De beste manier om een webshop te bouwen in je WordPress website is met WooCommerce. Deze eenvoudige en gebruiksvriendelijke plugin biedt je alles wat je nodig hebt om je webshop te bouwen met al een heleboel functionaliteit.

Maar met wat extra WooCommerce plugins kan je deze functionaliteit nog serieus uitbreiden.

Wat zijn WordPress plugins ?

WordPress plugins zijn eigenlijk stukjes software die extra functies kunnen toevoegen aan je WordPress website. Dat kunnen erg uitgebreide plugins zijn, zoals WooCommerce bijvoorbeeld. Dat is zelf een erg uitgebreide plugin om een webshop te kunnen bouwen in WordPress.

Maar het kunnen ook kleine plugins zijn die een specifieke functie toevoegen aan je website. In je WordPress dashboard vind je in het linkermenu de link naar de Plugins.

wordpress plugins 72c0b582a577529a4a3a17bf4cfa52a6 800 5 interessante betalende WooCommerce plugins
WordPress backend – Plugins

Daar kan je alle plugins vinden en installeren. Veel plugins zijn gratis of bieden een deel van hun functies gratis aan. Zo ook met de WooCommerce plugins. Die is gratis, maar voor meer functies zal je moeten bijbetalen.

Waarom WooCommerce plugins ?

In de gratis versie van WooCommerce zitten een aantal thema’s om je webshop te stylen. Daarnaast bevat de plugin ook deze basisfuncties voor je webshop:

 • Stockbeheer
 • Productbeheer
 • BTW berekening
 • Verzendingskosten
 • Standaard e-mails
 • Basis betaalmethodes

Om te starten met een eenvoudige, kleine webshop is dat voldoende.

Maar als je jouw webshop wil uitbreiden of beter aanpakken en opvolgen, dan zal je enkele betalende WooCommerce plugins nodig hebben. Ook als je meer opties voor design en styling wil, zal je extra plugins moeten kopen.

5 betalende WooCommerce plugins

XL WooCommerce Sales Triggers

Met de XL WooCommerce Sales Triggers plugin kan je de conversie van je WooCommerce webshop verbeteren.

Sales Triggers zijn technieken die de grootste webshops ter wereld zoals Amazon en Ebay gebruiken om bezoekers aan te zetten tot kopen. Met deze plugin kan jij die ook toepassen op jouw WooCommerce webshop!

De 7 sales triggers waaruit je kan kiezen zijn:

 • Een countdown timer die aftelt tot wanneer de aanbieding verlopen is zet mensen aan tot kopen. Hoe lager de teller staat, hoe groter het dwingend effect en hoe sneller bezoekers zullen kopen.
 • Creëer schaarste door te vermelden hoeveel items er nog overblijven in de voorraad. Terwijl die cijfers omlaag gaan, zullen bezoekers steeds meer geneigd zijn om te kopen voordat de voorraad op is.
 • De derde sales trigger is perfect geschikt voor aanbiedingen en promoties. Je kan hiermee namelijk aangeven hoeveel bespaard wordt met de huidige promotie.
 • Of zet andere kopers in om nieuwe klanten te overtuigen. Gebruik sociaal bewijs als overtuigingskracht door informatie over recente aankopen in je webshop te delen. Je geeft dan bijvoorbeeld een voornaam en de locatie door van de persoon die dat product onlangs gekocht heeft.
 • Met de garantie trigger kan je bepaalde sterke punten van je webshop in de kijker zetten om meer vertrouwen te creëren. Denk aan beloftes zoals snelle verzending, eenvoudig producten terugsturen, veilige betaling, …
 • Als je niet veel reviews krijgt, is vermelden dat 2 mensen je een scoren van 4.1 geven niet zo overtuigend. Als je dat echter omzet in procenten, heeft dat veel meer effect. Een tevredenheidsscore van 86% zet sneller aan tot kopen.
 • En als laatste kan je ook de “bestseller” trigger gebruiken. Hiermee kan je één product per categorie aanduiden dat het best verkoopt. Dat zal anderen sneller overtuigen om dit product aan te kopen.

WooCommerce ultimate points and rewards

Ultimate Points and Rewards is een van de beste WooCommerce plugins om jouw klantloyaliteit te verhogen. Het werkt net zoals een klantenkaart in een fysieke winkel: klanten kunnen punten verzamelen en die later inzetten om korting te krijgen.

De manieren waarop klanten punten kunnen verdienen zijn:

 • Inschrijven op een nieuwsbrief
 • Andere nieuwe klanten aanbrengen
 • Een product of dienst aankopen
 • Een recensie schrijven over je producten
 • Geld uitgeven in jouw webshop

Je kan deze functies afzonderlijk aan- of uitzetten om zo je eigen loyaliteitsprogramma uit te bouwen. Dit zal de klantloyaliteit verhogen en je bestaande klanten vaker terugbrengen.

WooCommerce extra product options

De WooCommerce extra product options plugin breidt de technische functionaliteiten van je producten in de webshop uit. De lijst met nieuwe functionaliteiten is eindeloos, maar hier noemen we er alvast een aantal erg interessante op.

 • Meer mogelijkheden in je formulieren van verschillende soorten velden (aanvinken, tekstveld, documenten opladen, datumveld, …) tot voorwaardelijke logica. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld kan instellen dat wanneer product X aangeduid worden, opties A en B beschikbaar worden. Zo kan je jouw bestelformulieren uitbreiden en aanpassen naar jouw voorkeuren.
 • Je krijgt ook veel meer opties voor het vaststellen van de prijzen. Zo kunnen prijzen veranderen wanneer verschillende product opties gekozen worden om bijvoorbeeld een toeslag te voorzien voor cadeauverpakking. Maar je kan ook de stijging van de prijzen vaststellen op een vast bedrag of een specifiek percentage.
 • Je kan ook meerdere WooCommerce thema’s en opties gaan gebruiken via deze plugin. Dan denken we bijvoorbeeld aan mogelijkheden om met verschillende munteenheden te werken of aan een specifieke rekenmachine voor prijzen te berekenen op basis van verschillende criteria.

WooCommerce table variations

Gebruik jij veel tabellen in je webshop? Dan is de WooCommerce table variations plugin misschien interessant voor jou! Het zal je product pagina’s veel overzichtelijker maken door alle belangrijke informatie in een mooie tabel weer te geven.

woocommerce variations table grid 20 345297ea97e4c92f90a330703cf3a365 2000 1024x680 1 5 interessante betalende WooCommerce plugins
Woocommerce Table Variations

Bovendien kan je hier ook extra productopties (productvariaties) overzichtelijk weergeven. Bijvoorbeeld om meerdere hoeveelheden van een product te bestellen, om door de voorraad te bladeren of door verschillende producten tegelijkertijd te kunnen selecteren. Ook als je bijvoorbeeld een product aanbiedt waar achteraf nog iets gekozen moet worden, kan je dat met deze tabellen mooi weergeven.

Dan denken we bijvoorbeeld aan een T-shirt die beschikbaar is in verschillende kleuren of een gsm hoesje waar je jouw smartphone model eerst nog moet selecteren.

WooCommerce advanced bulk editor

Wil je jouw leven vergemakkelijken en aanpassingen op je webshop sneller doorvoeren? Dan heb je de WooCommerce advanced bulk editor nodig!

Je voorraad aanpassen, eigenschappen van je producten aanpassen, afbeeldingen veranderen of kortingen aanmaken voor meerdere producten tegelijk – het kan allemaal met deze bulk editor.

Je kan meerdere producten selecteren op basis van de titel, categorie, eigenschappen, verkoopprijs, tags die je hebt toegevoegd, lange en korte beschrijvingen, de status van het product, de voorraad, het type product, wie het product heeft toegevoegd en meer. En dan kan je eenvoudig alle producten aanvinken waarop je in één keer aanpassingen wil maken.

WooCommerce email customizer

Nummer vijf in dit lijstje van betalende WooCommerce plugins is de WooCommerce email customizer. Zoals de naam het al zegt kan je hiermee de e-mails die je vanuit je webshop verstuurt aanpassen.

Je moet dus niet langer via een ontwikkelaar te passeren om je e-mails te optimaliseren. Bovendien hoef je ook niet meer alleen te vertrouwen op automatische e-mails, maar kan je de boodschap en inhoud aanpassen en personaliseren per klant. Wat je er zoal mee kan doen:

 • De kleuren en lay-out van je e-mails aanpassen
 • Header en footer van je e-mail bijwerken en specifieke links gebruiken
 • Je sociale netwerken toevoegen in je e-mails
 • De inhoud en tekst van de e-mails personaliseren
 • Tijdens elke stap kan je de bewerkingen die je hebt gemaakt visualiseren, zodat je weet hoe je e-mail templates eruitzien na elke aanpassing
 • Je kan ook bestaande klanten contacteren of een e-mail opnieuw versturen. Dus zelfs nadat je automatische e-mails vertrokken zijn, kan jij je klanten apart contacteren of de vorige mail opnieuw versturen.

Wil je zelf aan slag met je eigen e-commerce webshop in Woocommerce ? Contacteer ons voor meer inlichtingen.