Intrastat rapportering.

settings van de EU BTW assistent plugin

PDF Invoices & Packing Slips

aanmaken van facturen in Woocommerce

De plugin “WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips” helpt online winkels om hun administratieve processen efficiënter te maken. Met deze tool kunnen winkels automatisch PDF-facturen en pakbonnen genereren bij elke bestelling.

Deze documenten kunnen vervolgens automatisch worden bijgevoegd aan de orderbevestigingsmails die naar klanten worden gestuurd. Dit bespaart tijd voor de winkelbeheerders en zorgt voor een consistente en professionele afhandeling van de orderdocumentatie. Daarnaast helpt het winkels om te voldoen aan boekhoudkundige vereisten en biedt het klanten duidelijke, formele bewijzen van hun aankopen.

Voor elke aankoop via je webshop wordt een factuur én verzendingsnota aangemaakt. Daarna kan je zelf kiezen wanneer je de factuur naar je klant toezendt als PDF : na betaling of na verzending.

De mogelijkheden om de factuur om te zetten naar een eigen ontwerp zijn eerder beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld wel de nummering van je facturen helemaal aanpassen naar je eigen behoeftes, maar een individueel design is niet zo makkelijk.

Met een beetje programmatiekennis kan je echter dankzij de documentatie een individueel eenvoudig design maken voor je eigen webshop. Wij kunnen je dit ook aanbieden via onze webdevelopment services.

Advanced Free Shipping

Gratis verzending is dé norm aan het worden voor webshops. Tenminste als je voldoende producten bestelt of als het totale bedrag voldoende hoog is.

Opnieuw zijn de mogelijkheden van woocommerce vrij beperkt. Vandaar dat deze gratis extensie zo handig is om eenvoudige kortingen op basis van verschillende parameters in te stellen. Deze extensie is vooral handig om je te helpen een verstandig commercieel beleid op te zetten.

Zo kan je gratis verzending laten afhangen van het totale bedrag van de bestelling, het land of zelfs de postcode van de bestelling, het gewicht of de hoeveelheid. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Woocommerce Extra Product Options

Soms heb je veel varianten en opties voor een product. Sommigen gaan dan het aantal producten exponentieel vermenigvuldigen door opties als cross- of upsell voor te stellen. Via de handige plugin “Woocommerce extra product options” kan je makkelijk al die opties beheren en variabel maken. Je kan zelfs een globale opties voor productcategorieën instellen.

Hoe kan deze woocommerce plugin je helpen ?

 • Ondersteunt selectievakjes, radiobuttons, selectievakjes, tekstzones, invoervakjes, uploaden, datum, bereikkiezer en kleurkiezer.
 • De prijzen kunnen veranderen afhankelijk van de geselecteerde variatie voor elke productoptie.
 • Opties die wereldwijd zijn ingeschakeld.
 • velden bouwer
 • Toon uw optie overal op de productpagina.
 • Keuze tussen een vaste prijsstijging of een procentuele prijsstijging
04 preview4 De beste woocommerce plugins voor webshops

Booster For Woocommerce

Deze plugin voegt gewoon een hele waslijst aan extra functies toe aan wordpress. Makkelijk is dat de plugin zich eenvoudig nestelt in het standaardmenu van woocommerce. Hier kan je dan de ene optie na de andere gewoon aanvinken en activeren. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk tabs toevoegen aan je verschillende producten. Handig.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de meest interessante functies betalend zijn. Zo kan je Booster for woocommerce plus downloaden voor 20 dollar.

Extended Coupon Features

Het gebruik van coupons, is dé manier om meer terugkerende klanten te hebben voor je webshop. Je kan best wel wat kortingen creëren door gebruik te maken van de woocommerce kortingsbonnen.

Maar deze woocommerce plugin voegt toch weer wat extra elementen toe :

 • automatische coupons : de kortingen worden automatisch toegevoegd aan je bestelling
 • kortingen gebaseerd op betalingsmethodes en verzendingsmethode (bijvoorbeeld een korting van een bepaald bedrag bij ophaling in een verkooppunt)
 • korting gebaseerd op een beperkte lijst van produkten

Woocommerce Products Filter

product filter 1 De beste woocommerce plugins voor webshops

Vaak zie je in de sidebar van bekende webshops de mogelijkheid om producten te filteren op basis van bepaalde attributen zoals prijs, kleur, formaat of andere elementen.

Via deze plugin wordt ook dit mogelijk in woocommerce. WooCommerce Producten Filter – WOOF – is immers een plugin waarmee je producten kan filteren via categorieën, producten attributen, producten markeringen, producten aangepaste taxonomieën en prijzen.

De ontwikkelaars hebben ook een aardige demo site waar je voorbeelden van de filter kan bekijken.

Wel opgepast : het is vrij complex om deze plugin te gebruiken en de nodige filters aan te brengen. Bovendien vereist het gebruik van deze plugin dat alle attributen voor elk apparaat beheerd wordt.

Andere interessante woocommerce plugins

Vermelden we de volgende woocommerce plugins nog (eervolle vermelding)

Heb je hulp nodig om bij Woocommerce webshop of wil je op de hoogte blijven van nieuwe of vernieuwende woocommerce plugins ? Bekijk dan onze tips & tricks pagina voor woocommerce.

5 betalende WooCommerce plugins

WooCommerce ultimate points and rewards

Ultimate Points and Rewards is een van de beste WooCommerce plugins om jouw klantloyaliteit te verhogen. Het werkt net zoals een klantenkaart in een fysieke winkel: klanten kunnen punten verzamelen en die later inzetten om korting te krijgen.

De “WooCommerce Ultimate Points and Rewards” plugin richt zich op het verbeteren van klantloyaliteit door een punten- en beloningssysteem in te voeren binnen WooCommerce webshops. Dit systeem stelt klanten in staat punten te verdienen bij elke aankoop, die ze vervolgens kunnen inruilen voor kortingen of speciale aanbiedingen. Dit bevordert niet alleen herhaalaankopen, maar helpt ook bij het verhogen van klantbetrokkenheid en tevredenheid. Dit is een effectieve manier om een loyale klantenkring op te bouwen en de verkoop te stimuleren.

De manieren waarop klanten punten kunnen verdienen zijn:

 • Inschrijven op een nieuwsbrief
 • Andere nieuwe klanten aanbrengen
 • Een product of dienst aankopen
 • Een recensie schrijven over je producten
 • Geld uitgeven in jouw webshop

Je kan deze functies afzonderlijk aan- of uitzetten om zo je eigen loyaliteitsprogramma uit te bouwen. Dit zal de klantloyaliteit verhogen en je bestaande klanten vaker terugbrengen.

WooCommerce extra product options

De WooCommerce extra product options plugin breidt de technische functionaliteiten van je producten in de webshop uit. De plugin “WooCommerce Variations to Table – Grid” lost het probleem op van een onoverzichtelijke presentatie van productvarianten in WooCommerce-winkels. Het transformeert de standaard dropdown menu’s van productvariaties naar een veel duidelijker en gebruiksvriendelijker tabel- of rasterformaat. Dit maakt het voor klanten eenvoudiger om verschillende varianten van een product te bekijken, te vergelijken en te selecteren, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert.

De lijst met nieuwe functionaliteiten is eindeloos, maar hier noemen we er alvast een aantal erg interessante op.

 • Meer mogelijkheden in je formulieren van verschillende soorten velden (aanvinken, tekstveld, documenten opladen, datumveld, …) tot voorwaardelijke logica. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld kan instellen dat wanneer product X aangeduid worden, opties A en B beschikbaar worden. Zo kan je jouw bestelformulieren uitbreiden en aanpassen naar jouw voorkeuren.
 • Je krijgt ook veel meer opties voor het vaststellen van de prijzen. Zo kunnen prijzen veranderen wanneer verschillende product opties gekozen worden om bijvoorbeeld een toeslag te voorzien voor cadeauverpakking. Maar je kan ook de stijging van de prijzen vaststellen op een vast bedrag of een specifiek percentage.
 • Je kan ook meerdere WooCommerce thema’s en opties gaan gebruiken via deze plugin. Dan denken we bijvoorbeeld aan mogelijkheden om met verschillende munteenheden te werken of aan een specifieke rekenmachine voor prijzen te berekenen op basis van verschillende criteria.

WooCommerce table variations

De “WooCommerce Variations to Table – Grid” plugin pakt het probleem aan van het onhandig navigeren door productopties in WooCommerce winkels. Het converteert de standaard dropdowns voor productvarianten naar een overzichtelijke tabel- of rasterweergave. Dit verbetert de winkelervaring door klanten een duidelijk en gemakkelijk te gebruiken overzicht te bieden, waarin ze snel verschillende varianten kunnen bekijken en vergelijken.

Gebruik jij veel tabellen in je webshop? Dan is de WooCommerce table variations plugin misschien interessant voor jou! Het zal je product pagina’s veel overzichtelijker maken door alle belangrijke informatie in een mooie tabel weer te geven.

woocommerce variations table grid 20 345297ea97e4c92f90a330703cf3a365 2000 1024x680 1 De beste woocommerce plugins voor webshops
Woocommerce Table Variations

Bovendien kan je hier ook extra productopties (productvariaties) overzichtelijk weergeven. Bijvoorbeeld om meerdere hoeveelheden van een product te bestellen, om door de voorraad te bladeren of door verschillende producten tegelijkertijd te kunnen selecteren. Ook als je bijvoorbeeld een product aanbiedt waar achteraf nog iets gekozen moet worden, kan je dat met deze tabellen mooi weergeven.

Dan denken we bijvoorbeeld aan een T-shirt die beschikbaar is in verschillende kleuren of een gsm hoesje waar je jouw smartphone model eerst nog moet selecteren.

Verzendlabels & Leveringsnota’s

De plugin van WebToffee voor WooCommerce, “Shipping Labels & Delivery Notes“, helpt bij het stroomlijnen van het verzendproces van online winkels. Het stelt gebruikers in staat om verzendlabels, pakbonnen, facturen en leveringsnotities direct vanuit de WooCommerce-dashboard te genereren en aan te passen.

Dit vereenvoudigt de logistiek, bespaart tijd, en zorgt voor een efficiëntere afhandeling van orders, wat cruciaal is voor zowel de winkelbeheerder als de klanttevredenheid.

aanpassen leveringsnota's is perect mogelijk met deze plugin

WooCommerce advanced bulk editor

Wil je jouw leven vergemakkelijken en aanpassingen op je webshop sneller doorvoeren? Dan heb je de WooCommerce advanced bulk editor nodig!

De “WooCommerce Advanced Bulk Edit” plugin lost het probleem op van tijdrovende en inefficiënte bewerkingen bij grote hoeveelheden productgegevens in WooCommerce webshops. Met deze plugin kunnen gebruikers gemakkelijk en snel grote hoeveelheden productgegevens bewerken, zoals prijzen, voorraden, en productattributen, via een krachtige en gebruiksvriendelijke interface. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten bij het beheren van de productcatalogus.

Je voorraad aanpassen, eigenschappen van je producten aanpassen, afbeeldingen veranderen of kortingen aanmaken voor meerdere producten tegelijk – het kan allemaal met deze bulk editor.

bulk editor woocommerce producten

Je kan meerdere producten selecteren op basis van de titel, categorie, eigenschappen, verkoopprijs, tags die je hebt toegevoegd, lange en korte beschrijvingen, de status van het product, de voorraad, het type product, wie het product heeft toegevoegd en meer. En dan kan je eenvoudig alle producten aanvinken waarop je in één keer aanpassingen wil maken.

Wil je zelf aan slag met je eigen e-commerce webshop in Woocommerce ? Contacteer ons voor meer inlichtingen.